Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Glz31 Victoria

Recommended Posts

• Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Te 78 cm ścianki kolankowej to na gotowo?ile będziecie dawać wełny?

Byłem u kolegi w takim samym domku ja Wasz ,on chyba nie podnosił ścianki kolankowej i pomieszczenia na górze są fajne i ustawne myślę.Ja to bym podniósł o jednego pustaka :D 2 pustaki to już chyba o ok.50 cm i bryła domu może się bardzo zmienić przez to.

Witam! Dawno nie było mnie na forum, troche spraw bylo do zalatwienia nie tylko zwiazanych z budowa! :) i chodzenia po naszych kochanych urzedach !

Czekamy teraz na uzyskanie uzgodnien odosnie mediów i jak je otrzymamy to dalej mozemy działac. Czasami mam takiego dola ze to tak dugo wszystko trwa no ale coz zrobic! Dobrze ze mamy w tym duzo pomoc naszych rodziców bo my nie jestesmy w stanie byc stale na miejscu. Widzę ze domek pnie sie w góre, juz nie moge doczekac sie takiego widoku na naszej dzialce! :) pozdrawiam i zycze dalszej owocnej pracy! :D

babs wiemy coś na temat pomocy rodziców. Także w naszym przypadku bez ich pomocy byłoby ciężko. Są na miejscu więc doglądają budowę i zdają nam relacje na bieżąco :lol: :lol: :lol: :lol:

Widok taki jak naszej działce , przyjdzie wcześniej czy później :lol:

Pozdrawiamy i uszy do góry :D Jak skończycie papierki to już będzie z górki :wink:

• 3 weeks później...
Gratuluję postępu prac! :) Śledzę z ciekawością Wasz dziennik i cieszę się razem z Wami. My również będziemy budować ten dom. Dzisiaj byliśmy z mężem ustalić zmiany w projekcie u "naszego" architekta. Usunęliśmy przypory, poszerzyliśmy garaż, obniżyliśmy kotłownię i zlikwidowaliśmy dodatkowy pokój na parterze. Mamy nadzieję, że salon i jadalnia będą przestronne i będziemy mieli wystarczającą ilość miejsca. Chcemy jeszcze poszerzyć drzwi tarasowe. Mamy nadzieję, że nic nie przeszkodzi nam w przyszłym roku na wiosnę rozpocząć budowę. :D Na razie zbieramy papierki... Pozdrawiam.

Witaj pliszka .

Na jaką głębokość obniżyliście kotłownię? My mamy kotłownię na 70 cm w dół.

A jak u Was z przejściem do kotłowni? Zostawiacie jak jest w projekcie czy przenosicie do przedsionka?

Życzymy dalszej miłej lektury :) Aktualne zdjęcia wkleimy za 2 tygodnie, to zobaczysz poddasze i być może już dach.

Pozdrawiamy :) :) [/b]

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

witam

POKAZAŁBYM WAM SWOJEGO GLZ-ta 31 ALE NIE WIEM JAK MAM ZAŁADOWAĆ ZDJECIE.

ogólnie powiem że DRUGI RAZ WYBRAŁBYM INNY PROJEKT

MNÓSTWO NIE DORÓBEK PROJEKTU KTORE MUSIALEM PRZERABIAĆ

DLA ARCHITEKTÓW 3=

ŻEBY NIE POWIEDZIEĆ MIEERNY.

BO SAM MAM TAKI DOM

for_rent wiemy ,że projekt nie jest idealny. Też to przerabialiśmy, ale mieliśmy szefów naszych ekip z "głową na karku". Poza tym chyba nigdy nie jest tak, że trzymasz się w 100 % projektu. Wszelkie "kwiatki", które wychodziły w czasie budowy udawało się na bieżąco zmieniać.

My nie zamienilibyśmy tego domu na żaden inny :)

Pozdrawiamy

Ps.zdjęcia możesz wysłać na e-maila. Chętnie zobaczymy :) [/b]

• 2 weeks później...