Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Glz31 Victoria

Recommended Posts

• Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie dawno mnie tu nie bylo :) U nas prace juz ruszone i jesteśmy na etapie murowania parteru wiec strasznie sie cieszę bo juz widać zarys domu, nasza ekipa robi moze dość wolno ale bardzo dokladnie :) Pogoda jak narazie dopisuje. Wprowadziliśmy kilka zmian jeszcze, ponieważ poszerzony i obniżony zostal fundament garażu ze względu na spadek terenu powstanie nad nim pokój z bezpośrednim wejsciem z holu. Łazienkę przenieślismy do pokoju obok przez co stanie sie przestronna a w jej miejscu powstanie hal na kącik do pracy lub garderobę. Moze uda mi sie w koncu zalozyc dziennik bo juz mam o czym pisać. :) życzę dalszych postępów w budowie ps. bardzo ładne okna tez myślimy o podobnych. Pozdrawiam

Witaj zuzanna

Okna mają wymiar 90x110 cm. Czy małe? Może, ale i tak w każdym pomieszczeniu na parterze są podwójne. Mamy nadzieję, że będą dawać wystarczającą ilość światła :roll:

Musieliśmy je skrócić żeby zmieściła się wylewka i grzejnik.

Pozdrawiamy

J i G

witam serdecznie :D

zerkam co jakis czas do Waszego dziennika i az milo popatrzec ze postepy sa :D

U nas wszystko dosc wolno idzie ale grunt ze do przodu. Teraz bedziemy chcieli instalacje elektryczna na urlopie zrobic. No nie my ale fachowiec :lol:

Wy macie to za soba. Moze jakies rady macie dla nas?? Jak dzwonie i pytam elekrtykow to maja 2 opcje: kable po scianie lub w rurkach.Musze to obmyslec

Pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

bolo76 na budowie trwają prace hydrauliczno-grzewcze. Mamy zamontowane rurki pod grzejniki na parterze.

Tynkarze wchodzą dopiero ok.20 lipca. Przygotowujemy się też do wrześniowego ocieplenia, montażu drzwi zewnętrznych i bramy garażowej i szamba.

Zdjęć chwilowo nie posiadamy.

Pliszka też buduje ten sam dom.

Pozdrawiamy

J i G

• 1 month później...

budujemy ten sam dom, nasze zmiany:

- taras przenieśliśmy na tylną elewację

-zmiejszylismy przejście z kuchni do salonu

-zamknęliśmy przejście z kotłowni do kuchni a wstawiliśmy drzwi z przedsionka do garażu

-zlikiwowaliśmy przypory

-mamy piwnicę 16 m2 wejscie pod schodami

- ścięliśmy końcówki dachowe(tak to się chyba nazywa)

- garaż poszerzyliśmy o metr

mamy postawione i ocieplone ściany, położony dach, wstawione okna, doprowadzoną wodę do domku, za tydzień wchodziekipa z dachówką .

mamy dylemat co zrobić z tą mini garderoba w najmniejszym pokoju na poddaszu

pogubiłam sie trochę na forum ale dopiero zaczynam

Witaj gabon.

Budowa u Was postępuje w tempie błyskawicznym. My tej garderoby nie robiliśmy, wskutek czego mamy dosyć duży pokój. Chętnie zobaczymy Wasze postępy, więc może prześlecie kilka fotek na e-maila.

Ps. bardzo proszę o usunięcie Twojego postu z Naszego dziennika. Wszelkie uwagi, pytania, prosimy wpisywać w komentarzach.

Pozdrawiamy

J i G

Fakt budowa postępuje w miarę planowo, mieliśmy problemy z oknami ( 3- tygodniowe opóźnienie), a i nie obyło sie bez problemów. Klamki w drzwiach balkonowych zainstalowano na wysokości kolan :evil: , ale są w trakcie wymiany. teraz czekamy na dachówkę, elektryka i hydraulika. Ekpa od tynków ma dopiero wolny termin jesienią więc się naczekamy.

PS tak się zastanawiałam nad tą garderobą ale pomogliście podjac mi decyzję. likwiduje ściankę.

• 2 weeks później...