Zielona 30.07.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Czy ktoś może robił sam?Może macie jakieś rady, wskazówki? Chciałabym kamienie o nieregularnych kształtach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 30.07.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Musisz stosowac podobne zasady jak przy ukladaniu kostki betonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 30.07.2003 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Ale kostkę trzymają po bokach krawężniki, a ja nie chcę krawężników. Ktoś radził by zrobić takie betonowe niby krawężniki, ale ciut pod powierzchnią ziemi, by trzymały kamienie "w kupie" a nie wystawały nad ziemię. Czy to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 30.07.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 To zalezy jaka chcesz sciezke. Jesli duze kamienie w formie sciezki a pomiedzy nimi trawa to nie musisz miec zadnych murkow. Kamien jest w poziomie trawnika. Jesli to ma byc chodnik regularny z kamienia to jesli plyty beda duze a chodnik 1,2 m szerokosci na podsypce piaskowej stabilizowanej cementem to tez nie musi byc murkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 30.07.2003 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Gdzie najlepiej pytać o takie nieregularne duże kamienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 30.07.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 To sa kamieni kopalniane, albo pytac o kamien sortowany w kopalniach (okolice Zabierzowa) albo np. w Beskidzie Wyspowym pogadac z okolicznymi rolnikami z odpowiednim transportem. Ale w kopalni pewnie bedzie taniej - najdrozszy jest transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 30.07.2003 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Dzięki Pit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaś Kowalski 02.08.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Ja u siebie kiedys wykonalem scieżkę przez trawnik z polnego kamienia. Wykonałem ją jako prowizorkę, czyli bez podsypki. Kamienie okazały sie stabilne, trawa pomiędzy nimi ładnie i równo rosła- więc tak pozostawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 06.08.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 A skąd wytrzasnąć okrąglaki na kocie łby? Najlepiej gdyby były takie niejednorodne, jak to u nas na nizinach Dolnego Śląska często się zdarza. Tylko nie polecajcie mi proszę chodzenia po polach i zbierania, bo chciałbym z tego zrobić podjazd pod dom i to długości ok. 50 m. Dlatego zbieranie musiałbym skończyć krótko przed emeryturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janu 07.08.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Okrąglaki ?Zajrzyj do http://www.mine.wroc.pl.Trochę kosztują, ale jak musisz...Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2003 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Janu, wielkie dzięki za info Z tego co widzę, to muszę trochę zaoszczędzić, ale otoczaki niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 08.08.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 ten gość to byłem ja!jeszcze raz dzięki Janu (dobrze kojarzę, że Ty też jesteś z okolic Miękini?)pozdroSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 SławekKojarzysz dobrze...Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaś Kowalski 09.08.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 A skąd wytrzasnąć okrąglaki na kocie łby? Najlepiej gdyby były takie niejednorodne, jak to u nas na nizinach Dolnego Śląska często się zdarza. Tylko nie polecajcie mi proszę chodzenia po polach i zbierania, bo chciałbym z tego zrobić podjazd pod dom i to długości ok. 50 m. Dlatego zbieranie musiałbym skończyć krótko przed emeryturą. W gazecie regionalnej (Olsztyn) znalazłem ogłoszenie prywatne, gospodarz sprzedawał kamień polny po 50 zł/tona z za- i rozładunkiem. Nawet połowy nie wziąlem. Kupiłem 12 ton. Wynajęcie samochodu 300zł. W sasiedztwie mam firmy handlujące kamieniem polnym, kosztuje 150zł/tona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 11.08.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Jasiu, dokładnie czegoś takiego szukam, niestety wątpię czy owe firmy przywiozą kamień z Olsztyna do Wrocławia za owe 300 pelenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaś Kowalski 11.08.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Jasiu, dokładnie czegoś takiego szukam, niestety wątpię czy owe firmy przywiozą kamień z Olsztyna do Wrocławia za owe 300 pelenów. ...aaaaaaaa, Sławku- teraz to ja mieszkam pod Warszawą Sądzę, że nalezy też poszperać w ogłoszeniach prywatnych, może i samemu dać- bezrobocie jest, moze ktoś pozbierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kaazik 12.08.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Odpady kamienne (granitowe, marmurowe) można bardzo tanio kupić w zakładach kamieniarskich (wyrób nagrobków, parapetów) na terenie całego kraju, są to odpady z płyt jednostronnie polerowanych o grubości od 2 do 8 cm. Można z nich układać ścieżki, tarasy, murki itp. Ja zamierzam z odpadów granitow wykonać wszystkie tarasy, ścieżki i podjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaś Kowalski 12.08.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Odpady kamienne (granitowe, marmurowe) . A jaka jest cena takich odpadów w Twoim regionie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kaazik 13.08.2003 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Nie wiem ile kosztują odpady. Mam mały zakład kamieniarski, swoje odpady rozdawałem znajomym za darmo, teraz zbieram dla siebie, myśle ze w większości zakładów jest podobnie, sprzedawane są tylko duże odpady a małe są traktowane jak gruz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaś Kowalski 13.08.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts