Slawek 1719499182 14.08.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Hey, wczoraj trochę przeglądałem cenniki kamienia. Pod Strzegomiem jest taki kamieniołom (miejscowość nazywa się chyba Grabinów), gdzie płyty - odpady kosztują 25 lub 40 PLN za tonę (zależnie od tego, czy sortowane), a i drobna kostka jest tania. Jak będę następny razem w tamtej okolicy, to obejrzę sobie te odpady, bo cena jest mocno atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 A może by tak pojeździć po okolicy i zobaczyć czy gdzieś nie ma jakiejś starej stodoły czy też budynku z kamienia przeznaczonego do rozbiórki.... Ja sam zużyłem sporo tak zdobytego kamienia wapiennego i piaskowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabi 13.09.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Nie wiem ile kosztują odpady. Mam mały zakład kamieniarski, swoje odpady rozdawałem znajomym za darmo, teraz zbieram dla siebie, myśle ze w większości zakładów jest podobnie, sprzedawane są tylko duże odpady a małe są traktowane jak gruz. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są etapy układania podjazdów z kostki granitowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manik 09.10.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Mieszkam co prawda pod Warszawą, ale mój szwagie jest rolnikiem i kopiąc ziemniaki częstomusi oddzielać kamień od katrofli (kopie kombajnem do ziemniaków) Pokazywał mi góry kamienia uzbierane przez kilka lat i góry z tegorocznych wykopków. Wiem że często ludzie od niego kupują lub zabierają za darmo ten kamień (kamień różnej wielkości). Proponuję rozejrzeć się tam gdzie są uprawiane pola przez rolników ( nie tam gdzie są ugory, a tych ostatnio coraz więcej) i popytać wśród miejscowych. Może coś ciekawego się trafi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts