Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do Naszej działki brakuje ok 70m przyłącza . Zakład usług komunalnych obliczył,że na nasze 3 działki wykonanie planu + przyłącze wzdłuż drogi będzie kosztowało od każdego 1000 zł + 500 zł projekt + 1730 opłata za włączenie + ok 1500 zł za przyłącze do projektowanego domu. Czy to dużo ,czy w normie. ?

Jakie mieliście koszty takiego przyłącza ?

Dodam,że za prąd płaciliśmy ok 1950 zł za przyłącze choć odcinek jest dłuższy o ok 100 m czyli ma 170m.

https://forum.murator.pl/topic/88623-jakie-p%C5%82acili%C5%9Bcie-koszty-przy%C5%82%C4%85cza-wody/

3250,00; w tym 1749,00 za przecisk pod ulicą (jakieś 13m, bo ktoś mądry pociągnął wodociąg po przeciwnej stronie ulicy działkami sąsiadów). W tej kwocie: wykopanie dwóch dołów do wykonania tego przecisku, studnia z kręgów betonowych, gdzie zainstalowano wodomierz, zasuwa na wodociąg, wodomierz, wszystkie rurki. Sudnia z wodomierzem znajduje się przy granicy działki. Za podciągnięcie dalej do domu (kolejne 15 m) zapłaciłam później wraz z całą instalacją wod-kan wewnątrz.
U mnie 1700 za wszystko. (wodociąg w gruntowej ulicy pociągnięcie 5m na działkę, wszystkie materiały razem ze studzienką wodomierzową, cała dokumentacja - pozwolenia szkice i badanie wody).
U mnie 1700 za wszystko. (wodociąg w gruntowej ulicy pociągnięcie 5m na działkę, wszystkie materiały razem ze studzienką wodomierzową, cała dokumentacja - pozwolenia szkice i badanie wody).

To bardzo mało :o u mnie to wszystko kosztowało 3 razy tyle :o

szkoda że wczesniej nie wiedziałam, bo bym trochę zaoszczędziła :(

to u mnie także było tanio - mimo że mi i tak wydawało się dużo. Projekt 400 materiały ok 500 podłączenie 280 i koparka 170 przyłącze ok 8 mb kopałem sam do ok 1 m w głąb dalej koparka, przyłącze przy drodze nieutwardzonej