Petroniusz 07.10.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam Czy spotkał się ktoś ze środkami przeciw owadom do zastosowania na elewację ? Chodzi o to że muchy i inne dziadostwo wygrzewa się na ścianie budynku i niezbyt estetycznie to wygląda ,może jest jakiś środek którym można by spryskać ścianę żeby odstraszyć owady ? Dzięki z góry za wszystkie porady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 07.10.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Petroniuszu- proponuję zainwestować w kotkę nasza wspina się pionowo po tynku na wysokość 4m po tym jak wyczaiła,że ptaki sobie gniazda uwiły ( bo nie mieliśmy jeszcze podbitki ) łapanie much to dla kotki świetna rozrywka kotka ma 5 miesięcy- dzisiaj w domu złowiła mysz pd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
login7 07.10.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Z tego co wiem chyba najskuteczniejszym środkiem na długotrwałe pozbycie się much z elewacji jest wizyta u dobrego szamana , równie dobrze możesz walczyć z wiatrem omiatającym twoją posesję powodzenia i pogódź się z tym zaraz będzie zima i muchi wyzdychają na jakiś czas pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Wprowadź się, będziesz częściej oglądać dom od środka. Sytuacja ulegnie poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 07.10.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 rozwieszenie mucholepów tez ładnie nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 08.10.2007 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 A jakiego koloru jest elewacja? Bo jak np. żółta, to nie ma się co dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 08.10.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Petroniuszu- proponuję zainwestować w kotkę nasza wspina się pionowo po tynku na wysokość 4m .. Zabawne, ale jak po tym wspinaniu się wygląda tynk? U mnie kot opodobał sobie wygrzewanie na parapecie zewnętrznym w kuchni. Efekt taki, że w miejscu opierania łap przez kota jest ciemna plama. Trudno to usunąć i jeszcze trudniej odzwyczaić zwierzę od przyzwyczajeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.10.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 A jakiego koloru jest elewacja? Bo jak np. żółta, to nie ma się co dziwić. Ha, parę chałup dalej przemalowali. Elewacja była w kolorze tablic do odłowu szkodników. Chyba cały słodyszek z okolicy się zleciał. 10 szt na cm. kw. Bardziej czarna niż żółta była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 08.10.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Chodzi o to że muchy i inne dziadostwo wygrzewa się na ścianie budynku i niezbyt estetycznie to wygląda ,może jest jakiś środek którym można by spryskać ścianę żeby odstraszyć owady ? Jesteś szczęściarzem. Na elewacji mojego domu muchy nie chcą siedzieć. Latają i siadają gdzie popadnie, również na mnie. Niektóre gryzą. Pozdrawiam Jeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.10.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Należy się pomalować tym kolorkiem, co elewacja. Widać nie lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 08.10.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Należy się pomalować tym kolorkiem, co elewacja. Widać nie lubią. To już wolę przemalować elewację raz na parę lat ulubionym kolorem much niż przemalowywać siebie parę razy dziennie (w związku z myciem się) na kolor, którego nie lubią. Ba, ale jaki lubią? Czy na pewno żółty? A jaki odcień żółci lubią najbardziej? Pozdrawiam Jeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.10.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Nie lubią takiego, jak masz. Lubią za to kolorek Petroniusza , ale jaki ma nie wiem. A do żółtego leci sporo owadów (nie muchy, te to raczej do ciepłego po prostu)- wiele roślin kwitnie na żółto przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 08.10.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 adiz1tynk mamy białytynk myję karczerem łapki schodząpzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 08.10.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 A jaki odcień żółci lubią najbardziej? Zapewne sraczkowaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 08.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ...Jesteś szczęściarzem. Na elewacji mojego domu muchy nie chcą siedzieć. Latają i siadają gdzie popadnie, również na mnie. Niektóre gryzą. Pozdrawiam Jeż Gryzą muchy Ce-Ce. Potem śpiączka. Uważaj. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 08.10.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Gryzą muchy Ce-Ce. Potem śpiączka. Uważaj. W naszym klimacie częściej gryzą końskie. Te przeciwnie - budzą i nie dają zasnąć. Pozdrawiam Jeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.10.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Petroniuszu- proponuję zainwestować w kotkę nasza wspina się pionowo po tynku na wysokość 4m po tym jak wyczaiła,że ptaki sobie gniazda uwiły ( bo nie mieliśmy jeszcze podbitki ) łapanie much to dla kotki świetna rozrywka kotka ma 5 miesięcy- dzisiaj w domu złowiła mysz pd Pytanie...czy macie wykończoną elewację, czy do wykończenia po takim kocie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.10.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam Czy spotkał się ktoś ze środkami przeciw owadom do zastosowania na elewację ? Chodzi o to że muchy i inne dziadostwo wygrzewa się na ścianie budynku i niezbyt estetycznie to wygląda ,może jest jakiś środek którym można by spryskać ścianę żeby odstraszyć owady ? Dzięki z góry za wszystkie porady Pozdrawiam "Problem" wydaje się wam śmieszny...bo taki trochę jest Ale muszę wam przyznać, że u mnie jest dokładnie to samo zjawisko... Szczególnie na przełomach pór roku...z wiosny na lato i z jesieni na zimę... Nie wiem czy z tym coś wogóle można zrobić... Nie wiem też czy przypadkiem nie chodzi tu o odpowiedni kolor elewacji na który owady włażą bardziej?? Nie wiem też czy to nie przypadek ale w tym roku na moją elewacje wlazło sporo pająków...jak jest podaż to i popyt się pojawił Chodzą takie tłuste byki ale much jakby nieco mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.10.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A jakiego koloru jest elewacja? Bo jak np. żółta, to nie ma się co dziwić. O dokładnie....to o czym pisałem...ja mam właśnie żółtą. A co to jest jakiś specjalny dla nich kolor??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.10.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Należy się pomalować tym kolorkiem, co elewacja. Widać nie lubią. Dobre... Skąś ten tytuł masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts