Izulek 07.10.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tu zapraszam do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.10.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Bede pierwsza. Ciesze sie ze beda zdjecia.Zapowiada sie fajnie, okolica ladna, oby pogoda dopisala. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.10.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam, ... ja będę druga... I tak jak juz kiedyś mówiłam warto budować Granata.... A teraz będę zaglądać i śledzić Wasze postepy na budowie a jak będzie już Granat stał, to może my się do Was wprosimy na ogladanie... Pozdrowienia od nas i od Ewy i Artura. Bardzo miło Was wspominają...i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 16.10.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Oczywiście - odwiedziny jak najbardziej wskazane.I pamiętajcie - parapetówka także.Pozdrowienia dla Ewy i Artura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 17.10.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witaj ! Jak zaczełas pisać dziennik to mnie zainspirowało i poszłam w Twoje ślady Widze ze wszystko idzie bez przeszkód - oby tak dalej !!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.10.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Hihi najśmieszniejsze jest to że jak czytałam wcześniej dzienniki to myślałam sobie, że JA !!! nigdy w życiu !!! nie będę miała na to siły i ochoty.... A tu proszę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 04.11.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Izulek, a kogo wzielas na kierbud ? Nie naszego?Wiesz bez takich wykopow jak u nas zaoszczedziliscie sporo. My slyszelismy ze zalewa sie lawy ponizej poziomu przemarzania, dlatego u nas bylo tak gleboko, potem chyba na 8 bloczkow fundamentowych i zasypali. Ja sie nie znam, ale widze ze czesc ludzi robi tak ze kopie rowki czasem nie zdejmujac humusu a czesc robi wykop. U nas humusu bylo pol metra.Ale jak kierbud mowi ze ok to sie tego trzymaj.Konczycie wtym roku na stanie "0"? czy ciagniecie mury dalej?Nasi budowlancy mowia by sie nie martwic pogoda, jeszcze z waznych rzeczy zostal nam wieniec ktory ma schnac w temp dodatniej i szczyty. Oby sie udalo, bo my chcemy robic w zime - zamknac na zime i klasc tynki jak da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 05.11.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Nie, na kierbuda wzięliśmy p. Włodarza z Pszczółek. Miliński owszem, napewno jest świetnym fachowcem, ale sporo nasłuchałam się o tym, że często jest nieuchwytny. Ciekawa jestem czy macie problem z kontaktem z Nim? U nas zdjęty został humus, potem wykopali takie rowki na podsypkę i chudy beton, a później już na poziomie szalowali ławy. A zrobili tak dlatego, bo poziom wód gruntowych jest u nas dość wysoko - w sierpniu jak robiliśmy badania był na 1 metrze, więc kierownik zadecydował, że lepiej podnieść sporo budynek aby nie mieć problemów (większych) z wilgocią. A czy zaoszczędzimy? Raczej nie, bo sporo piasku do środka trzeba będzie nasypać no i wokół domu też trzeba będzie sporo podnieść teren, tym bardziej, że mamy spadek w kierunku garażu. Jak daleko pociągniemy budowę to sama nie wiem Wszystko zależy od pogody. Jeśli będzie w miarę to być może zrobimy jeszcze ściany parteru i strop nad nim i tak zostawimy do wiosny. A jeśli nie to zrobimy tylko zero i resztę zaczniemy wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.11.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 A widzisz, czyli podnosice caly dom....A niektorzy buduja bloczki tylko na 3 wysokie. U nas sasiedzi na gorze.Nie mamy problemu z kontaktem z Milinskim, trudno go zlapac jak adaptuje projekt, potem juz nie. Jak nie odbiera tel to wysylam mu smsa i oddzwania mi. Jest na budowie w newralgicznych momentach kiedy musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 17.11.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Widzę, że krajobraz taki jak u mnie błoto, błoto i błoto Robicie taras wg projektu?Ja tez go wydłużyłam bo pierwotnie to wąziutki był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hajduczek 17.11.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 WitamCo do fundamentów i ich poziomu. Po pierwsze na pewno musi być zdjęty humus i dostanie się do nośnego podłoża, które nie może być wysadzinowe. Po drugie zalezy jaka to strefa przemarzania. A tak poza tym to też zależy np od tego czy podnosicie poziom domu i np. robicie go na wyższych ścianach fundamentowych część oczywiście zasypując.Jednakże skoro kierownik budowy określił iż tak moze być to z pewnoscią wie facet co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.11.2007 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Magda tak niestety u nas błotko, że .... A taras wydłużamy prawie do 4 metrów, bo też wydał nam się zbyt mały. Bałam się że spadnę siadając na krześle - miałam taki przypadek u koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 17.11.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 hahaha my robiliśmy takową i dlatego wydłużyliśmy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.11.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Fajnie ze od razu robia Wam taras, my to mamy zostawione na wiosne i obawiam sie o termin jego wykonania Cos nie wierze ze nasi budowlancy beda mieli czas na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 21.11.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dorota, a jesteście ogólnie zadowoleni z ekipy?Wiesz, u nas i taras i wejście do domku murują teraz, bo po pierwsze mamy podniesiony dom, a po drugiej robimy wokół domu drenaż, więc taras i wejście muszą być.W przyszłym tygodniu chyba skończymy jesienno - zimowe budowanie i odstawimy fundament do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.11.2007 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Generalnie jestesmy szczegolnie za fachowosc, ale ostatnio os nam sie nie klei, najpierw pustaki nawalily i opoznienie 2 tyg, budowlancy mieli cos innego na ten czas i musieli to skonczyc, czekalismy na nich kilka dni, prawie tydzien, potem robili 2 dni i zasypalo sniegiem to odpuscili, czekalismy do tego poniedzialku, podobno choruja majstrowie, niby maja przyjsc w tym tyg, ale im juz nie ufam. Najgorsze ze wiezba lezy na ziemi i placze mamy tylko nadzieje na taka pogode jak jest jak najdluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 27.11.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Izulek - mam pytanko w jakim programie robiliscie ten projekt lazienki??? i czekamy na Ciebie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 27.11.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Projekt był zrobiony ze ściągniętego programu ze strony internetowej (chyba) KOŁA, dokładnie nie wiem, bo to mój mąż się bawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 19.12.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Iza, WLASNIE sie zorientowalam, ze Ty tez piszesz dziennik Przeczytalam Twoje zapiski i pierwsze, co mi sie w oczy rzucilo, to ten proj lazienki - czy jestescie pewni, ze Wam sie to zmiesci? (macie lazienke szersza niz 1,5m?) - na kibelek trzeba liczyc ok. 60cm (glebokosc) + drzwi 80 -> ta szafka chyba tam nie wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 20.12.2007 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A tam, Ania projekt to tylko wirtualny. Szerokość łazienki tak jak w projekcie czyli chyba 1,53 m. Projekt zrobiony z uwzględnieniem rzeczywistych wymiarów. Drzwi planujemy dać 70. Do tej łazienki wydaje mi się spokojnie wystarczą. A szafka? Jak się zmieści to fajnie, jak nie to trudno. Będę się martwić jak staną ściany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts