dorbie 17.01.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Izulek, chcialas namiary na okna.My zamawiamy z Wilke&Wilke. Beda nam wstawiac za jakies 10-14dni, dam znac jak jestesmy zadowoleni. Nasza sasiadka jest zadowlona bardzo. Oni maja siedzibe w Gdansku na ul>reymonta - to jest w okolicy Slowackiego.Zobacz dla porownania firma Maszrol - tez lokalna produkuja w okolicach Zukowa, m.in maja przedstawicielstwo w Pruszczu w hurtowni Tormet ul.Grunwaldzka 62 - wjazd od ul.Batalionow Chlopskich bodajze; Na ul. Majora Slabego - w okolicach Ikei. Na Megabud jest sporo skarg na forum, moja kolezanka byla bardzo niezadowlona z niegocjacji, bo miala rozmowe typu - zamowcie bo ceny szyb ida w gore i bedzie podwyzka o 20% a szyba jest najtansza z tego wszystkiego, wiec to niemozliwe. Takze uwazaj na Megabud, chociaz nie odradzam, bo nawet nie dzwonilamdo nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Iza, super idziecie do przodu. Sciany rosna szybko. Powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.04.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dorbie ma rację.... ściany śmigają w górę jak szalone. Cudny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.04.2008 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Dzięki dziewczyny Teraz to faktycznie widać jak domek rośnie w oczach, ale mam świadomość, że dalsze etapy już nie będą miały tak ekspressowego tempa. Ściany, dach, okna to szybko "się robi" i fajnie widać efekty, później to już żmudna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga z Radomia 21.04.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Iza wyczytałam że ty nie będziesz miała spizarki w wyznaczonym miejscu ale robiąc komin taki jak w projekcie to tam powstanie taka wnęczka ni przypiął ni przyłatał jak wy to rozwiazaliście lub zamierzacie zrobić i napisz o jakich schodach myślicie, podobają mi sie u Ciebie 2 okna w części jadalni ja zastanawiałam się nad dodaniem jeszcze 1 skrzydła w dużym oknie w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 21.04.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Aga, schody będziemy mieli lane, betonowe a potem obłożone drewnem, nie wiem jeszcze jakim . Co do tej wnęki za kominem. To istnieje zapewne kilka rozwiązań, w zależności od tego jak będą ustawione meble i sprzęty kuchenne. My najprawdopodobniej będziemy mieli w ten sposób: od ścianki przy kominie: mała szafka (powiedzmy 45 cm), potem płyta, potem szafka narożna, dalej zlewozmywak i do końca ściany po lewej stronie blat roboczy, być może zakończony lodówką, a być może jeszcze jedna szafka narożna i wtedy lodówka (bokiem do salonu). Jeśli zaś chodzi o samą wnękę, to albo można wykorzystując szafkę narożną dać blat do końca tej wnęki, albo zabudować tę wnękę ścianką tak aby zrównała się z kominem. Sama jeszcze nie wiem, które rozwiązanie wybierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 03.05.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 witam zapalonych inwestorów Gratuluję postępów na budowie i mam małe pytanko, mianowicie jak grubym styropianem ocieplaliście ścianki z bloczków? Jaką grubość planujecie na ściany ? pozdrawiam i pogody życzę także ducha;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 03.05.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Na fundamentach daliśmy 8 cm, ściany będą ocieplone 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.05.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 he, he , w tym samym czasie byly kladzione u nas kolektory ziemne do pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 15.05.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dokładnie podpatrywałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.05.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 U nas parowanie bezposrednie, kolektory sa nie pokryte niczym tylko do przejscia przez fundament sa w czarnej piance/gumie, a u Ciebie jest pompa glikolowa - jakies grubsze sa te rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.06.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Pieknie, pieknie, takie podwojne urodzinki, no, no, super masz parke! gratulacje wielkie i wiechy tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 10.06.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Izulek, znalazlam chwilke, by wpasc na dzienniki budowy i co widze? Jaka masz sliczna pare dzieciakow, PODZIWIAM Cie, bo podwojna dawka szczescia to juz prawie sport wyczynowy? Sto lat dla jubilatow!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.06.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Dzięki dziewczyny Fakt podwójne szczęście to i podwójne kłopoty Z perspektywy tych pięciu lat to jednak jestem baaardzo szczęśliwa, że "trafiła" się nam ta parka za jednym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 15.06.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Prace dobrze Wam idą Mam pytanie odnosnie pompy ciepła, na jaką firmę się zdecydowaliście?? I jesli nie jest tajemnicą, ile wam zrobili kosztorys? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 16.06.2008 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Pompa ciepła to IVT Greenline. Wykonawcą jest Sun Energy z Gdańska.Kolektory poziome. Cena za całość (wraz z podłogówką ale bez styropianu i folii, ale z wylewką) to około 66 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 17.06.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Iza, gratulacje z okazji okrągłych urodzin bliźniaków i gratulacje z okazji wiechy. Zobacz ile tych okazji sie zebrało..... A co do bezmyslności budowlańców, to pocieszę Cię......jeszcze nie jedna taka rzecz Cię czeka, sorki ale jestem realistką i to doświadczoną - źle niestety . - Najważniejsze, że domek juz stoi i zaraz zacznie się kolejny etap. A po którymś kolejnym etapie odwiedzimy Was, żeby popodziwiać teraz Waszego Granata..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.06.2008 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Nina zapraszamy w każdej chwili. Pamiętajcie o też o Ewie i Arturze. Pozdrowienia dla Nich Dzisiaj wreszcie pojawili się Panowie Majstrowie. Na moje pytanie : To jak skończycie do 30tego? odpowiedział Szef: Na pewno ..... zrobimy dużą część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 17.06.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 A dziekuję , dziekuję i przekażę pozdrowienia. Oni pewnie tez z przyjemnościa by Was odwiedzili. Tak jakos fajnie się wtedy złożyło, że i nam i im zapadliscie bardzo w pamięć.... Dobrzy ludzie jestescie.... A co do twoich fachowców, to teraz zadawaj im to samo pytanie codziennie az do znudzenia.....z drugiej strony, jeżeli jest ich conajmniej 5 to myslę, że do końca miesiąca powinni się wyrobic.... Pozdrawiam Nina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.06.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Iza, nie denerwuj sie z tymi oknami, bo u nas tez tak bylo, bo lepiej jak sie wpierw zamontuje okno a potem zrobi podmurowke, nie wiem dlaczego lepiej , moze wygodniej, ale u nas tak bylo. Zobacz jakie dziury mielsimy wlasnie na ok 30cmhttp://images6.fotosik.pl/120/5aacf57433a0fb78.jpg A ekipy ze sa nieterminowe to fakt, normalka, przyzwyczaj sie, nie ominiesz tego, u nas tez tak bylo, wiezbe robili 2 mce, dach 2mce i konczyli ... Teraz tylko im zostalo jeszcze wlozyc rure do odpowietrzenia kanalizy w dachowke - tez to zalozenie tych dwoch dachowek trwalo klka tyg, na ta rure czekamy tydzien a to kilka minut.A co do okien to zamowilismy takie jak w projekcie, tyl e ze gosc musial jedno zwezyc o 2cm bo by sie nie otworzylo. I zamawialismy na takim etapie jak Wy - wiezba i bez dachu i te dziury wieksze na wys wlasciwie wszystkie otwory okienne to mialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts