Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Wybuchowy Granat Izy i Leszka

Izulek

Recommended Posts

Braza, jesteś naprawdę zdolna :)

Nie miałam jeszcze czasu przeanalizować dokładnie wszystkiego, ale już widzę, że w większości wykorzystam Twój projekt. Chyba będę musiała prosić o wystawienie rachunku :).

Czy mogłabyś przesłać mi (o ile oczywiście to możliwe) plik z tym projektem, tak abym mogła zobaczyć wymiary tych wszystkich szafek, które zaproponowałaś?

Dzisiaj wieczorem usiądę na spokojnie z mężem i przyjrzeć się dokładnie. I wtedy zasypię Ciebie pytaniami :)

Pozdrawiam i raz jeszcze wielkieeee dzięki

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Izulku, wybacz, że dopiero teraz odpowiadam.

Oczywiście, prześlę Ci wszystko na skrzynkę. Jutro siądę na spokojnie i jeszcze raz sprawdzę te szafki. Podam Ci dokłądne wymiary każdej.

Dziękuję za pochwały, jest mi niesamowicie miło :D :D

Dzięki Magda za zbliżenie.

U nas też jest taka blacha, z tą różnicą, że ona "wchodzi" pod styropian.

A dachówka jest tak samo, czyli ostatnia przy ścianie dachówka nie jest przycinana tak żeby nie było widać jej zamków tylko jest w całości i te zamki widać ... i to mi się tak nie podoba :roll: , nie wiem czy istnieje jakiś inny sposób na ułożenie dachówek aby przy ścianie nie było widać zamka?

Ten kolor to wenge, jaki będzie to nie wiem, ale zapewne coś zbliżonego do wenge, chociaż zastanawiam się także nad lakierowanym na ecri mdf'em.

Zastanawiam się cały czas nad usytuowaniem lodówki, czy nie będzie mi zbyt ciasno przy płycie ...

I z tej szafki oddzielającej kuchnię od salonu też raczej zrezygnujemy, bo po bokach zostało by od strony kominka 1 m, a od strony okna 70 cm.

Poza tym boję się, że może ona przeszkadzać w swobodnym siadaniu i wstawaniu od stołu.

• 4 weeks później...

IZA wlasnie sobie obejrzalam twoje fotki w dzienniku :)

tak sie caly czas zastanawialam, kto to chcial robic te scianke w lazience tak jak my :) i znalazlam u ciebie.... tyle juz osob jest na forum ze sie gubie pomalu...

bedziemy miec dosc podobne wnetrza... lazienka gorna, schowek pod schodami... okno nad schodami, okno balkonowe kwadratowe.. tylko wy nie macie spizarki, ale nawet nad kolorystyka kuchni myslisz podobnie jak ja :) choc ty jeszcze mozesz pozmieniac wizje :D ja mam wenge + lakierowany MDF na bezowo-kreomowy :) plytki podlogowe i scienne oraz blaty w kolorze podobnym do MDF lakierowanego....

bede teraz z ciekawoscia tu zagladac.... poczekam az zrobicie lazienke na gorze, zeby zobaczyc jakie kolory wam sie wymarzyly i jak moze inaczej wygladac ta sama lazieneczka :D

pozdrawiam

No tak Marta, przyznaję się bez bicia, że pomysł ze ścianką w łazience zgapiłam od Ciebie, tak jak okno nad schodami od Ani.

Kuchnię planuję w wenge albo ciemnym orzechu plus lakierowany mdf w beżu lub kremie, ponieważ chcę lodówkę sharpa w tym kolorze.

Co do górnej łazienki to będzie to wybór pomiędzy symfonią cersanitu, czyli odcienie brązu ciemnego i kremowo-żółtego z dekorami z elementami pomarańczu. Drugi pomysł to organic orange z opoczna.

http://www.cersanit.pl/product_b.php?idz=8e0c99458586cb3787c7abad95f0e141&prod_dzial_id=6&ig=0&w=33,3x50&lang=pl&mod=s_prod

http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=237

Ciekawa jestem Twoich łazienek. Ja trochę jestem zmartwiona, bo wymyśliłam sobie dwie umywalki na tej ścianie od sypialni (już mam wszystko - hydraulikę i elektrykę) a nie pomyślałam, że chciałabym też taką szafkę-słupek ... no i teraz to mi się nie zmieści ....

i oby ci sie ten pomysl ze scianka podobal :) u nas bedzie idealnie spelnial role bezpiecznego kacika do zaczytania :oops: :wink:

my mamy te lazienke w bambusie ecrue i zefir - wyszla bardzo wesolo, jasno i przyjemnie, choc na pewno z twoimi brazami i elementami pomaranczu bedzie sprawiala cieplejsze wrazenie. my mamy dodatki (szafki i akcesoria umywalkowe - mydelk=niczka itp) w kolorze drzwi... bo az 3 pary drzwi sa w tej lazience !! i to wlasnie nadaje lazience tego delikatnego ciepelka.... zakupilam tez reczniki w odpoweidnich kolorach zeby troszke plytki ozywic

ale ogolnie jestem chyba najbardziej zadowolona z tego pomieszczenia... :) nasz synek juz tez zadeklarowal kapiele w ogromnej naroznikoej wannie :) ciekawa jestem jak to bedzie

wolalabym nie chwalic sie juz za bardzo na forum zdjeciami (nie dziwie sie Ani, ze nie chce juz pokazywac domku) -ale przykladowe zdjecia moge przeslac na priva :)

m.

Ze ścianki napewno będe zadowolona. Ciekawa jestem jak rozwiązaliście kwestię oświetlenia tego kącika do czytania :wink: . Ja myślę o tym, żeby na całym suficie i gdzieniegdzie na skosie dać halogeny.

Też planuję narożną wannę 150x150, zastanawiam się czy pod oknem zmieści się jeszcze jakaś mała szafka, tak żeby wygodnie było przechodzić do wc i czy nie bedzie to głupio wyglądać, tak na środku.

• 5 weeks później...
  • 4 months później...

Nie ma mnie, a jednocześnie jestem. Czytam, ale nie piszę, no czasami coś skrobnę.

U nas dzisiaj mają zakończyć się prace związane z ocieplaniem poddasza, i malowaniem na biało. Generalnie ma być do końca tygodnia stan taki, że wszystkie ściany i sufity są na gotowo wymalowane na biało. Zakończona ma być także pralnia. Od poniedziałku rozpoczynamy łazienki, najpierw górną, żeby zakończyć prace na górze i rozpocząć malowanie i kładzenie paneli.

Potem dół kafle i panele. Nie mamy jeszcze kominka, i nie wiem czy teraz go zrobimy. Mamy wstępne wyceny stolarza na schody i drzwi wewnętrzne. Umówieni także jesteśmy w sprawie projektu kuchni. Chcielibyśmy przeprowadzić się w sierpniu. Jeżeli uda się sprzedać mieszkanie do czerwca/lipca to sądzę, że jest to realne.

• 3 weeks później...

Proponuje zgrac na http://www.tinypic.com

Gratuje i czekam na zdjecia.

My tez zostawilismy na pozniej tynki zewn ogrodzenie - ale teraz nas to ogrodzenie pili, bopsy nam chodza i nawet ludzie - po prostu szczyt jak sobie skracaja droge przez nasza dzialke mimo ze teren mamy ogrodzony czesciowo murkiem ze slupkami, czesciowo stemplami. ale widac ze to nasze.

Pozdrawiam.

• 1 month później...