Berolina 08.10.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Mam taką fajną wnękę na szafkę i telewizor przyy kominku. Jednym bokiem wnęki jest ściana kominkowa. Ponieważ jeszcze nie robiliśmy wielkiej próby grzewczej nie wiem czy taka ściana się bardzo nagrzewa... Jak myślicie czy jeśli zostanie przerwy ok. 30 cm to jest wystarczająco? Czy raczej zniszczą mi się meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 08.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 popatrz na realizacje, rzadko kto oddala tv od kominka, ja teżściana kominka jest przecież izolowana wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 08.10.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 popatrz na realizacje, rzadko kto oddala tv od kominka, ja też ściana kominka jest przecież izolowana wełną no właśnie, sam mam jedyne miejsce na TV zaraz obok kominka:( i mam nadzieję, że to będzie dobre miejsce i nie będzie się zbytnio nic grzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.10.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Gdzieś czytałam, że co najmniej 0,5m od źródła ciepła, ale to chodziło raczej o kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 08.10.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Berolina, ja mam obok kominka akwarium (możesz zobaczyć jak to wygląda na końcu tego wątku http://forum.muratordom.pl/akwarium-ozdoba-domu,t93587.htm ). NA bocznej ściance wewnątrz akwarium - od strony kominka - jest czujka od elektronicznego termometru, który cały czas wyświetla aktualną temperaturę w zbiorniku. Po napaleniu w kominku woda w akwarium nie nagrzewa się. Teściowie mają dużo mniejsze akwarium praktycznie przy samym kominku (jakieś 10 cm) i u nich tak samo nic się nie nagrzewa. Gorzej, jakby coś stało przed kominkiem... ale po bokach nie ma się co martwić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 09.10.2007 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Z Tv myślę, że nie będzie, aż takiego kłopotu, bo i tak bedzie nieco odsuniete, gorzej z meblami, bo chciałam, aby półka dotykała sciany kominkowej. No i się zastanawiam czy mogą meble (fornirowane) dotykać ściany kominkowej. A tu poglądowo moja wnęka z kominkiem: http://images22.fotosik.pl/169/cf238d71943439a2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts