Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zima 2007/08

NOTO

Recommended Posts

Gość elutek
buuuuuuuu.......a mi w nocy wichura wyrwała drewniane ogrodzenie razem z fundamentem

a u mojego sąsiada taka piękna sosna ukręcona i w ogóle pobojowisko, niby jestem przyzwyczajona do tych huraganowych wiatrów ale jeszcze tak nie było :cry:

:(

a mi wichura wyrwała bramę... :(

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w ubiegłym roku w styczniu tez przeszła nad POlską wichura :( całą noc i dzien byliśmy bez prądu :( myślałam ,że to jednorazowe zjawisko ....ale to lubi sie powtarzać :-?

u mnie nadal wieje :-?

widziałam prognoze na przyszły tydzień i zapowiadaja poteżne wichury w ok piątku :(

Pan w prognozie pogody gada:' w górach ciepło, w Tatrach -2", a ja widze na termometrze już -10C, co oznacza, że w nocy bedzie jeszcze gorzej :roll:

A w piwnicy, kiełkują z zakopanych pędów powojniki i lilie :evil:

I wierzcie, krew mnie zalewa, gdy piszecie o wychodzących w ogrodzie tulipanach. Tu tylkośnieg, zmrożony śnieg i lodowe chodniki, po których ślizgają sie nawet psy. Całe szczęscie, że choć ulice wypiaskowane, więc łatwiej jeździć autem, niż chodzić per pedes!

Oj, NOTO, miłość nawet do arktycznego klimatu sięga :lol:

( tylko nie wiedziałam , że przy okazji mam robić za Wsiową Królową Lodu ! :lol: :lol: :lol: )

Chyba się nie doczekasz...

Połaziłem po lesie. Leszczyna kwitnie masowo. Na wierzbach białe kotki.

Osiki też zaczynają. Locha prowadziła warchlaki. Mrowiska- ruszyły, aż czarno od mrówek. Przebiśniegi kwitną. Na krokusach widać pączki. Przylaszczka, fakt, że w kąciku koło domu kwitnie. Wawrzynek zakwitł parę dni temu.

Wróżyłem, że zimy nie będzie...

• 2 weeks później...
Niezbyt podoba mi się ta ciepła zima :(

A jak w marcu/kwietniu wyskoczy np. minus 10 stopni C. to radość z kwitnących już teraz roślinek może okazać się przedwczesna :wink: .

..

Teraz może sobie jeszcze wracać zima (nawet do - 15 stopni) ale w marcu/kwietniu to już raczej niech nas omija :)

..

• 3 weeks później...
Niezbyt podoba mi się ta ciepła zima :(

A jak w marcu/kwietniu wyskoczy np. minus 10 stopni C. to radość z kwitnących już teraz roślinek może okazać się przedwczesna :wink: .

..

Teraz może sobie jeszcze wracać zima (nawet do - 15 stopni) ale w marcu/kwietniu to już raczej niech nas omija :)

..

Pinus w kwietniu to będziemy się już wylegiwać w naszych ogrodach...

• 8 months później...
  • 2 weeks później...