Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój pierwszy telefon komórkowy :)

Zagłoba

Recommended Posts

hmm większość jest w orange czyli sugerujesz żeby wziac w tej sieci co rodzina.Ale co lepiej karte czy abonament?

na początek weź mix'a za 20 zet. Jak stwierdzisz, że w jednym miesiącu potrzebujesz więcej to dokupisz kartę.

Albo, jeżeli posiadasz firmę to weź na abonament. najmniejszy w tej chwili to też za 20 zet i daje 40min gratis.

Komórki nie potrzebujesz wypasionej. Zwróć uwage na łatwość obsługi, duzy ekran, wygodne klawisze.

Ja staram się brac najprostsze nokie. Bo ani WAP, ani aparat foto mi niepotrzebne

Skoro to pierwsza twoja przygoda z telefonia komórkowa to tym bardziej weź abonament i komórkę z wachlarzem możliwości a to po to ,że tylko przez abonament zbudujesz sobie drogę do późniejszych opcji u wybranego operatora.Nie stracisz a zyskasz.Karta dla dzieci i dla leniuchów. :wink: :wink:

• 2 weeks później...

Na początek warto kupić kartę i zorientować się: do której sieci najczęściej dzwonisz, może masz osobę z którą bardzo długo rozmawiasz (czyli w przyszłości np. osobą z którą masz rozmowy za 1gr lub za darmo w ramach jakiejś oferty), , ile potrzebujesz tych kart w miesiącu, itd.... ale na dłuższą metę najlepiej zaopatrzyć się w abonament..

A telefon.. Mój mąż ma 2 telefony: nowy służbowy NokieE50 (bateria krótko trzyma, ok. 1,5 dnia) i starą wysłużoną Nokie6310 (bateria trzyma 5-7 dni)... Z tej drugiej korzysta też mój tato i nie chce zmieniać na żaden zbajerowany...

Ale ja chciałam telefon z bajerami i wyglądem: aparat, kolorowy wyświetlacz, mp3, radio, itd... I bardzo rzadko korzystam z niektórych funkcji.... :wink: