Gość 11.03.2002 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 No oczywiście że żartowałem. Kamienie powinny mieć co najmniej 1,5 cm. To też żart, tylko cięższego kalibru . Najlepiej chyba byłoby odwrócić w jakiś jak najbardziej cywilizowany sposób uwagę kotów od ogrodu np. odwiedzać co jakiś czas sąsiadkę i walerianą smarować ogrodzenie z drugiej strony (mam na myśli działanie w formie desantu czyli tak aby sąsiadka nie widziała bo może się obrazić). Albo nasączyć szmatki i porozkładać na posesji owej pani. A tak w ogóle to koty są w porządku, aby tylko nie kasztaniły do piaskownicy w której bawią się dzieci. To chyba można rozwiązać poprzez nakrycie piaskownicy jakąś nakładką. Pozdrowienia dla wielbicieli zwierzyny (domowej i nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 18.04.2002 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2002 Spróbuj wiatrówką. Kota nie zabijesz a przepłoszysz. Po jakimś czasie będą omijać działkę na zasadzie odruchu Pawłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.04.2002 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2002 Moja mama miała ten sam problem i kupiła jakiś środek chemiczny w aerozolu do "odstraszania" kotów. Wydziela to-to jakis zapach, którego koty nie lubią i juz więcej nie zachodzą. Popsikała n atarsie i w kilku miejscach w ogrodzie i na razie podobnmo działa ! Dowiem się co to było ale wydaje mi się, że może w sklepach ogrodniczych można zapytać ? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Maco dnia 2002-04-19 07:38 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 20.04.2002 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 No więc się dowiedziałem.Mama to kupiła przez sprzedaż wysyłkową w sieci Neckermann. To jest produkt niemiecki i zawiera jakieś płyny co to swym zapachem odstraszają i koty i psy. Mama próbowała wiele środków ale jak na razie ten tylko działa. Flaszka ok 250ml kosztowała chyba około 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 20.04.2002 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Maco, podaj proszę nazwę z katalogu. Z tą moją wiatrówką to drastyczna metoda, ale działa. Sprawdzał to mój kumpel. Nie sposób jednak siedzieć całą dobę w oknie i czekać na koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 20.04.2002 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Wiatrówka (i proca) ma tę wadę, że trzeba być ciągle w "pogotowiu". A co jak człowiek po zasłużonym wysiłku się piwka napije i trafi z takiej nie przymierzając fuzji suczkę sąsiadki albo co gorsza ją samą !!! Nazwa polska z katalogu brzmi jakoś tak "środek do płoszenia kotów i psów z ogrodu" - z pamięci nie zacytuję ale jak porzeglądałem katalog (drukowany - nie virtualny) to był to jedyny preparat na te sprawy... No i plusem jego jest, że można go użyć (popsikać) i ma się wolne na jakiś czas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 22.04.2002 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Jasne - komuś przeszkadzają zwierzaki - niech je odstrasza, ale darujcie sobie okrutne żarty o wiatrówce, bo od okrutnych żartów się zaczyna, a kończy się na okrucieństwie w czynachpozdrawiam serdecznieAgnicha (miłośniczka kotów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 25.04.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Wczoraj widziałam w Leroy płyn "Koty i Psy - out" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 05.09.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Fakt, że kocimiętka działa pobudzająco na koty ale są również rośliny, które koty odstraszają swoim zapachem. Było na ten temat w jednym z ostatnich numerów "Twojego pięknego ogrodu". Piszę z pracy i nie mam go przy sobie, znalazłem tylko link ( poniżej ).http://www.burda.pl/?sub=czytelnicy/nowosci/wiecej&ID=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts