Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koty w ogrodzie

Recommended Posts

No oczywiście że żartowałem. Kamienie powinny mieć co najmniej 1,5 cm. To też żart, tylko cięższego kalibru :smile:. Najlepiej chyba byłoby odwrócić w jakiś jak najbardziej cywilizowany sposób uwagę kotów od ogrodu np. odwiedzać co jakiś czas sąsiadkę i walerianą smarować ogrodzenie z drugiej strony (mam na myśli działanie w formie desantu czyli tak aby sąsiadka nie widziała bo może się obrazić). Albo nasączyć szmatki i porozkładać na posesji owej pani. A tak w ogóle to koty są w porządku, aby tylko nie kasztaniły do piaskownicy w której bawią się dzieci. To chyba można rozwiązać poprzez nakrycie piaskownicy jakąś nakładką. Pozdrowienia dla wielbicieli zwierzyny (domowej i nie).

• 1 month później...

Moja mama miała ten sam problem i kupiła jakiś środek chemiczny w aerozolu do "odstraszania" kotów. Wydziela to-to jakis zapach, którego koty nie lubią i juz więcej nie zachodzą. Popsikała n atarsie i w kilku miejscach w ogrodzie i na razie podobnmo działa ! Dowiem się co to było ale wydaje mi się, że może w sklepach ogrodniczych można zapytać ?

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Maco dnia 2002-04-19 07:38 ]

No więc się dowiedziałem.

Mama to kupiła przez sprzedaż wysyłkową w sieci Neckermann. To jest produkt niemiecki i zawiera jakieś płyny co to swym zapachem odstraszają i koty i psy. Mama próbowała wiele środków ale jak na razie ten tylko działa. Flaszka ok 250ml kosztowała chyba około 10zł.

Wiatrówka (i proca) ma tę wadę, że trzeba być ciągle w "pogotowiu". A co jak człowiek po zasłużonym wysiłku się piwka napije i trafi z takiej nie przymierzając fuzji suczkę sąsiadki albo co gorsza ją samą !!!

Nazwa polska z katalogu brzmi jakoś tak "środek do płoszenia kotów i psów z ogrodu" - z pamięci nie zacytuję ale jak porzeglądałem katalog (drukowany - nie virtualny) to był to jedyny preparat na te sprawy...

No i plusem jego jest, że można go użyć (popsikać) i ma się wolne na jakiś czas ! :smile:

• 2 years później...

Fakt, że kocimiętka działa pobudzająco na koty ale są również rośliny, które koty odstraszają swoim zapachem. Było na ten temat w jednym z ostatnich numerów "Twojego pięknego ogrodu". Piszę z pracy i nie mam go przy sobie, znalazłem tylko link ( poniżej ).

http://www.burda.pl/?sub=czytelnicy/nowosci/wiecej&ID=15