anyżka 08.10.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Namawiają nas wykonawcy żeby nie tynkować wewnątrz tylko płytę k-g przykieić. Podobno prościej, równiej i taniej. Na ścianach może i taniej, bo tylko płyte przykleić, ale juz sufit, to dodatkowo profile trzeba kupować. No własnie? Czy taniej? Czy ktoś z Was to przećwiczył i i jak to wyszło cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 08.10.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Też się nad tym zastanawiam i nawet taki wątek kiedyś założyłam, ale mi odradzali. Tyle ze oprócz argumentu, że to prowizorka, nic innego nie usłyszałam. Za GK przemawia to, że nie muszą schnąć. Przeciw - że to nie tynki tylko karton z gipsem. Jakoś chyba mniej trwałe będą. No i boję się, że primo: dużo taniej nie wyjdzie (2 tys oszczędności to przy budowie nie jest dużo), secundo: dom będzie pracował i mogą być wyraźne łącza płyt - większe niż pęknięcia w tynku, tertio: nie wiadomo, co pod płytę i stelaż wlezie, a myszy już raz mi biegały nad głową...brrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anyżka 09.10.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Nie o cały dom chodzi, tylko o jedną jego część - takie małe osobne mieszkanko/biuro, bo wykończamy trochę na raty. Dlatego myślę o GK. W części gdzie ja mam mieszkać, to tynki i koniec Dowiedziałm się, że płyty można przykleić nie tylko do ścian, ale też na sufit do stropu. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts