Promyk 08.10.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Może orientujecie się jakie drzewa, ogólnie jaką roślinność mieć jeśli się posiada 3 klasę ziemi. Czy to dobra ziemia aby zasadzić iglaki, czy lepiej inne???Liczę na Wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 09.10.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ja o III klasie ziemi mogę tylko pomarzyć. U mnie tylko V i VI klasa. Na takiej ziemi bez problemu rosną iglaki (sosny, jałowce, a nawet świerki i jodły kalifornijskie). Słabo natomiast rosną thuje i drzewka owocowe. Jak masz III klasę to sadź co chcesz. Zwróć jednak uwagę na inne warunki np.nasłonecznienie, czy poziom wód gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 09.10.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Myślę że na takiej glebie, poradzą sobie także drzewka owocowe, ja mam 5 klasę i nie mam kłopotu z drzewkami owocowymi......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts