edzio02 16.01.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 czyli chcesz wyludzić lokal komunalny ? ech, jewropejcy..... NIE ja bende musiał spłacić zadłużenie tego mieszania i dopiero go otrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 16.01.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 czyli chcesz wyludzić lokal komunalny ? ech, jewropejcy..... NIE ja bende musiał spłacić zadłużenie tego mieszania i dopiero go otrzymam. zadłużenie jest lokatora a nie mieszkania komunalnego..... w niczym to nie zmienia sytuacji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozaxan 10.02.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Wiatm, czytam właśnie Wasze wypowiedzi i myśle, że może mnie pokierujecie, bo troche jestem "zielony" w temacie, mianowicie :Nie wiem gdzie sie zgłośić, kogo zapytać w sprawie wykupu mieszkania komunalnego. Mieszkanie należy do rodziców mojej narzeczonej. Chcieli by je wykupić, ale są, ze tak powiem "mało rozgarnięci" i nie wiedzą gdzie się czegoś dowiedzieć, a wieści, że "ponoć nie można..." są tylko wiadomością od sąsiadów i to z przed chyba 3 lat, wiec sie pytam Was : gdzie najlepiej sie zgłosić zapytać, czy lepiej prawnika zapytać.... ????czekam na odpowiedzi,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 10.02.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 U źródła czyli w gminie. Urzedzie Gminy a konkretnie w wydziale który opiekuje się mieszkaniami komunalnymi. Jakaś korespondencja penie jest w posiadaniu a tam powinna by pięczątka jak taki wydział w konkretnej gminie się nazywa . Nawet numer telefonu powinien byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 11.02.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 nie rozwód, wystarczy rozdzielczosc majątkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sosnowiczanin91 15.02.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam,mam takie pytanko..otóż znajomy chce wykupić mieszkanie po ojcu,który zmarł nie dawno jest to mieszkanie komunalne,kupno było w trakcie ale zabrakło kilku podpisów gdyż ojciec zmarł..no i teraz nie wie czy może dalej wykupić czy po prostu mieszkanie przepadnie na miasto..proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashi 01.04.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A ja proszę o poradę w następującej kwestii:Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, które zostało wykupione od m.st. Warszawy w lutym 2009 roku z 90% bonifikatą i wszystkimi jej konsekwencjami. Czy w przypadku kupna takiego mieszkania wszelkie zobowiązania obecnego właściciela przechodzą na mnie? Co jeśli kupię takie mieszkanie a sprzedający w ciągu 12 miesięcy nie przeznaczy kwoty uzyskanej ze sprzedaży na cele mieszkaniowe? Kto będzie musiał oddać tę kaucję gminie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avalon 23.10.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Również i ja proszę o pomoc, ale mój problem jest troszkę inny a konkretnie...Mieszkam w bloku komunalnym, do końca 2010 roku w naszej gminie można wykupić mieszkania za 1% bonifikaty (oczywiście jeśli zdecyduje się na to cały blok lub zostanie tylko jedna rodzina, która chce wykupić mieszkanie), ale jest problem mieszkanie nade mną jest zamieszkiwane przez starszą kobietę i jej syna (ona schorowana alkoholiczka, on alkoholik jak się można domyślić) mieszkanie(kawalerka) jest zadłużone w gminie i w sumie wszędzie gdzie się da...Ja postanowiłam, że jeśli uda mi się uzbierać pieniądze to wykupie to mieszkanie, ale bez lokatorów(którzy i tak zajmują je nielegalnie). Tylko czy to, że będę chciała wykupić mieszkanie bez lokatorów będzie możliwe? Ok, kobietę może gmina o ile się dobrze orientuję umieścić w hospicjum, czy domu starców, ponieważ ma ona stały dochód. Ale syna najlepiej byłoby "wywieźć" (że tak to ujmę) na wioskę i najlepiej, żeby się on nie dowiedział kto wykupił mieszkanie. Wiem, że sprawa troszkę dziwna, ale proszę o opinie/porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 24.10.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Również i ja proszę o pomoc, ale mój problem jest troszkę inny a konkretnie... Mieszkam w bloku komunalnym, do końca 2010 roku w naszej gminie można wykupić mieszkania za 1% bonifikaty (oczywiście jeśli zdecyduje się na to cały blok lub zostanie tylko jedna rodzina, która chce wykupić mieszkanie), ale jest problem mieszkanie nade mną jest zamieszkiwane przez starszą kobietę i jej syna (ona schorowana alkoholiczka, on alkoholik jak się można domyślić) mieszkanie(kawalerka) jest zadłużone w gminie i w sumie wszędzie gdzie się da... Ja postanowiłam, że jeśli uda mi się uzbierać pieniądze to wykupie to mieszkanie, ale bez lokatorów(którzy i tak zajmują je nielegalnie). Tylko czy to, że będę chciała wykupić mieszkanie bez lokatorów będzie możliwe? Ok, kobietę może gmina o ile się dobrze orientuję umieścić w hospicjum, czy domu starców, ponieważ ma ona stały dochód. Ale syna najlepiej byłoby "wywieźć" (że tak to ujmę) na wioskę i najlepiej, żeby się on nie dowiedział kto wykupił mieszkanie. Wiem, że sprawa troszkę dziwna, ale proszę o opinie/porady... eeeeeeeee tam hospicjum albo wioska........ napisz podanie do gminy, żeby ich odstrzelili, bo ty chcesz kupić coś tanio..... na odpowiedź mają 2 tygodnie, potem wniosek na Policję i ich odławiają i potem do dołu...... a ty masz mieszkanie prawie za darmo ! proste ? proste..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts