Gość janusz śliwkowski 30.07.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Proszę Państwa o doradzenie odnosnie okien w dachu. jest ich kilka w produkcji krajowej jak i zagranicznej. ostatnio zachecano mnie do firmy Veluks, ale jest przeciez i cos w stylu fakro, rotto nie pamietam czy pisownia wlasciwa. moje poddasz wg projektu powinno zawierac 6 okien. czy ktoś z szanownych uzytkownikow moze mi doradzic, czy zasugerowac jakie okno bedzie wlasciwe, czas mnie goni bo dekarze juz poganiaja kiedy dostarcze material. dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 30.07.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Proszę zobaczy mój wątek: Fakro, Roto .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.07.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Osobiście kupiłem Fakro. Wybór zależy od ceny i funkcji okna - wybierałem między Fakro a Veluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość McLos 30.07.2003 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Velux lub Fakro, najlepiej zwróć uwagę na system otwierania - który Ci bardziej pasuje ! Jakość nieznacznie na korzyść Velux, ale za to cena przemawia za Fakro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 31.07.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Ja w swojej Wierzbie mam az 9 okien Fakro. Na razie sa ok. Zastanawiam się tylko, czy mają jakąś regulację, bo cosik przeskakują przy otwieraniu. Czy to może ma tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 31.07.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Mam 4 Veluxy i 2 Fakro wybór był zależny od sposobu otwierania inne firmy odpadły ze wzgledu na jakośc wykonania precyzje i lekkośc zamykania. Jakośc okien jednakowa (po roku czasu) Velux ma lepsze opierzenia ( dachówka) w Fakro brakowało klinów piankowych dokupiłem po 5 złoty w składzie budowlanym. Cena przemawia za Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Jadwiga 31.07.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 system otwierania jest wazny, ale dla mnie najwazniejsze bylo drewno, a tu velux nie ma sobie rownych - sosna skandynawska. jakos nie wierze w polskie firmy i ich umiejetnosci, ale moze sie myle Velux lub Fakro, najlepiej zwróć uwagę na system otwierania - który Ci bardziej pasuje ! Jakość nieznacznie na korzyść Velux, ale za to cena przemawia za Fakro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janusz Śliwkowski 31.07.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 a czy roznica cen pomiedzy tymi obydwoma firmami jest rzeczywiscie tak znaczaco duza? Mam 4 Veluxy i 2 Fakro wybór był zależny od sposobu otwierania inne firmy odpadły ze wzgledu na jakośc wykonania precyzje i lekkośc zamykania. Jakośc okien jednakowa (po roku czasu) Velux ma lepsze opierzenia ( dachówka) w Fakro brakowało klinów piankowych dokupiłem po 5 złoty w składzie budowlanym. Cena przemawia za Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość doxa 31.07.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 oczywiscie ze velux te okna maja byc dobre a nie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 01.08.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Nie pamiętam dokładnych cen poszczególnych okien tym bardziej że mają różną wielkość. Ale różnice nie były duże jak przeglądałem oferty, przy zakupie kilku okien można uzyskać rabat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość McLos 01.08.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Jeżeli chodzi o ceny to musisz wziąć pod uwagę fakt, że należy Ci się rabat jak ... niebo ! Maksymalny jaki udało mi się uzyskać od ceny producenta to 20% na Velux oraz 25% na Fakro. Najczęściej jednak dają z marszu po 15% i chwilę później po chwili negocjacji po 18%. Życzę powodzenia w walczeniu o cenę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 01.08.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 ROTO i to zdecydowanie!Kupiłem 11 szt. i nie żałuję. Wyrwałem rabat 20% od cen promocyjnych (wiosna 2002) - DACHLUX BETA, Wał Miedzeszyński, W-wa. Później słyszałem coś o rolecie za 1PLN do każdego okienka... Okna (Roto Alpine) "siedzą" w dachu już rok i jest ok. Przy okazji: Blechodachówka SARA - dekarze mówili, że w życiu nie widzieli grubszej. Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 01.08.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Witam. Może i Roto i Fakro są dobre, ale bardzo ważne jest umiejscowienie okna w połaci, a co za tym idzie umiejscowienie klamki. U mnie przy niskich ściankach kolankowych, klamka na dole oznaczałaby, że przy otwieraniu uderzałbym drugim końcem okna w głowę. Klamką na górze tego nie zrobię, bo "trzymam ten koniec w dłoni". Oczywiście rozwiązaniem jest też okno typu Roto Alpine (chyba Velux i Fakro tez mają takie w ofercie) jednak jest to znacznie droższe rozwiązanie...Jeśli okno masz wysoko, to może byc z klamka na dole... Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts