Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W kuchni mam drewnianą podłogę, pod nią są legary, kuchnia ma wymiary 5,70 x 3 metry. Mam zamiar położyć na to płytę OSB gr.22mm, i teraz pytanie: czy można położyć płytki czy niestety jakaś wykładzina? Przede wszystkim chodzi mi o ciężar czy płytki nie będą pękać? Różnica między środkiem podłogi a miejscem przy ścianie to jakieś 2 cm, pod płytę OSB trzeba zrobić kratownicę, ale czy to wystarczy?
https://forum.murator.pl/topic/88741-drewnainy-strop-czy-da-si%C4%99-po%C5%82o%C5%BCy%C4%87-p%C5%82ytki/

Nie łatwiej dać panele podłogowe np w fugą V i będzie spokój na lata

Zastanawialiśmy się też nad tym z żoną, ale boimy się, czy się nie wypaczą jak dostaną wilgoci, jak to w kuchni, coś się wyleje, para od gotowania...

Nie łatwiej dać panele podłogowe np w fugą V i będzie spokój na lata

Zastanawialiśmy się też nad tym z żoną, ale boimy się, czy się nie wypaczą jak dostaną wilgoci, jak to w kuchni, coś się wyleje, para od gotowania...

Jak coś się wyleje to się ściera a bez przesady podłogi nie są aż takie delikatne. Sam takową mam w kochni :)

Co do pary to i tak wentylacja jest niezbędna więc bez obaw

Znajomy położył na drewnianym stropie płytę pilśniową (z góry zaznaczam że na pewno nie była to płyta OSB) zaimpregnował iprzykleiłpłytki. 3 sezon nic nie pęka (między ścianą a podłoga dał silikon)