przemqo 09.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 http://www2.archon.pl/index.php?act=32&sid=m44ad20f2bab6e chciałabym się dowiedzieć jak się ma koszt budowy systemem gospodarczym (umieszczonym na stronie projektanta) do faktycznych wydatków jakie trzeba ponieść w trakcie budowy. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie. Dysponuję kwotą 360 tys (zakładając że poddasze będę wykańczała później) i co radzicie zrobić aby obniżyć koszty budowy. z góry dziękuję Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 09.10.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 http://www2.archon.pl/index.php?act=32&sid=m44ad20f2bab6e chciałabym się dowiedzieć jak się ma koszt budowy systemem gospodarczym (umieszczonym na stronie projektanta) do faktycznych wydatków jakie trzeba ponieść w trakcie budowy. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie. Dysponuję kwotą 360 tys (zakładając że poddasze będę wykańczała później) i co radzicie zrobić aby obniżyć koszty budowy. z góry dziękuję Magda Realnie to chyba bedzie ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie - dużo liczenia... Jesli masz 360 na sam dom to myślę, że zbudowanie tego będzie realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszekmoje 09.10.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Moim zdaniem również jest to realne, ale musisz trzymać koszty w ryzach. Buduję domek o podobnych gabarytach - 150 000 zł stan surowy i 250 000 zł wykończeniówka. Tak wychodzi. Porobiłem rzeczy całkiem fajne, ale też bez szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemqo 09.10.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Czy 20.000 tyś. za stan 0 (fundament,mury,więźba)dla murarza to dobra kwota jak za taki domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 09.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Czy 20.000 tyś. za stan 0 (fundament,mury,więźba)dla murarza to dobra kwota jak za taki domek? stan "zero" to nie: mury, wiezba.... chyba musisz poczytać trochę to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemqo 10.10.2007 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 ale wiesz o co mi chodzi więc jak odpowiadasz to napisz odpowiedz na pytanie chodziło mi oczywiście o stan surowy otwarty tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 10.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A masz taką ofertę czy pytasz hipotetycznie? Wydaje mi się, że trudno będzie znaleźć wykonawcę za takie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 10.10.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 ale wiesz o co mi chodzi więc jak odpowiadasz to napisz odpowiedz na pytanie chodziło mi oczywiście o stan surowy otwarty tak? Ja nie wiem o co chodzi - bo i Ty chyba do końca ie wiesz. Jeśli gadałes z majstrem i opwiedział Ci za stan "0" - 20 tys., a Ty pomysłałeś że za mury, więźbę... ... to chciałem Ci zwrócić na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 10.10.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 http://www2.archon.pl/index.php?act=32&sid=m44ad20f2bab6e chciałabym się dowiedzieć jak się ma koszt budowy systemem gospodarczym (umieszczonym na stronie projektanta) do faktycznych wydatków jakie trzeba ponieść w trakcie budowy. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie. Dysponuję kwotą 360 tys (zakładając że poddasze będę wykańczała później) i co radzicie zrobić aby obniżyć koszty budowy. z góry dziękuję Magda W moim przekoaniu spokojnie dasz radę, tylko budżet w ryzach od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 14.10.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 http://www2.archon.pl/index.php?act=32&sid=m44ad20f2bab6e chciałabym się dowiedzieć jak się ma koszt budowy systemem gospodarczym (umieszczonym na stronie projektanta) do faktycznych wydatków jakie trzeba ponieść w trakcie budowy. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie. Dysponuję kwotą 360 tys (zakładając że poddasze będę wykańczała później) i co radzicie zrobić aby obniżyć koszty budowy. z góry dziękuję Magda Czy naprawdę potrzebujesz 6 pokoi poza pokojem dziennym? Może po prostu znależć inny projekt, z bardziej racjonalną liczbą pomieszczeń a więc tańszy w budowie. Obawiam się, że te 360 tyś wystarczy ale zdecydowanie tylko na dół, a i to nie jestem pewna - dość skoplikowany dach, prawie 200 metrów podłogi, dużo okien ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 15.10.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 ale wiesz o co mi chodzi więc jak odpowiadasz to napisz odpowiedz na pytanie chodziło mi oczywiście o stan surowy otwarty tak? stan zero to same fundamenty a nie mury i więźba ani stan surowy otwarty... surowy otwarty to mury i dach bez okien drzwi itd... trzeba by było trochę się podszkolić przed budową i nie piszę tego bynajmniej ze złośliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts