Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co w kwestii studiów?

retrofood

Recommended Posts

Ja jestem po studiach, zarabiam jakies smieszne 2500 na reke, a moja kolezanka po fryzjerstwie zarabia w dobrym miesiacu kolo 7 i sie z nas wszystkich smieje

Potwierdzam. Dobre fryzjerki tyle zarabiaja i sa do nich zapisy i kolejki. I do nich chodzi sama smietanka..... I one łaske robia czasem, że przyjmuja bez zapisu...

Bo one nie sa juz fryzjerkami tylko stylistkami, a to ZUPEŁNIE ZMIENIA RANGĘ fryzjerki.

Dawniej na fryzjerke szły dziewczyny, które nie dałyby rady liceum skonczyc, a teraz taki Leszek Czajka lub inni .... robia furore w telewizji, wywiady z nimi, zaproszenia dla nich na imprezy itp. Wielki swiat.

Ha ! tylko fryzjerstwo. Gdybym mogła cofnąc czas......to zostałabym fryzjerką.

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jestem po studiach, zarabiam jakies smieszne 2500 na reke, a moja kolezanka po fryzjerstwie zarabia w dobrym miesiacu kolo 7 i sie z nas wszystkich smieje

10 lat stażu - też jestem po studiach - i to niejednych i nie mam 2500 na rekę i myślałam dotąd że nie jest to takie śmieszne :o - czas zmienić pracę? :o :o :o

skoro angielski zna, to może Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych,

lub anglistyka, może zostać tłumaczem lub nauczać... :)

no plizzzzzzz :o :roll:

no co, Kasiu, warum nicht?

a może powołanie ma :roll: :wink:

elutek, jak ma to super :D

niech idzie na takie studia

ale np dziś miałam taką sytuację w pracy: jakiś czas temu zawezwałam listownie rodziców jednego ucznia, dziś przyszła babcia i niemal nie dostała zawału z wylewem jak jej powiedziałam, że jej wnuk był 2 dni w szkole od początku roku. Kobieta zaczęła płakać, trząść się z nerwów, myślałam, że żywcem padnie :roll: :-? Niestety, żadne studia nauczycielskie nie przygotowują cię na takie stresujące sytuacje, nie wiadomo co robić, jak temu zaradzić.

I nie chodzi tu tylko o mój komfort, ale przede wszystkim te dzieci i ich rodziców. Bardzo trudno jest coś zdziałać z głęboką patologią, a ta niestety zdarza się coraz częściej :-?

Madd nawet nie grzesz - w moim mieście to jak ktoś zarabia 2500zł netto -to jest już szychą -albo kierownikiem, albo jakimś dyrektorem. Już 1000zł netto to radocha, a moje koleżanki w sklepach czy hurtowniach mają 860zł brutto (też po studiach) :evil: .

Gość elutek

buuuuuuuuuuuuuuu :cry:

buuuuuuuuuuuuuuu :cry:

hejjj, co się stało???? :o

nie rycz, rozmażesz się :roll:

Gość elutek

Kasiu, nie widzisz, czy nie chcesz zobaczyć?

a wracając do tematu - nauczać można nie tylko w szkole

i nie tylko dzieci, a retrofood pisze, że właśnie angielski

jest mocną stroną córki, stąd moja rada odnośnie studiów

10 lat stażu - też jestem po studiach - i to niejednych i nie mam 2500 na rekę i myślałam dotąd że nie jest to takie śmieszne :o - czas zmienić pracę? :o :o :o

Ja też nie mam aż tyle na 1 etacie dlatego dorabiam jak opętana. Ale nie myślałąm że moja pensja jest śmieszna:)

1. nie ma języka radzieckiego, jest za to piękny rosyjski

2. daj spokój, nie ma co mieszać się w wybory dzieci... i co podpowiesz jej coś sensownego?, lepiej, gdy to ona przyjdzie do Ciebie ze swoimi prpozycjami, a Ty akceptuj, jedynie :lol:

1. oczywiście, oczywiście. jednak moje pokolenie jakoś nie może odwyknąć od tej nazwy, której używaliśmy w szkolnych latach. A tak na marginesie, to ja ten piękny rosyjski język znam niezgorzej, bom nawet w samym sercu tego kraju przez ładnych parę lat za niemal tubylca uchodził (mówili, żem pewnie gdzieś znad Bałtyku, bo akcent ciut twardszy).

2. Nie mogę dać spokoju, bo moje dziecię właśnie po porady do mnie przychodzi. A jak nie chcę radzić, to mówi, że idzie na miasto się coś dowiedzieć, no i się nie uczy!!! Teraz jest grubo po 22.00 a jej nie ma w domu, gdzieś szuka rady.

PS. Fryzjerka w rodzinie (całkiem bliskiej) też jest. Właśnie żona robi jej projekt przebudowy chałupy, a ja projekt elektryki.

2. Nie mogę dać spokoju, bo moje dziecię właśnie po porady do mnie przychodzi. A jak nie chcę radzić, to mówi, że idzie na miasto się coś dowiedzieć, no i się nie uczy!!! Teraz jest grubo po 22.00 a jej nie ma w domu, gdzieś szuka rady..

jak moja sie nie uczyła ( tak nam sie wydawało wtedy :lol: ) to mąż mówił do niej .....nie ucz się -jedna głupiutka musi być w domu ...bedziesz nam sprzatać ,prac i gotować :lol: nie masz pojęcia jak sie wtedy wkurzała i na złość przynosiła z dziką satysfakcją świetne oceny ( teraz jest na III roku UJ ) :D

Retrooś

Angola zna, niech się douczy rosyjskiego (język nie jest najtrudniejszy) i skoro tak lubi podróże, to Handel Zagraniczny.

A i wepchnij jąw jaki klub na Polibudzie (kajaki, góry, narty) niech awaryjnie ma małża z zawodem technicznym, zawód techniczny daje zawsze większe bezpieczeństwo niż artysta.