Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - Dziennik Vampa, Sina oraz o klombikach

SIN

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witaj Sin :D

Zajrzałam do Ciebie, bo wpisałes mi sie w komentarzach, więc chciałam zobaczyć co budujesz...

No i powiem tak. Dom zupęłnie w innym stylu niż mój, ale naprawdę bardzo mi się podoba. Gratulje wyboru projektu . :D

No i jeszcze jedno. Chciałam Cię pocieszuć, że ja za swój stan surowy zapłaciłam tylko odrobine mniej, a Twój dom jest znacznie większy i trudniejszy w budowie. Biorąc pod uwage równiez fatk, że ceny teraz sa wyzsze, uważam że wcale nie przepłacacie.

Pozdrawiam :D

Dzięki za pocieszenie, ale dodając że podobno za wykończenie płaci się drugie tyle co za stan surowy to jak nic mam zabawy do końca zycia ;). Projekt robiony był indywidualnie i staraliśmy się zawrzeć w nim wszystko o czym marzyliśmy....a czy się udało, to sie okaże. :lol: W każdym razie, nadal szukam weny na urządzenie wnętrza, chociaż już troszkę mi w tym pomogłaś :wink:

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

Celebre- podaję namiary: P.P.H.U Glass Pol s.c.

Leszek Wilczyński

ul. Mazura 18

Warszawa

tel: 022 644 95 50

Dokładna wycena mojego szamba, które własnie zaczynają robić

Zbiornik 5m3 - 1760/1 sztuka (będą 2 sztuki bo daleko od domu i lepiej zrobić łączone)

Montaz: 1300

Przyłącze knal 75zł/m

Studzienka 450

Połączenie zbiorników 300

Wąż wybiorczy 100

Szybko złączka ( cokolwiek to jest) 220

Nie wiem czy drogo, czy tanio, ale firma sprawdzona i solidna, wiec nie chcę ryzykować oszczędnosci kosztem spartolenia.

Dom od ogrodzenia mam odsuniety 40 metrow, wiec troszkę za rury zapłącę, ale nie ma innego wyjścia, skoro nie widzi mi sie by szambiarka jeżdziła mi po ogrodzie.

Monia i marek - dziękuję i pędzę obejrzeć wasz etap :)

Stawiaj na firmy sprawdzone! Ja nauczona przykrym doświadczeniem też tak będę robić. Wasz domek bardzo mi się podoba. Super, naprawdę. Pokrycie papą sprawiło, ze nabrał kształtów i już widać, ze będzie pięknie. Miło mi, ze zajrzałeś do nas na budowę :)

Nie zapomnij o instalacji alarmowej z powiadomieniem komórkowym, zanim założysz okna. To bardzo ważne! W mojej okolicy w jeden dzień inwestor założył okna, a w nocy wszystkie zniknęły, łącznie z dachowymi (alarm miał zakładać w dniu następnym) :roll: Lepiej się wystrzegać przed nieproszonymi gośćmi i zabezpieczyć dom, zanim Ci,ę uprzedzą. Ja sama obserwuję na naszej działce ślady odwiedzin i chęci posiadania przez innych naszych rzeczy. Zginęły nam już różne drobiazgi, iglaki, 2 wiadra dysperbitu do izolacji, stolik ogrodowy i parę innych - to było do przeżycia, ale okna, czy instalacje ... nawet strach pomyśleć! Lepiej się zabezpieczyć.

To że iglaki giną, to u mnie norma, chociaz odkąd zatrudniłem jednego miejscowego do kopania dołów i zrobienia wygódki, to ilość zniknięć zmniejszyła się drastycznie..stałem się chyba "swój" ;p CO do alarmu, juz mam wstępną opiekę Solidu. Instalaja będzie robiona razem z elektryką przed oknami, jak tylko sie ociepli na stałe. Ale dzieki za rade :)

Nie nie, byłem w innej firmie, nie w Igies, ale tez polecanej Gartfen ( http://www.gartfen.com.pl). Bardzo miła obsługa, wszystko można było pomacać - znaczy sie okna i drzwi ;p. Wybraliśmy okna otwierane ( nie przesuwane) ze względu na szerokosc otworów okiennych 175cm. A także z powodu innych szprosów na drzwiach przesuwanych i otwieranych. Szprosy nakładane to jest coś idealnego. Drzwi skomponowaliśmy sami- tak by pasowały do okien. Okna kolor TEAK ( tek? tik? czy jak to się pisze) Zaokrąglone. Poprostu bajka. I cena też jak z bajki ponad 70 tys. Siedzę od dwóch dni i myślę co z tym fantem zrobić, bo to dużo za dużo :/

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...