Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - Dziennik Vampa, Sina oraz o klombikach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej utopił , kurcze....w sobote mi szambo wylało, ubaw po pachy. Dziś zamówiona reanimacja.

Dzięki Beauty, walcze, póki co szukam płytek na taraz, tylko przy 52 m2 i 85 mb na schody to każda cena mnie załamuje.

• 4 weeks później...

zaniedbalam czytanie twojego dziennika a tam tyle roboty odwalonej i swieze zdjecia sie pojawily :D

jestem bardzo ciekawa na jakie schody sie zdecydowales :wink:

ta podpatrzona sciezka jest bardzo ladna, to jakis kamien? Dowiadywales sie moze ile to kosztuje?

No i deski, nie moge ich ogladac bo choruje !

Z kamieniem na ściezki mam zagwostke, bo w marketach kosztuje 30 zl sztuka, a granit w hurtowanich 600 zl tona, a 1 wychodzi jakies 10-20 zl, ale za to są nie owalne, a marketowe sa owalne, ale to cement :/ i sam nie wiem

ja bym miala latwiej z wyborem bo zadecydowalby portfel :wink:

ale faktycznie wybor nie latwy :-? jezeli dobrze rozumiem to granit wychodzi taniej ale trzeba jeszcze go obrobic, betonowe zas to produkt gotowy ale niewiadomo jak sie bedzie starzal :-? ale obserwujac twoja budowe ty sie raczej decydujesz na trwale rozwiazania takze stawiam ze wybierzesz granit ! :D

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Hej,

Pozwoliłem sobie na wrzucenie kilku słów do Waszych poczynań.

A zachęciała mnie gogoolek , która buduje ten sam projekt co ja lub odwrotnie. Chyba odwrotnie. Także Dardurka która już u mnie spacerowała

Krótko :o projekt zajebiaszczy bardzo mnie i Lilce się podoba :D

Tempo prac niesamowite choć możecie mieć inne wrażenie jako inwestorzy :) .

Wykończenie patrząc po zdjęciach każdy ruch przemyślany i dobrany jak z żurnala 8)

Piękne dechy na podłogach. Tu od razu mam pytanie czy macie ogrzewanie podłogowe ? Jeżeli nawet nie to od razu pytam jak montowałeś deseczki na wylewce tzn. na czym? Wiesz kwestie wilgoci , chłonięcia jej przez materiał i etc. :p

Z innej beczki macie bardzo podobny tynk do naszego - troszkę chyba ciemniejszy.

Zapraszam z Lilą do odwiedzenia Naszych progów.

Pozdrowienia

nie mniejszych postępów i pięknych jak dotąd wyborów życzą

Lila i Paweł 8)

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik20599.htm

Jak tradycyjnie to na całego - precz z betonem, panelami i dyktą ... :D

Zafascynowała mnie Twoja podłoga - idealnie by pasowała do części moich wnętrz. Jeśli możesz podaj na priva, lub tutaj (emaili nie czytam :-? ) producenta tych desek - może gdzieś na paczce jest karteczka kto to robi. Czy ghost o którym piszesz to ghost34 z forum, ten co to tak dziwnym językiem pisze? Jaki tam dali klej? Ja chcę takie dechy poukładać na podłogówce pozostawiając pomiędzy nimi szpary zalane czymś elastycznym.

Już pędzę z odpowiedziami, troszke to trwało, ala miałem kryzys budowlany i musiałem wyjechać na kilka dni w pinzekę by sie oderwać od tego tematu, ale już mi przeszło :lol:

Cóż Googule- chyba msz racje, będzie granit, tylko muszę jeszcze znleść czas by po niego pojechać, ale że wziąłem urlop na cały tydzień, to powinno sie udać.

Poury63-dzieki za slowa, w obecnej tzw końcówce, to bardzo pomaga, bo bokami robimy. Ogrzewania podłogowego nie mamy, bo nie lubię, jedynie w łazience własnie sie kończy robić. Specyfikacji technicznych nie znam i jakoś nawet nie będę w nie wchodzł, ale wylewka była smarowana jakims odcinaczem wilgosci, forumowy Ghost będzie wiedział. A za wasze progi zaraz zajrzę .

Ged- producent i montażysta to dokaldnie ta osoba o której piszesz... forumowy Ghost z dziwnym językiem pisanym :) I do niego tez musisz się zwrócić o pytania techniczne. W pełni mu zaufałem i jak do tej pory nie moge mieć ani jednego zastrzeżenia. Fachowiec i profesjonalista pełną gębą. Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ;) jeszcze będę potrzebowal jego pomocy w kiku sprawach ;p

I faktycznie precz z betonami, panelami ( tylko na malutkim strychu, bo tam nie będzi ewidac ;), i dyktą,..precz z preczem

Takie same jak na balkonach, też z liśćmi i kasztanami. Już sie kończą robić. Na duzy taras mam, ale jeszcze nie wyłozony gresem, więc czekają, a na front będą zakładane pewnie w ciągu tygodnia.
Takie same jak na balkonach, też z liśćmi i kasztanami. Już sie kończą robić. Na duzy taras mam, ale jeszcze nie wyłozony gresem, więc czekają, a na front będą zakładane pewnie w ciągu tygodnia.

Barierki kute ,ale poręcz będzie drewniana?Ale idziesz z tym wszystkim jak burza :o :o

Całość kuta.

Chyba nie mam innego wyjścia bo:

1. bank dał mi 2 lata na oddanie domu do użytku, jak nie, to ble ble ble ble

2. małżowina w 6 miesiącu i narodziny córy w pażdzierniku, więc wszystko musi być gotowe :lol:

3. mam dość mieszkania na paczkach u rodziców i teściów

i tyle :D