Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - Dziennik Vampa, Sina oraz o klombikach

SIN

Recommended Posts

A podziękowal podzięokował Inez....łazienka duża kończy sie robić, właśnie musiałem śmigać po luksfery bo jak zawsze źle były wyliczone :p . A schody sie kończą też robić tylko przy nabijaniu trepów im sie jeden pękł i musze dowieść nowy. Ale jak zrobią to fotki zamieszcze bo mnie sie one "bardzo podobać " A z drzwiami jak nie wiem tak nie wiem.....szybkość Sokółki jest zastraszająca :evil:

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hm...hasło typu "normalnie" chyba nie będzie zbyt pomocne :lol: , a poważnie to zaskoczyłes mnie pytaniem. Deski cięte są na skos, ale spróbuje pstryknąć fotkę jutro i wrzucić w poniedziałek.

Chodzi o to jak mocowana jest łata w rogu (po lewej stronie na zdjęciu) i jak są mocowane do niej deski. Mam nadzieję, że uda Ci się zrobić fotkę na której będzie to widać.

A tak swoją drogą to jestem kobietą :)

• 1 month później...

A konstrukcji to już nie widać :(, jak widać.

Monis- barierki na schodach są, ogólnie wszystko już jest- tylko kuchnia właśnie się montują fronty.

Balustrady robiliśmy u ślusarza z Baniochy. Mogę powiedzieć tak: za balustrady na dwóch balkonach, plus balustrady na dość dużym tarasie, wziął 6 tys. Nie wiem czy drogo czy nie, ale te elementy kasztanów były kupowane i są dość drogie. Jednak wychodzę z założenia, że lepiej zrobić coś co sie podoba wolniej, niż płacić mniej za byle co ;), wiec uciułałem i mam. Na dniach montują się balustrady na tarasach, bo fuga schła, więc czekali.

Przyznam się że tyle jest roboty z układaniem i sprzątaniem, że ciągle zapominam o zdjęciach. Ale się poprawię.

Wiem jak to jest z tym sprzątaniem- cały czas wychodzi pył- nie wiadomo skąd ;)

Jak tylko będziesz miał chwilkę to pstryknij barierki schodowe ok? Bardzo mnie ciekawią, no i jaki ich koszt i kto Ci zobił. My właśnie szukamy kogoś do takiej robótki- kasę uzbieraliśmy więc trzeba zrobić póki dziecko jeszcze nie drepczące :wink:

fotki już mam, zaraz wrzucę, cóż, jednak firmy która to robiła nie polecam. Ze schodami maiłem jazdy bo zamówiłem u stolarza, który zmarł a potem na szybko szukałem. I znalazłem firmę, która zrobiła schody błyskiem, ale za dużo wyższą cenę i do tego nie jestem do końca zadowolony. Na pierwszy rzut oka wyglądają super, ale na drugi już wychodzą kalafiory:(

kurka wodna! napisałam się jak dzika i mi się wszystko wykasowało.. wrrr

wreszcie się doczekałam barierek- bardzo ładnie to u Ciebie wygląda- zazdroszczę...

My mamy nieszczęsny kawałek ścianki między biegami i za cholerę nie wiem jakie tam barierki dać, żeby się trzymały (bo ścianka z porothermu) i żeby ładnie wyglądały... cholerny projekt no i my sieroty, że za późno się zorientowaliśmy że schody kiszkowate :-?

Tja, znam ten ból, architekt w jednej łazience i kuchni nie zrobił kanałów wentylacyjnych, okna nie maja zadaszenie itd itp, pełno błędów, na które będę zwracał uwagę jak kiedyś zacznę druga budowę ....oby nie :p . Fakt faktem, że pierwszy dom dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie :lol: . Ale cóż jak sie nie ma co sie lubi.... :wink:

A schody jak pisałem - ogólnie super, ale dopatrzyłem się kilku elementów które mnie drażnią, ale pewnie tylko mnie :)