SIN 19.12.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 póki co wstawiamy koze by grzac dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.12.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 W Betlejem na sianku Zbawiciel sie rodzi, niech Wam jak najlepiej w zyciu sie powodzi, Zas w Nowym Roku o kazdej godzinie, niechaj nic co dobre Was w zyciu nie minie. http://img120.imageshack.us/img120/6270/elfikih2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 23.12.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Cieknące tarasy - to problem odwieczny. Jedyna metoda - zrobić wszystko od początku - samemu. Na mojej budowie mam taras nad łącznikiem pomiędzy budynkami. Ustaliłem z ekipą wszystkie szczegóły co i jak ma być zrobione. Dwa elementy: spadki z betonu i wanna z papy. Niestety nie sprawdziłem. 650 zł za beton z gruchy, a spadki za małe i w niewłaściwą stronę. Papa specjalna, modyfikowana "mostowa" - zakłady zamiast 30 cm dali 5 i położyli w niewłaściwą stronę, zamiast od strony najniższej - zaczęli od najwyższej ... dużo by jeszcze pisać. Moim zdaniem na każdym balkonie/tarasie musi być zrobiona szczelna wanna z dwóch warstw papy termozgrzewalnej modyfikowanej, ze szczególnym zwróceniem uwagi na zgrzanie zakładów i podwinięcie brzegów pod inne elementy budynku, aby woda nie mogła dostać się w okolice tych brzegów. Np.: styropian ocieplenia elewacji powinien kilkanaście centymetrów zachodzić na papę tak aby ściekająca z niego woda nie dostawała się pod spód. Wszystkie tam gdzie jest krawędź papy sklejona na zakład trzeba najmniejszym palnikiem rozgrzać ponownie i wszystko razem ponownie przetopić. Najmniejsza fałda papy na zgrzewie musi być przecięta, przetopiona i zaklejona łatą. Takie fałdki na zgrzewach to 100 procent przeciek. Jeszcze ważna uwaga - papa nigdy nie połączy się z betonem! bez względu na zastosowane podkłady i mazidła - zawsze będzie tam szczelina - dlatego musi być wanna z wywiniętymi do góry brzegami. Na swojej budowie zużyłem grubo ponad tysiąc metrów kwadratowych papy - większość kładłem sam - wiem co piszę. Mój taras będzie robiony od początku. Styropianowa elewacja będzie zdarta, stara papa będzie zdarta, wylewka skuta i wszystko od początku. Nie ma innej metody. Teraz widzisz tyko przesączenia, ale uświadom sobie, tą wodą masz napełnione wszystkie szczeliny pustaka. Ne namoczone! WYPEŁNIONE! Nawierć otwór - jeśli trafisz na pustkę w pustaku wytryśnie z niej woda. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 24.12.2008 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Masz coś jeszcze wesołego do powiedzenia? Jak już nie, to ide sobie strzelić w łeb. Spadki były, pape kładł teść- więc się przyłożył. Wylewkarz położył wylwekę ze spadkiem....i nic....No to czas po świętach od nowa...a dziurę jutro nawiercę i sprawdze ;p może to nie woda, ale dajmy na to wódka tryśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 29.12.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Dawno nie zaglądałam... ale wstąpiłam i co widzę- cudny kominek z trzaskającym ogniem. I nawet dywan macie, no no Życzę przeprowadzki w planowanym terminie z mniejszą ilością nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 29.12.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Oby tylko mieszkanko sie sprzedało. Kobitka ma czas do 15.01. A jak nie, to znów szukanie na nowo kupca, a co za tym idzie wstrzymanie robót z braku kasy. Ale bądźmy dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 30.12.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zna ktoś dobry środek do odtłuszczenia piaskowca? Majstrom udało się chlapnąć tłuszczem na piaskowiec na kominku i teraz nie wiem jak to zmyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 30.12.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 07.01.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 SIN, piekny domek!!!mozesz napisac jaki byl koszt twojego kominka? Ja wlasnie jestem po spotkaniu z fachowcem. Moj otwarty z cegly rozbiorkowej, bez ''korpusu'' wyecnil na 8 000 zl, chcialabym porownac jak bylo u ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 08.01.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Kominek w tym: okładzina z piaskowca, plus płyty piaskowca- góra, dół, przekucie komina (bo budowlańcy zrobili krzywo) wstawienie 7 metrów rur z kwasówki, pierdułki na kominie- strażak, rura doprowadzająca powietrze z zewnątrz plus jej montaż. W sume 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.01.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 dzieki wielkie SIN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 08.01.2009 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Nie ma sprawy. Kominek zrobiony od 2 tygodni, ciągle schnie, przez to, że nie ma ogrzewania w domu, ale hydraulik obiecał że wejdzie w poniedziałek......rany jak mi się marzy posiadówka w ciepłym salonie przed trzaskającym ogniem, a nie w czapce i rękawiczkach okutany kurtką prawie wchodzący do ognia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dawno u Ciebie nie byłam a tu proszę już elewacja zrobiona . Bardzo ładnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 04.02.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Się dzieje, nie przeczę, żona chora, przeprowadzka w sobotę, pakowanie nawet nie w połowie, dzień za króki, ręce za słabe, akwarium z ciężkie. Ogólnie sajgon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 24.02.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jeszcze raz dzieki za info z podlogami! a ze zdjec, do siebie wybralabym te jasniejsze dechy - sa pieknie miodowe, juz o nich marze to tez oferta ''dab renensansowy''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.03.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Sin, dawno nie zaglądałam, ale u mnie na razie cisza, więc przyszłam oko macieszyć u Ciebie Coraz ładniej się robi, wnętrza ciekawe i podłoga z desek piękna Jaka decyzja zapadła? Ciemna? Jaka cena tej podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 09.03.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Decyzja zapadła mieszana , czyli salon i jadalnia będą w ciemne dechy, dziurawe na maksa i postarzane. Całe piętro jasnymi bez postarzeń. Ekipa właśnie sie pakuje i dziś ma dojechać. Może już nie długo pojawią sie pierwsze fotki z ich prac. A dzieje sie u mnie na maksa, zaraz biorę się za aktualizacje dziennika. Googulek - ta sama firma, ale już decha zwykła, troszkę sękowa, ale bez postarzeń i dziur Co do cen to ćśśśśś, póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.03.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dzieki SIN, juz nie moge sie doczekac zdjec tej podlogi u ciebie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.03.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Nasza kuchenna podłoga wygląda bosko, idelanie staro, tak jak chcieliśmy. http://www.avatar.pl/pis/161.jpg Podoga wspaniała Baaaardzo mi się podoba. Co to za płytki? Można prosić o namiary? Może być na priv I jeszcze te deski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 10.03.2009 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Poszło na priv, zaraz nowe wiesci w dzienniku, tylko się z robotą ogarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts