monia i marek 10.03.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Cena do przyjęcia, zwłaszcza, że efekt świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.03.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ja tez chce wszystko wiedziec!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 11.03.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 No dobra dobra Płytki włoskie, kupione w Leroy Merlin, ściągli mi gdzieś je z Polski bo w Wawie już ni było, to jakaś końcówka, zreszta było widać po opakowaniach, totalnie przegniłe pudełka a część płytek posklejana taśmą klejącą, ale same płytki w nienagannym starym kształcie, więc wszystko gra i śpiewa. Cena była cos koło 75 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiki dwa 11.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, domek jest naprawdę fajny!!!! Pozwolę sobie na mały plagiat: skopiuję zdjęcie kominka . Na razie jestem na etapie zdobywania fotek wnętrz lub elementów, które mi wpadną w oko. Opcja z belkami na suficie w salonie też nam się podoba. Myśleliśmy i myślimy o tym, żeby zrobić u siebie tak samo. Jestem bardzo ciekawa, jak dom będzie się prezentował w lecie w pełnym, założonym ogrodzie. Prawdopodobnie zjawiskowo. Jak będę mieć więcej czasu to przeczytam dziennik "od deski do deski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Nasza kuchenna podłoga wygląda bosko, idelanie staro, tak jak chcieliśmy. http://www.avatar.pl/pis/161.jpg Podoga wspaniała Baaaardzo mi się podoba. Co to za płytki? Można prosić o namiary? Może być na priv I jeszcze te deski... SIN zaglądam do Ciebie ponownie - poprzednio na etapie kominka - jestem pod wrażeniem całości, super Tylko ten cieknący taras podobnie jak Monia jestem zauroczona taka podłoga i o takiej właśnie myślę gratulacje domu i wytrwałości w dążeniu do marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.03.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 No dobra dobra Płytki włoskie, kupione w Leroy Merlin, ściągli mi gdzieś je z Polski bo w Wawie już ni było, to jakaś końcówka, zreszta było widać po opakowaniach, totalnie przegniłe pudełka a część płytek posklejana taśmą klejącą, ale same płytki w nienagannym starym kształcie, więc wszystko gra i śpiewa. Cena była cos koło 75 zł/m2. dzieki SIN! podloga wyszla bardzo ladna, taka ''autentyczna'', teraz czekam na fotki podlog z dechami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 To udało Ci się z ceną, bo właśnie kilka dni temu oglądałam takie w LM ale cena bliżej 90 była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 12.03.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dzieki za wszystkie "ochy" i "achy" cięszy nas to bardzo i oznacza że nie jesteśmy az tak bardzo pokręceni, skoro imitacje starych wykończeń podobają sie też innym Gosiek33 - Z cena kuchni, to nie wiem, dlaczego, może dali mi rabat przy tej ilości, albo juz podniesli ceny ze względu na euro. Bobiki- nie ma sprawy, z belkami tylko uważaj, bo kupiłem niby drewno sezonowane, ale poleżało w domu 3 tygodnie i sie wykrzywiło. teraz to widać na suficie, ale nawet mi nie przeszkadza, daje dodatkowy efekt starości, tyle że problem był z mocowaniem. Taras póki jest zasłonięty foliami to nawet nie cieknie, a jak w KOŃCU SIE OCIEPLI!!! to zaczne go zabezpieczać. A z drugiej strony Inspektor budowy powiedział mi że nie jest pewien czy to taras, podejrzewa że to może być wilgoć z murów. Na zewnąrz nie wychodzi bo styropian i tynka, a w środku gips, który chłonie, więc wyłazi. Trzeba suszyć i jeszcze raz suszyć. Poczekam do porządnych deszczy i wtedy się okazę. Z chwile dziesiejsze wyniki w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.03.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 SIN Dołączam do zachwytów na kuchenną podłągą... A można ten sufit z belkami teraz zobzczyć ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 12.03.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 kurka ale ci zazdraszczam tych dech! chce duzo zdjec!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 12.03.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 OKi , w weekend zrobie wiecej zdjęć belek sufitowych a także może już położoną część podłogi tzw renesansowej. Oczywiście jeszcze podłoga bez uszkadzania i bez olejowania, bo to potem, ale coś juz będzie pewnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 12.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 czekam cierpliwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiki dwa 12.03.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 To wcale nie jest tak, że tylko wy kochacie mieszkać po staremu. Teraz jest po prostu moda na "nowoczesne i proste", które czasem wygląda jak meblościanka z lat 60/70 moich rodziców. Można powiedzieć, że wręcz potop. Gdziekolwiek nie pójdziesz, zewsząd atakują cię kanciaki i modern. Jak coś jest robione na stare, to tak, że aż się płakać chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 SIN te dechy kładzione są bez legarów tylko na klej dobrze zrozumiałam ? Czyli nie tracisz wysokości ? Dechy będą olejowane czy jak zabezpieczysz je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 12.03.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 te dechy kladziesz na ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 13.03.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Bobiki- wiem, niestety mam pewne wymagania co do stylizacji na stare i płącę przez to kosmiczne sumy, ale w końcu marzenia trzeba spełniać Gosiek - dechy podłogowe są na klej, bez legarów. Planowo chcieliśmy kamienne podłogi, ale nam sie odwidziało. Parter będziemy olejowali, pięrto lakierowali. Beauty- nie mam podłogowego bo nie cierpię takiego ogrzewania, za to uwielbiam dywany, a jedno z drugim sie kłóci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiki dwa 16.03.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja mam pytanie dotyczące kolorków na dechach w salonie: rozumiem, że to co tam jest namalowane to próbki. Czy jak sobie wybierzecie kolorek to ta da się te próbki zamalować? Jak to wygląda i z czym się je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja mam pytanie dotyczące kolorków na dechach w salonie: rozumiem, że to co tam jest namalowane to próbki. Czy jak sobie wybierzecie kolorek to ta da się te próbki zamalować? Jak to wygląda i z czym się je? o tym samym pomyślałam rewelacyjne te dechy - jaka decyzja co do koloru zapadła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 SIN, brukarzy brałeś z "naszego" rejonu? Na jaki materiał się zdecydowałeś (tzn. producenta kostki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 17.03.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Kolorki jeszcze sie wybierają, a to co pomalowane zniknie, bo cała podłoga będzie cyklinowana. Po za tym kolorki z lekka się zmienią bo to tylko bejca, a jeszcze dojdzie olejowanie, dlatego mamy problemy z wyborem koloru Brukarzy wziąłem z Bobrowca, czyli blisko, póki co są mili i pomocni w przewożeniu ciężkich głazów, co do ułożenia jeszcze nie wiem, bo dopiero teren niwelują i piach podsypują. Opinię wydam jak skończą Kostka to: Nostalit, w dwóch kolorach ciemny brąz i szlaczki oliwkowe- te jasne, oraz palisada w koło klombu na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts