Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - Dziennik Vampa, Sina oraz o klombikach

SIN

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No dobra dobra ;)

Płytki włoskie, kupione w Leroy Merlin, ściągli mi gdzieś je z Polski bo w Wawie już ni było, to jakaś końcówka, zreszta było widać po opakowaniach, totalnie przegniłe pudełka :p a część płytek posklejana taśmą klejącą, ale same płytki w nienagannym starym kształcie, więc wszystko gra i śpiewa. Cena była cos koło 75 zł/m2.

Witam,

domek jest naprawdę fajny!!!!

Pozwolę sobie na mały plagiat: skopiuję zdjęcie kominka :). Na razie jestem na etapie zdobywania fotek wnętrz lub elementów, które mi wpadną w oko.

Opcja z belkami na suficie w salonie też nam się podoba. Myśleliśmy i myślimy o tym, żeby zrobić u siebie tak samo. Jestem bardzo ciekawa, jak dom będzie się prezentował w lecie w pełnym, założonym ogrodzie. Prawdopodobnie zjawiskowo. Jak będę mieć więcej czasu to przeczytam dziennik "od deski do deski".

Nasza kuchenna podłoga wygląda bosko, idelanie staro, tak jak chcieliśmy.

http://www.avatar.pl/pis/161.jpg

Podoga wspaniała :D :D :D :D :D :D Baaaardzo mi się podoba. Co to za płytki? Można prosić o namiary? Może być na priv :wink: I jeszcze te deski... :roll:

SIN zaglądam do Ciebie ponownie - poprzednio na etapie kominka - jestem pod wrażeniem całości, super :lol: Tylko ten cieknący taras :cry:

podobnie jak Monia jestem zauroczona taka podłoga i o takiej właśnie myślę

gratulacje domu i wytrwałości w dążeniu do marzeń :lol:

No dobra dobra ;)

Płytki włoskie, kupione w Leroy Merlin, ściągli mi gdzieś je z Polski bo w Wawie już ni było, to jakaś końcówka, zreszta było widać po opakowaniach, totalnie przegniłe pudełka :p a część płytek posklejana taśmą klejącą, ale same płytki w nienagannym starym kształcie, więc wszystko gra i śpiewa. Cena była cos koło 75 zł/m2.

dzieki SIN! podloga wyszla bardzo ladna, taka ''autentyczna'', teraz czekam na fotki podlog z dechami!

Dzieki za wszystkie "ochy" i "achy" :) cięszy nas to bardzo i oznacza że nie jesteśmy az tak bardzo pokręceni, skoro imitacje starych wykończeń podobają sie też innym :lol:

Gosiek33 - Z cena kuchni, to nie wiem, dlaczego, może dali mi rabat przy tej ilości, albo juz podniesli ceny ze względu na euro.

Bobiki- nie ma sprawy, z belkami tylko uważaj, bo kupiłem niby drewno sezonowane, ale poleżało w domu 3 tygodnie i sie wykrzywiło. teraz to widać na suficie, ale nawet mi nie przeszkadza, daje dodatkowy efekt starości, tyle że problem był z mocowaniem.

Taras póki jest zasłonięty foliami to nawet nie cieknie, a jak w KOŃCU SIE OCIEPLI!!! to zaczne go zabezpieczać. A z drugiej strony Inspektor budowy powiedział mi że nie jest pewien czy to taras, podejrzewa że to może być wilgoć z murów. Na zewnąrz nie wychodzi bo styropian i tynka, a w środku gips, który chłonie, więc wyłazi. Trzeba suszyć i jeszcze raz suszyć.

Poczekam do porządnych deszczy i wtedy się okazę. Z chwile dziesiejsze wyniki w dzienniku.

To wcale nie jest tak, że tylko wy kochacie mieszkać po staremu. Teraz jest po prostu moda na "nowoczesne i proste", które czasem wygląda jak meblościanka z lat 60/70 moich rodziców. Można powiedzieć, że wręcz potop. Gdziekolwiek nie pójdziesz, zewsząd atakują cię kanciaki i modern. Jak coś jest robione na stare, to tak, że aż się płakać chce.

Bobiki- wiem, niestety mam pewne wymagania co do stylizacji na stare i płącę przez to kosmiczne sumy, ale w końcu marzenia trzeba spełniać

Gosiek - dechy podłogowe są na klej, bez legarów. Planowo chcieliśmy kamienne podłogi, ale nam sie odwidziało. Parter będziemy olejowali, pięrto lakierowali.

Beauty- nie mam podłogowego bo nie cierpię takiego ogrzewania, za to uwielbiam dywany, a jedno z drugim sie kłóci.

Ja mam pytanie dotyczące kolorków na dechach w salonie: rozumiem, że to co tam jest namalowane to próbki. Czy jak sobie wybierzecie kolorek to ta da się te próbki zamalować? Jak to wygląda i z czym się je?

o tym samym pomyślałam :lol:

rewelacyjne te dechy - jaka decyzja co do koloru zapadła??

Kolorki jeszcze sie wybierają, a to co pomalowane zniknie, bo cała podłoga będzie cyklinowana. Po za tym kolorki z lekka się zmienią bo to tylko bejca, a jeszcze dojdzie olejowanie, dlatego mamy problemy z wyborem koloru :)

Brukarzy wziąłem z Bobrowca, czyli blisko, póki co są mili i pomocni w przewożeniu ciężkich głazów, co do ułożenia jeszcze nie wiem, bo dopiero teren niwelują i piach podsypują. Opinię wydam jak skończą :)

Kostka to: Nostalit, w dwóch kolorach ciemny brąz i szlaczki oliwkowe- te jasne, oraz palisada w koło klombu na środku.