Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - Dziennik Vampa, Sina oraz o klombikach

SIN

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie dotyczące ogrzewania: z jakiego materiału zrobione są rury na podłodze? Miedziane czy z jakiegoś innego? Jaki był w przybliżeniu koszt takiej instalacji? No i ta skrzyneczka od której wszystkie rurki się rozchodzą: jakie warunki trzeba spełniać żeby coś takiego założyć u siebie?

No to tyle, chyba niczego nie pominęłam. :-?

Zdjęcia będą jak śnieg zniknie- jesli chodzi o kostkę. Wewnątrz póki co tylko pokostujemy jeden pokój, bo podłoga ciągle się układa sama i cos w tym temacie ruszy dopiero po świętach.

Rury do ogrzewania poszły miedziane. Wyszedłem z założenia że ogrzewanie wole miedziane a rozrpowadzenie wody to plastiki. Niestety nie jestem w stanie podać ceny za ten element bo umawiałem sie z hydraulikiem na całość prac i nie pamiętam cen poszczególnych etapów. Płaciłem za rozprowadzenie wody, kaloryfery, solary, kocioł, etc etc etc...czyli wszystko co z wodą związane. Skrzyneczek mam 3 w róznych miejsach domu, to ponoć ułatwiało rozprowadzenia ruru do kaloryferów....nie znam się, ja w innej branży siedzę, ważne by dobrze było :lol:

Monis- juz nic nie mów o kasie.....podłogi i kostka spłukały mnie tak, że nie mam nawet na wykończenie glazur w kuchni, jakaś katastrofa.

Googulek- ja mam fi250,.a ktos mi mówił że otwarty powinien mieć fi300, a jednak poszło i ciągnie bardzo ładnie. Nie znam się na tym, ale już fi200 może być chyba mało :cry:

kurka 30% ! a kogo to obchodzi ze zle wyliczyli :evil: moze przesadzam ale naprawde takie sytuacje sa wkurzajace. Ja jeszcze nie doswiadczylam, takie przyjemnosci jeszcze przede mna ale jak nam wyceniali w hurtowni material na dach to oczywiscie kupe rzeczy braklo i jestem swiecie przekonana ze to swiadome dzialanie aby zdobyc klienta :evil:

takze nie daj sie SIN, wyklocaj sie o kazdy grosz :wink:

• 2 weeks później...