Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co na cokół -fotki mile widziane ;-)

Co na cokół?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co na cokół?

Recommended Posts

Witam.

Jejku, ten komin (na zdjeciu) z piaskowca jest okropny :cry: brrr. jak masz klinkier na kominie, to klinkier na cokół.

Pozdrawiam.

...to samo mogłabym powiedzieć o klinkierze... ale o gustach się nie dyskutuje...

Wg mnie jednak, że nie jest dobrym pomysłem łączenie na budynku zbyt wielu różnych materiałów, robi się "bałagan"...

Ale tak sobie myślę, że jakby dać kamień zbliżony do koloru elewacji -piaskowy -np taki:

http://www.stonemaster.com.pl/roma/kol6big.jpg

to może nie byłoby tak tragicznie?

A to mój dach:

http://foto0.m.onet.pl/_m/36c95abb73d39fd71616e910abefee8c,5,19,0.jpg

Może ktoś tak ma i wklei foto :roll: ?

Łądniutko to wygląda...tylko dlaczego takie jasne- piękne to jasne ale chodzi o to że będzie sie diabelsko szybko brudziło????- a może nie mam racji?

bo niby masz kamyki, ale nie wiem czy nie za wąsko?!!!

ale wygląda OK,

ten łupek piaskowiec...czy jak tam pisaliście- to faktycznie pięknie prezentuje się w domach z drewna....- tam wręcz klinkier nie pasuje,

ale i na murowanych też OK,... wygląda ładnie ale i tak jakby cięzko?? jest to naprawde takie ciężkie??

a dziękuję, dziękuję :D

brudzi się wszystko, tylko teraz kwestia ścierlaności=zmywalności powierzchni....farbę silikonową wyciera się wilgotną gąbeczką ...każdy brudek, schodzi, dodatkowo nie przyjmuje wilgoci, nie spłowieje kolor farba Matres Revco Sil........na cokole wystarczy lekko wodą z wężą i po kłopocie...ale jak dotąd nie ma oznak brudu....elewacja świeżynka z lipca br. 8) ...szczerze polecam rozwiązanie świetne :D

Witam.

Jejku, ten komin (na zdjeciu) z piaskowca jest okropny :cry: brrr. jak masz klinkier na kominie, to klinkier na cokół.

Pozdrawiam.

jak na moje to tezlipny ten komin na zdjeciu - i do tego jakis taki strasznie ciezki wizualnie. my mamy komin piaskowo zolty - sahara z crh

cokol mamy dosc wysoki na okolo 1m i w planach taki tynk ozdobny z nieegularnych kuleczek - lekko podobny do komina

a coi wyjdzie to nie wiadomo - koncepcje zmieniamy na biezaco