Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szok!

madd

Recommended Posts

Ja jestem jednak za zgłoszeniem. Samo dokarmianie nie rozwiąze problemu. Jak Madd wyjedzie np. na parę dni to pies będzie przymierał głodem. Do właścicieli to nie trafi. Trzeba zgłosć, będzie mandacik i w końcu albo komuś oddadzą psa i nie będzie się męczył albo zrozumieją, że lepiej psu dac jeść niż płacić mandaty

Wiec Rysiu (tak go nazwalismy, bo jest podobny do rysia) dalej jest u nas codziennie. Co ciekawe - moja Bronka nawet go zaakceptowala i juz nie syczy na jego widok. Dostaje dobre jedzonko, wcina jakby mu sie uszy trzesly.

Patologie (opiekunke kota) poinformowalam, ze go dokarmiam i powiedzialam zeby tez od czasu do czasu mu cos jesc dala.

Pijackim glosem przysiegala, ze mu kitikety suche z puszki kupuje.

Juz wiedzialam ze klamie.

Wiec generalnie mam pod opieka dwa koty

Madd, Nie, nie przeciwko :D tylko, że samo dokarmianie nie rozwiąże problemu. Znieczulice ludzką we wszelkiej postaci należy zwalczać.

Z innej beczki, była u nas przez 4 dni ekipa od Pilcha, robili wykończeniówkę, nabijanie desek w sypialni i na korytarzu. Teraz sami wzieliśmy się za woskowanie. Jednak do wykończeniówki się nie nadają. na połączeniach desek wyszły im szpary po 1 cm. Skasowali nas nieźle i podziękowaliśmy im za współpracę. Dzisiaj wywoskowaliśmy samni sypialnię (oni wzieliby za tą robotę z 500). Chyba im się trochę poprzewaracało w głowach ostatnio.

To jest porażka co się dzieje ze zwierzętami domowymi w Polsce! :cry: Powinno wprowadzić się bezwzględny obowiązek rejestracji psa czy kota i to za niemałą opłatą do tego roczna opłata i to również niemała i regularne kontrole. Wtedy byle ścierwa znęcającego się na zwierzęciem by nie było stać na utrzymanie!