Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybudowani wracający na forum

bobiczek

Recommended Posts

Melduję się po latach! Mieszkam od 6 lat w D23, teraz kończę remont starej kostki z lat 70tych i budowę domu rodziców i przymierzam się do remontu zabytku. To dopiero będzie wyzwanie (konserwator na karku, nie ma możliwości prostego docieplenia styropianem, okna skrzynkowe...)!

Pozdrawiam wszystkich "STARYCH ZNAJOMYCH" :-D,

Alicjanka

no to dopiero niesamowity 'powrót' legendarnej Alicjanki, autorki pierwszego dziennika na forum

pozdrawiam serdecznie

maksiu

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Melduję się po latach! Mieszkam od 6 lat w D23, teraz kończę remont starej kostki z lat 70tych i budowę domu rodziców i przymierzam się do remontu zabytku. To dopiero będzie wyzwanie (konserwator na karku, nie ma możliwości prostego docieplenia styropianem, okna skrzynkowe...)!

Pozdrawiam wszystkich "STARYCH ZNAJOMYCH" :-D,

Alicjanka

Czytało się z zapartym tchem :D

co prawda jeszcze nie mieszkam (wykańczam) ale z ciekawością przeczytałem rady. dzięki.

a co do tarasu od wschodu to prawda - rewelacja!

ze względu na wszelakie sieci (wodociągowe, elektryczne i gazowe) na mojej działce, pomimo 30 arów byłem zmuszony dać taras od wschodu. Obwiałem się tego ale jak widac niepotrzebnie. teraz zrobiłbym tak samo. po południu piwko sobie tam w cieniu pijemy ;)

balkony też mi odradzano - i wybudowałem trzy! ciekaw jestem jak to z nimi będzie ;)

Ja mieszkam od grudnia 2005 r. i już z przerażeniem myślę o tym, że niedługo żona zarządzi malowanie pomieszczeń.

W moim wypadku od momentu podjęcia decyzji o budowaniu, wszystko szło w przyspieszonym tempie, kupno działki, wybór projektu, budowanie, choć żona ciągle pytała dlaczego to tak długo trwa.

Myślę, że gdybym przed kupnem działki poczytał trochę więcej forum to może pewne rzeczy byłyby rozwiązane inaczej choć i tak jakiś zasadniczych błędów nie popełnilem.

Ja trochę "czajnikuję" - od czasu do czasu wpadam zobaczyć co słychać. Pozdrawiam a w razie czego służę pomocą. Mogę polecić w okolicach w-wy świetnych (co oznacza długi czas oczekiwania w kolejce!):

1. dekarza (Stare Babice) - Jerzy Pisocki 501-33-46-15;

2. hydraulika (Milanówek) - Andrzej Budek 502-47-39-25,

3. płytkarza (Pruszków) -Krzystof Szyszka 604-93-62-18;

4. elektryka (Pruszków) - Jarosław Chmielewski 602-57-90-80;

5. a także mistrza od kutych ogrodzeń (Grodzisk Maz.) :-)

To są absolutni mistrzowie! W razie czego powoływać się na Alicję Cybulską :-)

Pozdrówka,

A.