Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie wystarczy sam baner?

Sloneczko

Recommended Posts

Umiem czytać. Wszyscy umiemy. Ale wypowiadam się za siebie.

Nachalna reklama systemu grzewczego Saunier Duval jest tak wkurzająca, że nigdy, przenigdy nie skorzystam z ich oferty.

Jest baner, wyraźny i czytelny, ale to za mało. Musi się jeszcze otwierać dodatkowe okienko na każdej z podstron?!!

To samo dotyczy reklamy banku BPH.

Proszę, zróbcie coś z tym, bo mój adblock tego nie chwyta :(

No cóż... czuję się tu jak użytkownik jakieś pośledniej kategorii, gdyż zwykle nikt upoważniony z Redakcji, na moje posty nie odpowiada, choć sami stworzyliście ten wątek...

Co więcej, ten przeklęty, flashowy obrazek pokazuje się już na każdej podstronie.

Nic tylko pogratulować "życzliwego" podejścia do forumowiczów, bez których nie byłoby gdzie wklejać tych reklam (czyli zarabiać) :evil: :evil:

• 3 weeks później...

Powiedzcie mi, czy Wam naprawdę to wyskakujące okienko nie przeszkadza? :o :o

Co otworzę stronę, jest na niej baner z reklamą urządzeń grzewczych, z którego generuje się okienko, latające w dół i do góry, które muszę za każdym razem wyłączać.

Czy Jaśnie Wielmożny Informatyk może mi wreszcie udzielić odpowiedzi, jak sobie z tym poradzić, mając IE oraz Firefoxa?

• 4 weeks później...
No i nie będę głosować na ranking popularności naszego Forum.

Przykro mi również z tego powodu, że Redakcja okazała totalne lekceważenie mnie, nas i zgłoszonego problemu.

Jak zwykle tobie nic nie pasuje.

Nie glosuj , nie narzekaj , bo pomysle , ze jestes stara panna , nic starym pannom nie ujmujac :-?

• 1 month później...
Powiedzcie mi, czy Wam naprawdę to wyskakujące okienko nie przeszkadza? :o :o

Co otworzę stronę, jest na niej baner z reklamą urządzeń grzewczych, z którego generuje się okienko, latające w dół i do góry, które muszę za każdym razem wyłączać...

Już nie urządzeń grzewczych, ale jeżdżące okienko jeździ nadal. W Firefoxie z adblock.

Zainstaluj przeglądarkę Maxthon i problem zniknie

Nie chcę sobie instalować nowej przeglądarki, już się po kolei przesiadałem z IE, poprzez Operę na Firefoxa. Czy mam się czuć zaszczuwany przez jakieś p... okienko?

Dzięki dzięki:

ad 1. to adblock w wersji oryginalnej (niespolszczony) - chyba działa lepiej od adblock plus z polskim interfejsem. Ale adblock plus trzeba usunąć.

ad 2. "No script" - i to dopiero zadziałało, dodatkowo na dole wyświetla info o blokowanym skrypcie (nie zaszkodzi wiedzieć, że coś się tam dzieje :)

pozdrawiam

:D

ps. juz po napisaniu tego posta, chciałem się "uśmiechnąć" i "no script" zablokowało uśmieszek. Można czasowo zezwolić na skrypt z muratordom.pl - no i uśmieszki są :) :)

• 11 months później...

I wszystko zaczęło się od nowa, tylko w bardziej zmasowany sposób :evil:

Znowu po każdej otwieranej stronie latają mi obrazki, z którymi trudno sobie poradzić.

Napiszę więc, co słyszałam w radiu RMF, skoro Redakcja o tym nie wie.

Otóż UOKiK potraktował taki sposób umieszczania reklam na stronach, jako wchodzenie w czyjąś prywatność i właściciele portali z ruchomymi reklamami będą karani finansowo i to dość dotkliwie.

Może to być nawet całoroczny dochód z reklam właśnie.