Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy zmieszcza mi sie tu 2 umywalki?????????

ocia79

Recommended Posts

A może jedną długą umywalkę i do niej dwa krany? Początkowo tak chciałam, potem zrezygnowałam i teraz trochę żałuję :evil:

Ja tak właśnie planuję w łazience dzieciaków...Nie mogę znieść porannego przepychania i "ona była pierwsza wczoraj, to dzisiaj ja !"...Będzie umywalka 110 cm i dwa krany...Mam nadzieję, że to rozwiąże sprawę kolejności... :lol:

• 5 months później...
Problem jest tego typu,ze wymarzylam sobie 2 umywalki w gornej lazience.Ale z tego co teraz widze to strasznie skromna mi wyszla ta lazieneczka i nie wiem czy zmieszcza mi sie tam moje 2 umywalki.

Wanna bedzie prostokatna.

Dlugosc sciany 3,60 a drzwi 80cm.

http://images28.fotosik.pl/25/cf52ff221e9be459.jpg

Zastanów się,czy jednocześnie dwie osoby będą korzystać z jednej łazienki?

Ja też myślałam początkowo o dwóch umywalkach w górnej łazence,ale...

Skoro mam mieć dwie łazienki to dwie osoby mogą się myć w dwóch łazienkach,nie wchodząc sobie w paradę.Dlatego też rozdzieliłam wannę od kabiny-wanna na górze,kabina na dole.I tak jednocześnie dwie osoby( nie tylko domownicy) będą miały kawałek intymności :wink: tylko dla siebie.

Pozdrawiam Bogusia :)

A to jest inna kwestia-ja intensywnie myślę,jakie szafki zrobić do łazienek żeby pochować to wszystko.

Wiesz ja np.widziałam taką łazienkę jak nasza( ten sam projekt) właśnie z dwiema umywalkami,nie spodobało mi się i wtedy ostatecznie zdecydowałam się tylko na jedną.

Ale wszytko zależy też od tego ilu jest stale domowników,jaki jest "harmonogram" pobudek,wyść do pracy,szkoły itd.

Jeżeli łazienka jest za mała nie zagracałabym jej

Bogusia

a może byś powiększyła łazienkę kosztem pralnio-suszarni??

osobiście nie robiłam drzwi wejściowych z łazienki tylko z korytarza (w Twoim przypadku, gdy łazienka jest nieduża).....już zyskałabyś na kolejnej ścianie i troszkę weszłabym ze ścianką działową w suszarnie...może to byłoby jakieś rozwiązanie, żeby powiększyć (chociaż o 50cm-na długości) łazienkę

jak myślisz?? :)

a może byś powiększyła łazienkę kosztem pralnio-suszarni??

osobiście nie robiłam drzwi wejściowych z łazienki tylko z korytarza (w Twoim przypadku, gdy łazienka jest nieduża).....już zyskałabyś na kolejnej ścianie i troszkę weszłabym ze ścianką działową w suszarnie...może to byłoby jakieś rozwiązanie, żeby powiększyć (chociaż o 50cm-na długości) łazienkę

jak myślisz?? :)

juz za pozno-tynki juz sa ,hydraulika ale dziekuje za dobre rady jakos to tam wszystko musze teraz zmiescic.

Właśnie to przejście z łazienki do pralni jest super i spowoduje, że łazienka się odbałagani. Żadnej bielizny na grzejniku, żadnych ciuchów dzieci na podłodze po myciu - w ostateczności latorośle kopną ciuchy do pralni i tyle. Mam teraz tak połączoną łazienkę z pralnio-suszarnią i uważam, że to jedno z lepszych rozwiązań w naszym domu.

Właśnie to przejście z łazienki do pralni jest super i spowoduje, że łazienka się odbałagani. Żadnej bielizny na grzejniku, żadnych ciuchów dzieci na podłodze po myciu - w ostateczności latorośle kopną ciuchy do pralni i tyle. Mam teraz tak połączoną łazienkę z pralnio-suszarnią i uważam, że to jedno z lepszych rozwiązań w naszym domu.

dlatego mam tak mala lazienke.bardzo zalezalo mi na tej pralnio-suszarni z wejsciem z lazienki.nawet grzejnik drabinkowy przenioslam do pralni - ma tam swoje miejsce i bedzie sluzyl glownie do suszenia recznikow;)

• 10 months później...
Mam podobny problem, jak autorka watku, niestety miejsca mniej :( Miedzy kominem a ściną jest tylko 140 cm i tam mają byc 2 umywalki. Fliziarz twierdzi, ze to mozliwe, ale nie moga byc wieksze niz 55cm szerokość i 43 głebokość. Umywalki mają byc podblatowe, moze ktos wie jakiej mogły by byc firmy, bo na razie nic mi nie pasuje :(

Znalazłam umywalki Roca Diverta, wydaje sie, ze beda pasowały. Gorzej, ze ta seria nie ma misek ustepowych (chyba, ze znowu zle szukałam :oops: ), no i wanna juz zamówiona z rodzaju "zaokraglonych", a te umywalki sa prostokatne :-? Ale tak to jest, jak mysli sie o wykonczeniu w ostaniej chwili :wink: