Senser 10.10.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Ja mam niestety taką sytuację...prawo chyba rękojmi (??) minęło...A chodzi o dostawcę stolarki PCV...moja prawniczka, że sprawa nie będzie łatwa ale istnieje cień nadzieji, że uda się ją wygrać...Ciekawy jestem czy ktoś z was ma takie doświadczenia...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avokat 14.10.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Wszystko zależy od tego kiedy Pan poinformował sprzedawcę o niezgodności towaru - jeśli uczynił Pan to przed upływem 2 lat - nie ma problemu. Po upływie 2 lat odpowiedzialność sprzedawcy ustaje i jest lipa. Jeśli producent nie dał dłuższej gwarancji lub nie zechce uznać Pana roszczeń to będzie ciężko cokolwiek wywalczyć na drodze prawnej. Oczywiście wyjątek stanowi wada ukryta - bo tu żaden termin nie obowiązuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.10.2007 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ano widzisz...Informaowałem, ale nie pisemnie...tzn. mejlami.Ale to ma pewien defekt, nie określiłem tam pełnego zakresu faktycznych wad (nie miałem jeszcze pojęcia o ich zakresie i przyczynach).O tym wszystkim dowiedziałem się później. Chodzi o chyba niewłaściwe wykonanie stolarki, ze względu na to, że "powichrowały" się ramy. Więc chyba to można podciągnąć pod "wadę ukrytą"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts