beba 02.04.2008 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Nas kosztował 200 zł. (ale rozpietość cenowa w tej kwesti jest niezbadana i trudno określić od czego zależna ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 02.04.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 http://www.eurowizja.org/news/536.jpgDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 02.04.2008 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Nie ma za co. Jeśli tylko mogę pomóc... Za takie pluszaki służę zawsze i wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 14.04.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Przepraszam że się wcisłam w Twój dziennik ale coś mi się źle kliknęło http://customersrock.files.wordpress.com/2007/02/sorry-bear.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka115a 14.04.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Macie może jakieś now zdjęcia ??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 14.04.2008 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Mamy, ale jeszcze niestety nie wciągnięte na dysk Jutro postaram się zaktualizować fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 14.04.2008 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Przepraszam że się wcisłam w Twój dziennik Nic nie szkodzi - czasem i tak się zdarza No a ja obiecalam numer do cieśli na piątek i w tym całym zamieszaniu z kończeniem stanu zero całkiem mi wyleciała z głowy Twoja prośba Postaram sie ją zrealizować w najblizszym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 14.04.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Będę wdzięczna Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 14.04.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A powiedz czy cieśla mówił Wam jakie ma być drzewo na dach? To znaczy czy może być trochę mokre bo nam ktoś powiedział że jak teraz ścięliśmy na wiosnę drzewo to ono się nie będzie nadawało na dach w tym roku bo deski i krokwie muszą być suche. Znów wczoraj jak byliśmy u znajomych którzy też się budują to podobno im cieśla powiedział że lepiej jak jest trochę mokre bo lepiej się poddaje. I ja już teraz sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 14.04.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 O krokwiach nic konkretnego nie mówił, ale na deski zwrócił uwagę. Powinny być suche bo w przeciwnym wypadku będą "pracowały" i mogą np. poprzerywać papę, itp. Ostatecznie z cieślą mamy rozmawiać w nabliższych dniach: ma nam dostosować konstrukcję pod gont i zrobić dokładny spis materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 14.04.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Dzięki. To pod gont trzeba zmienić jakoś konstrukcję??? Nie wiedziałam o tym. My też musimy się jakoś z cieślą umówić ale narazie nie mamy czasu nawet zadzwonić a mamy dwóch do wyboru i ciekawi mnie który będzie 'tańszy' Mam nadzieje że nie zwali mnie z nóg cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 14.04.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Nie trzeba zmieniać konstrukcji, ale... Konstrukcja w naszym projekcie jest przygotowana pod dachówkę = ciężki dach = grube krokwie = wyższa cena. A skoro nie potzrzebujemy takiej potężnej konstrukcji to po co przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 15.04.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Hej Jeśli chodzi o tego cieślę to jest to Pan polecony przez naszego murarza bo nawet jemu robił dach. Poza tym prawie wszystkim znajomy z okolicy też robił i każdy jest zadowolony więc raczej jestem spokojna I mam nadzieje że się z ceną nie rozmyśli. Wiesz jeśli chodzi o ceny to w każdym regionie każdy fachowiec ma swój cennik. Nie wiem od czego to jest zależne A może nam powiedział taką niską cenę ze względu na znajomość z naszym murarzem Nie wiem ale mam nadzieję że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 15.04.2008 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Jesli sprawdzony i polecany to nie ma się czym martwić A ceny nawet w jednym regionie są rózne różniste - w samej naszej okolicy jeden mówi 25 a drugi 36 (co przy dachu 280 metrów daje 3.000 zł różnicy). U nas okazało się tak, ze ten co mówił taniej był przeważnie niedbały, a ten co mówił ponad 30 to... ciężko znaleść zależności. No a jeśli cieśla okaże się dobry i tani to tylko pogratulowac wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 15.04.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Nie żartuj że macie też taki duży dach My też mamy 280 m2 powierzchni i jeszcze na dodatek 3 połacie Jak patrzyłam na Wasz dom to dach nie wydawał się aż taki duży. No to wcale się nie dziwię, że macie zamiar kryć gontem bo przecież dachówka na taki dach to by człowieka zjadła My też gontem ale dopiero w przyszłym roku jak fundusze pozwolą. A tak apropos jaki kolor gontu macie zamiar kłaść bo ja sobie upatrzyłam szary i chyba nie zrezygnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 15.04.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 No niestety jest troche metrów (a może stety ) Cytat z dziennika: Zdecydowaliśmy też, że kryjemy gontem - najprawdopodobniej laminowanym z iko - cambridge w kolorze dwubarwnym brązowym iko cambridge Nie jest to jeszcze decyzja ostateczna, czasem napadaja nas mysli o dachówce (bardzo mi się podoba domino z creatona). Jaką planujecie konstrukcję stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 15.04.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 W projekcie mamy zamiast stropu podwieszany sufit ale odkąd dostaliśmy plan decyzja była jednomyślna że strop LANY. Nawet murarz nam tak doradził. A tak poza tym co beton to beton i po obliczeniach nawet ocieplenie strychu nas taniej wyniesie bo wystarczy styropian położyć a tak to wełna,płyty A Wy jaki macie strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 15.04.2008 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 strop LANY W domysle monolityczny. My się ciągle zastanawiamy ale prawie już się zdecydowalismy na ackermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 16.04.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 No może źle się wyraziłam strop lany to znaczy ciężki ale też z akermanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka115a 17.04.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Hej ale wam zazdroszczę tego widoku który macei na działczce :). A teraz mam pytanko, jakie robicie kominy - z cegły czy może gotowe?? Jaką wysokość uważacie za najlepszą bo ja mam w projekcie 283 cm i uważam że to troche za wysoko. Mam teraz troche sporo dylematów tak naprawdę jestem przed zmianami tak, że rozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts