aneczka115a 07.03.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Hej mi się podoba bardziej projekt I długo się w niego wpatrywałam i stwierdzam że ja bym wolał takie rozwiązanie tak jakoś wanna zostanie w tyle fajnie janie tak by było A i jeszcze jedno ja bym nie chciała od razu wchodzić z garażu do domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 07.03.2008 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 A i jeszcze jedno ja bym nie chciała od razu wchodzić z garażu do domu . Mnie też by bardziej odpowiadało zamknięcie garażu i zrobienie połaczenia przez pomieszczenie gospodarcze ale mąż ma przeciwne zdanie (chce zamknac pomieszczenie gospodarcze i połaczyć je z garażem). Myśle, ze przy końcowych negocjacjach jednak go przekonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 07.03.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witaj Beba, My też mamy zamiar budować Niewielkiego jednak wersję podstawową M05a. Parę dni temu nabyliśmy projekt. Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania pozwoleń z nadzieją, że budowę rozpoczniemy jesienią tego roku. Co do zmian to myślę, że twoje koncepcje są dobre. Ja jednak kosztem części garażu, do którego przeniosę pomieszczenie gospodarcze, zamierzam powięszyć, poprzez likwiadację łazienki przenosząc ją w pierwone miejsce pomieszczenia gospodarczego, pokój dzienny. Powiększę również kuchnię o 1 metr w stronę pokoju dziennego. Moją koncepcję dotyczącą zmian zamieszczam poniżej: http://images34.fotosik.pl/169/86bb083c77c20961.jpeg Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 07.03.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Po Twoich zmianach dom nie stracił na funkcjonalności i wydaje się być dużo bardziej przestrzenny. No i zmieściłaś dość duży stół - co dla wielu jest podstawą. Choć ciągle to wielkości wirtualne i trudno sobie wyobrazić wielkość pomieszczeń. Ale mam nadzieje, że już niedługo zobaczę fundamenty i w końcu będę mogła obiektywnie ocenić My stawiamy na przytulność - no ale każdy ma swoje priorytety Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 09.03.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Wpadłem tylko na chwilę i składam spóźnione życzenia z okazji Dnia Kobiet !!! http://images2.fotosik.pl/110/bd24bf09c2ae657a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka115a 10.03.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 CZY WY MACIE JAKIEŚ PROGRAMY ZE Zmieniacie aranzacje w projekcie albo przesówacie sciany i takie tam zmiany bo ja nie wiem jak to zrobić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 10.03.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Ja to robię bardzo prymitywnym sposobem - bawię się w Paint'cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka115a 11.03.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Patrzę plan macie dobry pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki aby sie udało go zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 11.03.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Beba, gratuluję otrzymania kredytu, no i trzymam za Was kciuki Z pewnością będę częstym podglądaczem Twojego dziennika z uwagi na fakt, iż Wy już budujecie, a my zamy zamiar budować ten domek. Projekt już zakupiony! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 12.03.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witam Z radoscia patrzylam na zdjecia Waszej dzialeczki z bloczkami i maxem! Nam wlasnie te same materialy niedawno przywiezli, a my jeszcze nawet ich nie widzielismy, bo jestemy w Dublinie Zal mi serducho sciska, fajnie, ze u Ciebie sobie przynajmniej popatrzylam!!! Buziaki i powodzenia w Budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 22.03.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Wesołego królika co po stole bryka, spokoju świętego i czasu wolnego, życia zabawnego, w jaja bogatego i w ogóle wszystkiego kurczę najlepszego. http://images33.fotosik.pl/188/a50f1fd0958c17aa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka115a 26.03.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Hej. Widzę u was cos się dzieje świetnie to wygląda Powodzenia w dalszych pracach i aby wszystko poszło szybko i gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 02.04.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam u nas Niecierpliwa może i trochę jestem ale już tak mam nic nie poradzę Wasz domek też super. Widzę że wy na podobnym etapie co my Ale coś pogoda się psuję i nie wiadomo jak będzie ale miejmy nadzieję że w końcu to SŁOŃCE sie na dobre pojawi. Dzięki za odwiedzinki Obiecuję że będę do was zaglądać. A tak poza tym to skąd konkretnie jesteście?? Z jakich okolic Częstochowy??? Mam jeszcze pytanko Jeśli mogła byś to napisz jakie papierki trzeba mieć żeby móc załatwić kredyt hipoteczny???? Bo my się właśnie zastanawiamy nad kredytem tylko nie a bardzo wiem co nam jest potrzebne oprócz zaświadczenia o zarobkach. A jeśli chodzi o jakieś faktury to jak narazie nie mamy żadnych bo materiał i beton na fundament bierzemy bez faktury bo jest taniej. Proszę o pomoc i radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 02.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Sorki są zdjęcia. Coś u mnie. Powiedzcie gdzie sie budujecie? okolice Kalisza. Domek zapowiada się ładnie..Nam architekt zaprojektował środek indywidualnie bo gotowiec miał sporo niedociągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 02.04.2008 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 @ Agata i Łukasz - nasze okolice to powiat kłobucki, gmina Opatów (czyli okolicze Częstochowy od strony Wielunia). My braliśmy kredyt w PKO - potrzebne były wewnętrzne wnioski i oświadczenia z PKO, zaświadczenie o zarobkach również na druku PKO. Poza tym: pozwolenie na budowę, projekt i wypis z księgi wieczystej. Jesli chodzi o faktury to też nic nie mieliśmy - ale to nie problem jeśli ma się odpowiednie wkład własny i zdolnośc kredytową. Nam na wkład własny wystarczyło oszacowanie wartości działki. @ andzik.78 - andzik chyba coś pomotał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 02.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 http://www.ebaja.pl/images/ted1583.jpg Dzięki za odpowiedz I jeszcze jedno pytanko Od czego zależy wysokość takiego kredytu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 02.04.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Jaki śliczny Dziękuje Od zapotrzebowania A tak na poważnie po krótce to od zdolności kredytowej i liczby lat przez jaką chcemy spłacać kredyt. Przykładowo: dochód, który można udokumentować to 2.150 zł. Na osobę w rodzinie zabezpieczamy 550 zł (czyli 550 x 2 =1.100). I jeszcze inne opłaty: utrzymanie mieszkania, samochodu (my na przykład mieszkamy u rodziców, a nasze samochody są współwłasnościami więc nie brano ich pod uwagę). Więc 2.150 - 1.100 = 1.050. I właśnie tyle miesięcznie można oddać bankowi. Zapomniałam - przy składaniu wniosku potrzebny nam był jeszcze kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 02.04.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A kto nam moze zrobić taki kosztorys???? A to wynagrodzenie to brutto???Skoro tak ci się podobał to proszę jeszcze jeden i z góry dziękuję za radyhttp://www.topolino.pl/images/Pluszaki/26876.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 02.04.2008 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Kosztorys musi podpisać osoba do tego uprawniona - w naszym przypadku był to pan, który adaptował projekt (można zapytać też kierownika budowy). Podane kwoty były wynagrodzeniem netto (ale tym się za bardzo proszę nie sugerować i najlepiej zapytać o zdolność bezpośrednio w banku). A wasza okolica Częstochowy to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 02.04.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A my jesteśmy 20 km od Częstochowy w stronę Katowic Ile kosztuje taki kosztorys??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts