jajmar 23.03.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Po co Ci ruchomy słupek w oknie ? Rozumiem jeszcze w drzwiach tarasowych ale w oknie po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 23.03.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Bo lepiej wg niektórych (np. mnie wygląda) i światło przez większą powierzchnię wlatuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Okno narożne, tarasowe 2 razy 200X236 i ruchomy słupek. Do tego chcę żaluzje fasadowe. Pytam czy ktoś ma przy ruchomym słupku roletę lub żaluzję bo chciałabym mieć. O to czy komuś się to podoba czy nie, nie pytam. Pytam o rozwiązania. Edytowane 23 Marca 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.03.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Bo lepiej wg niektórych (np. mnie wygląda) i światło przez większą powierzchnię wlatuje? NIe wiem jak u Ciebie ale u mnie okna są częściej zamknięta niż otwarta na oścież. Jak wietrzymy to uchylamy odpowiednie kwatery nie zauważyłem potrzby otwierania w każdym oknie obu kwater a żeby światło miało problem ze słupkiem również nie. Mam drzwi tarasowe podwójne z ruchomym słupkiem i tu czasem się to przydaje (do wnoszenia mebli) Powtórzę zatem pytanie po co ruchomy słupek w oknie i to narożnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 23.03.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Zawsze zostaje drugi powód - przy zamkniętym oknie z ruchomym słupkiem i tak jest większa powierzchnia wpadania światła. I ja np. często całe okna otwieram, za to zupełnie niepotrzebne mi oba skrzydła uchylne, wystarczy mi jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 24.03.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Zawsze zostaje drugi powód - przy zamkniętym oknie z ruchomym słupkiem i tak jest większa powierzchnia wpadania światła. Nie ma takiej reguły. W wielu systemach słupek ruchomy to słupek stały przykręcony do jednego ze skrzydeł. Słupek ruchomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 24.03.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 To trzeba wybrać inne systemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajakadzia 22.10.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Okno narożne, tarasowe 2 razy 200X236 i ruchomy słupek. Do tego chcę żaluzje fasadowe. Pytam czy ktoś ma przy ruchomym słupku roletę lub żaluzję bo chciałabym mieć. O to czy komuś się to podoba czy nie, nie pytam. Pytam o rozwiązania. Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na to pytanie? Mamy ten sam problem, okno tarasowe narożne z ruchomym słupkiem - rolety już wykluczyliśmy, ale może da się z żaluzjami? Szukam i szukam i im więcej czytam, tym większy mam mętlik w głowie. Równocześnie witam i pozdrawiam, to mój pierwszy post na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.10.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Witaj ajakadzia. Wybraliśmy okno narożne z ruchomym narożnym słupkiem. Niestety rolety czy żaluzje fasadowe odpadają. Nie ma możliwości ich zamontowania. Nie zdecydowaliśmy jeszcze co zamontujemy w środku. Obecnie mamy tynki, niedługo zrobimy wylewki. Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na to pytanie? Mamy ten sam problem, okno tarasowe narożne z ruchomym słupkiem - rolety już wykluczyliśmy, ale może da się z żaluzjami? Szukam i szukam i im więcej czytam, tym większy mam mętlik w głowie. Równocześnie witam i pozdrawiam, to mój pierwszy post na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 30.10.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 No i okno zostało zamontowane. A z żaluzjami fasadowymi się pożegnaliśmy http://images76.fotosik.pl/23/92fb001e4d51f125.jpg http://images77.fotosik.pl/22/2ec946b6328dadb4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 30.10.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 W zwykłym oknie słupek stały nie jest żadnym problemem - wręcz poprawia sztywność okna. Ale w drzwiach tarasowych mam wszędzie ruchome słupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 30.10.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 No i okno zostało zamontowane. A z żaluzjami fasadowymi się pożegnaliśmy http://images76.fotosik.pl/23/92fb001e4d51f125.jpg http://images77.fotosik.pl/22/2ec946b6328dadb4.jpg Aaale jazda! Ale widok! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 31.10.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 ja zwroce uwage tylko na jedna rzecz - jak masz drzwi balkonowe ze slupkiem ruchomym, to na tym oknie jest problem z zamontowaniem moskitiery. Czemu ? Gdy slupek jest staly moskitiere montuje sie na jedno skrzydlo, wychodzi sie drugim. Jak jest slupek ruchomy, to moskitiere da sie zalozyc tylko na "otwieralna czesc" (ta, ktora otwiera sie jako pierwsza) - czyli wtedy nie da sie wyjsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 01.11.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Aaale jazda! Ale widok! Super! Muszę w takim razie sąsiadowi pogratulować bo to jego ogród widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.11.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Muszę w takim razie sąsiadowi pogratulować bo to jego ogród widać Dobre:) Miss - praktycznie wszyscy pisali o klasycznym oknie ze słupkiem ruchomym, a Ty masz HS`a narożnego, bez słupka.. To wyższa szkoła jazdy i bardzo jestem ciekaw kto go wykonał? To aluminium ? Bo w PCW jeszcze takiego nie widziałem.. Przy okazji tego tematu potwierdziła się moja obserwacja: w dziale ogólnym jest prawdziwa wymiana doświadczeń między użytkownikami. W dziale okna - byłoby trochę inaczej... I jeszcze jedno - zobaczcie ile życzliwości i chęci pomocy było 10 lat temu:)) Wtedy to było forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.11.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 finlandia Masz rację, jest to okno aluminiowe firma Aluhaus (Grupa Oknoplast). Wewnątrz kolor Sheffied Oak (osobiście jestem zachwycona tym kolorem), zewnątrz Winchester. Co ciekawe pozostałe okna mam PVC też firmy Oknoplast, model Winergetic Standard. Dobre:) Miss - praktycznie wszyscy pisali o klasycznym oknie ze słupkiem ruchomym, a Ty masz HS`a narożnego, bez słupka.. To wyższa szkoła jazdy i bardzo jestem ciekaw kto go wykonał? To aluminium ? Bo w PCW jeszcze takiego nie widziałem.. Przy okazji tego tematu potwierdziła się moja obserwacja: w dziale ogólnym jest prawdziwa wymiana doświadczeń między użytkownikami. W dziale okna - byłoby trochę inaczej... I jeszcze jedno - zobaczcie ile życzliwości i chęci pomocy było 10 lat temu:)) Wtedy to było forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajakadzia 27.11.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Witaj ajakadzia. Wybraliśmy okno narożne z ruchomym narożnym słupkiem. Niestety rolety czy żaluzje fasadowe odpadają. Nie ma możliwości ich zamontowania. Nie zdecydowaliśmy jeszcze co zamontujemy w środku. Obecnie mamy tynki, niedługo zrobimy wylewki. U nas to samo, dodatkowo prawdopodobnie będą jeszcze dwa okna narożne w domu i to klejone, gdzie żadne rolety czy żaluzje nie wchodzą w grę. W związku z tym zrezygnowaliśmy na połowie parteru od strony południowej z zasłon zewnętrznych. Pochwal się, jak już będzie coś w środku szukam inspiracji. Samo okno - piękne! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts