Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 182
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
Wlasnie szukam ekipy do budowy domu z bala i jesli moglby Pan mi przeslac namiary na Pana Stanislawa byl bym bardzo wdzieczny .Buduje dom pod Gdanskiem. moje namiary ;[email protected] Zbyszek
jeśli ktoś szuka sprawdzonej ekipy budowlanej do budowy domu polecam górali którzy właśnie u mnie kończą budowę mojej Afrodyty, SSO tj. ściany, strop, mocno skomplikowany dach z ceramiki zrobili w 6 tygodni, Pan Stanisław z czterema młodymi chłopakami pracuje od 7 do 19, super sprawnie i dobrze wykonują robotę, niekiedy poprawiając pracę projektanta który w moim przypadku dał trochę ciała, wiem że mają wolne terminy w przyszłym roku

Niedawno skończyłem budowę domu. To była moja pierwsza poważna budowa w życiu i cholernie bałem się, że ktoś to spieprzy. Żona nie ma łatwego charakteru, mogło być ciężko ale ta firma uratowała mi życie. Sami zajęli się budową całego domu, terminu dotrzymali, nie zawracali człowiekowi głowy o duperele. Szybka, sprawna i profesjonalna ekipa. Edytowane przez adam_11

Jeżeli szukacie sprawdzonej ekipy budowlanej ze śląska to polecam wam firmę, która budowała dom mojego wujka. Wiem że wszystko poszło dobrze. Ja jestem z Katowic a ta firma z Jaworzna… to chyba Riser albo Reiser. Nie mam pamięci do angielskich nazw.

• 3 weeks później...
Kojarzę tą firme z targów budowlanych - dużo ich zjeździłem żeby przygotować się do budowy domu. Obsługa stoiska bardzo miła (ładna i wygadana Pani :) ). Tylko że oni budują głównie domy murowane więc jak ktoś chce eksperymentować ze szkieletowymi, itp. to nie do nich.

• 3 weeks później...

Lepszego wątku nie znalazłem, więc wpiszę się tu:

Jakby ktoś potrzebował w okolicach Mikołowa usług koparko - ładowarką, mogę z czystym sumieniem polecić operatora, który wykonuje prace ziemne u nas.

Stawka za godz. ok. 80 zł, więc raczej norma. Ważniejsze, że po prostu mu się chce. Działkę mamy strasznie niewygodną, dwóch operatorów już u nas pomieliło ziemię i pojechali ze słowami "panie, nie da się". Jemu do tej pory udawało się wszystko. Jak nie jedzie bo się topi, przenosi się na łyżkach i robi dalej.

Numer na PW.

Edytowane przez Kasia Wojtek

• 1 month później...
Ja wlasnie koncze SSO i z czystym sumieniem moge polecic ekipe z Tychow. Szefem jest Pan Bogdan Kowalski (tel. 608 875 678 ) - naprawde cieply czlowiek, ktory doradzi, podpowie, a przede wszystkim jest slowny i bardzo dokladny. Cena na sensownym poziomie, przy budowie pracuje 3 ludzi, pozniej kolejnych 3 przy konstrukcji dachu i na koniec 4 dekarzy. Szef ekipy dekarskiej troche pyskaty, ale zna sie na robocie i to najwazniejsze. Jesli ktos sie zdecyduje, to nie zapomnijcie wspomniec ze trafiliscie do niego z polecenia Piotra i Agi :)

• 2 years później...

Polecam skład budowlany Sewera przy Kościuszki w Katowicach (przy drodze z Mikołowa do Katowic za Famurem. Zresztą jest kilka oddziałów Sewery na Śląsku.

W sezonie budowlanym mieli najtańszą ofertę na cegły Porotherm Eko + 44cm (137zł za m2 ściany). Cena katalogowa producenta to 154,50zł/m2.

To jest polski market budowlany w którym różne pierdoły są tańsze niż w Castoramie czy Obi (ale wybór tych drobiazgów jest mniejszy). Pędzle za kilka złotych. Gwoździe od 6zł za 1kg.

Popularne pustaki, cegły, silikaty, beton komórkowy, dachówki, systemy kominowe, zaprawy są dostępne u nich na składzie od ręki.

pozdrowienia.

Polecam ELMAX z Katowic - usługi elektryczne.

Od kilku lat buduję dom w Mysłowicach metodą gospodarczą. Właściwie od początku towarzyszą mi przy budowie.

Wykonali:

- instalację elektryczną.

- instalację RTV, SAT.

- instalację alarmową z uruchomieniem.

Obecnie montują oświetlenie i osprzęt.

Prowadzą to 2 osoby, które osobiście wykonują wszystkie prace, są prawdziwymi fachowcami, solidni. Nie robią problemów z poprawkami instalacji po uszkodzeniach przewodów przez murarzy, tynkarzy itp. Pomogą, doradzą.

Myślę, że reklamy to oni nie potrzebują, ale chcę żeby poszukujący fachowców forumowicze mieli od czego zacząć.

Jacek

• 4 weeks później...

Polecam:

styropian - zakup w Bednarku w Będzinie

Sewera i Hadex -obok siebie w Gliwicach - obie hurtownie robiły dla mnie dobre wyceny, niestety w Hadexie skład osobowy się zmienił i negocjacje są trudniejsze.

Zbrojarz - słynny w Grupie Rybnickiej Pan Józef z Gaszowic i murarz - też polecany na grupie- Pan Bochenek z Chwałęcic

Beton - Global Beton i BetBud

Fachmanów dużo nie miałam bo robimy sami co możemy a tych co u mnie byli (oprócz wymienionych) nie polecam