Basiaw 11.10.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Sporo było na forum o tym jakie fugi są lepsze/gorsze ale nie trafiłam na porady jak właściwie postępować ze świeżymi podłogami z ceramiki.Doświadczenia nie mam żadnego a nie chciałabym aby przez niewiedzę coś złego i nieodwracalnego stało się z nowo kładzionymi podłogami.Powiedzcie mi proszę kiedy można/należy myć podłogę po zafugowaniu, kiedy impregnować fugi (mam gresy szkliwione, więc płytek nie muszę impregnować).Jak zabezpieczacie podłogi gdy w pomieszczeniu w którym leżą trzeba wykonać jeszcze sporo prac? Mam taką sytuację w kuchni - podłoga połozona, wczoraj zafugowana a ja muszę jeszcze gdzie niegdzie poszlifować sufit i ściany, pomalować no i kafelki które będą nad blatem czekają na położenie.Czy lepiej kłaść grubą folię czy kartony? Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczna.pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 12.10.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Pozamiatać (by piaskiem nie rysowć powierzchni), przemyć kilka razy i przykryć grubszą folią malarską. Impregnacja fugi po kilku dniach, czyli po całkowitym stwardnieniu (na opakowaniu).Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isko 15.10.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 jest tez taki FILC do okrywania podłogi co by nie pobrudzić lub pochlapać podłogi pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 16.10.2007 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dzięki za wszystkie porady.Od wczoraj nasz glazurnik kładzie płytki na ścianę, czyściutko pracuje, zero śladów jego działalności na podłodze. Podobno dobry sposób na pozbycie się pyłu z gresu, który pozostaje pomimo wielokrotnego mycia to przetarcie podłogi wodą z octem. Jeszcze nie sprawdzałam, ale to zrobię. pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts