Marcin-B 11.10.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 czy moge zatopić siatke na stryopianie klejem do styropianu, pomyliłem kleje i klej uniwersalny (do styropianu i siatki) wykorzystałem do przyklejenia styropianu a został mi klej tańszy tylko do styropianu. Poradźcie co robić czy jechać kupić nowy klej czy można użyć tańszego. mam klej firmy IZOLBET KS-SDB a ten uniwersalny to był IZOLBET KSu-SDB Proszę o pilną odpowiedź Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 11.10.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Sam wiesz że te kleje mają inne właściwości. Ja bym nie ryzykował wyglądu elewacji (odparzanie ,kruszenie się). Spróbuj ten klej komuś sprzedać, albo jakos wymienić na składzie i dopłacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.10.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Kiedyś był jeden klej do wszystkiego a teraz zrobili jeden do klejenia a drugi do zatapiania ciekawe dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin-B 11.10.2007 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 a może to tylko taki "chłyt martetingowy" - jakiś chiński chyba! albo pogorszyli jakość i zrobili klej tylko do klejenia styropianu. Wysłałem zapytanie do firmy IZOLBET ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 11.10.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Rozważ koszty wykonania tynku i materiału i zastanów się czy jest sens ryzykować. Kupca na ten klej powinieś przecież znaleźć albo jak już mówiłem wymienić na składzie bud. jak jest świeży i dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin-B 11.10.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 wiem wiem nie będe ryzykował. Aż takim szkotem to nie jestem. Jade dzisiaj kupić klej uniwersalny. a tamtym to może poszpachluje jakieś dziury do czegoś go na pewno użyje. (Na opakowaniu piszą że nadaje się do szpaclowania) Ale zapytam się może mi wymienią z dopłatą.Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.10.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Z tego co pamiętam jak oklejałem fundament to jeden klej był do styropianu i do siatki a drugi tylko do siatki, różnica w cenie. W takim razie powinien zostać Ci klej do siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.10.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 czy moge zatopić siatke na stryopianie klejem do styropianu, pomyliłem kleje i klej uniwersalny (do styropianu i siatki) wykorzystałem do przyklejenia styropianu a został mi klej tańszy tylko do styropianu. Poradźcie co robić czy jechać kupić nowy klej czy można użyć tańszego. mam klej firmy IZOLBET KS-SDB a ten uniwersalny to był IZOLBET KSu-SDB Ponieważ oba typy klejów używałem to stwierdziłem że nie ma jakiś drastycznych różnic i ten do siatki po prostu jest bardziej plastyczny i ma drobniejsze ziarno co ułatwia zrobienie w miarę gładkiej powierzchni. Do styropianu klei się tak samo. Jak dasz radę zrobić ładnie powierzchnię zwykłym klejem to zapewne nie ma większych przeciwwskazań ale jakieś ryzyko zawsze istnieje. Ja bym raczej nie ryzykował. Spróbuj się dogadać na wymianę tam gdzie kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Z tego co pamiętam jak oklejałem fundament to jeden klej był do styropianu i do siatki a drugi tylko do siatki, różnica w cenie. W takim razie powinien zostać Ci klej do siatki Chyba raczej jeden jest tylko do klejenia do ściany a drugi do klejenia do ściany i do siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 11.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Wyjście najlepsze: oddaj klej do hurtowni i kup ten do warstwy zbrojonejWyjście gorsze: na dolnym odcinku elewacji (narażonym na uszkodzenia) zastosuj klej do warstwy zbrojonej a u góry ten do styropianuWyjście najgorsze: zrób warstwę zbrojoną na kleju do styropianu. Może nie będzie pękać a jak będzie to przynajmniej będziesz znał przyczynę. Klej do warstwy zbrojonej jest bardziej elastyczny i przez to jest mniej narażony na pękanie w przypadku nacisków miejscowych typu oparcie roweru, uderzenie piłką itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin-B 11.10.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Z tego co pamiętam jak oklejałem fundament to jeden klej był do styropianu i do siatki a drugi tylko do siatki, różnica w cenie. W takim razie powinien zostać Ci klej do siatki Z całą pewnością w przypadku firmy IZOLBET jeden klej ten uniwersalny jest do siatki i styropianu kosztuje ok. 20 zł a drugi jest tylko do styropianu i kosztuje ok. 16 zł możliwe że inne firmy mają inny podział, ale bardziej logiczy jest ten z IZOLBETu bo wydaje mi się że do klejenia styropianu nie potrzeba takiej elastyczności jak np. do siatki (narażona na uszkodzenia mechaniczne) dzisiaj jade kupić nowy klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 11.10.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 A czy kleje do zatapiania siatki nie mają włókna szklanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.10.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 A czy kleje do zatapiania siatki nie mają włókna szklanego? Klej ma włókno? Nie spotkałem się. Ta siatka to właśnie włókno szklane. Jak sobie wyobrażasz wciskanie w oczka siatki kleju z włóknem? Bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 11.10.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Gdzieś na szybko oglądałem jakiś klej do siatki i chyba pisało że jest z włóknem.Dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 ceresit i stoispo ma na 100% włókna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 11.10.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Również Caparol 190-ka biała. Ceresit chyba ten droższy, który również nie wymaga gruntu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 ceresit i stoispo ma na 100% włókna Hmmm, może i tak być. Ale jak dla mnie to chyba jakiś chwyt marketingowy. Albo tych włókien musi być mało albo bardzo krótkie. Inaczej będą przeszkadzać przy zatapianiu siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 11.10.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 ceresit i stoispo ma na 100% włókna A jednak. Myślałem że to właśnie stąd bierze sie różnica w cenie. A ten klej co widziałem to albo w castoramie albo w leroy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 A jednak. Myślałem że to właśnie stąd bierze sie różnica w cenie. A ten klej co widziałem to albo w castoramie albo w leroy. Ja używałem systemu Kreisel i nie miało żadnego włókna a oczywiście różnica w cenie była znaczna między rodzajami kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts