Daru 31.07.2003 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Witam!Firma wykonujaca mi okna wykonała 6 okien niewymiarowo. Złożylem reklamacje a potem osteczne wezwanie przedprocesowe do zamontowania okien o właściwym rozmiarze. Dziś mija termin ostateczny zainstalowania poprawionych okien. Jak mam teraz zareagować? Czy ktos byl juz w podobnej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 31.07.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Ja jak kupowałem okna to myślałem że mnie .... weźmie. Wysłałem zapytanie do 10 firm odpowiedziały 3. Jedna po miesiącu. Na targach budownictwa rozdałem zapytanie nikt nie odpowiedział. Objeździłem sprzedawców, ale podejście oprócz jednej firmy było naganne. Wybrałem najdroższe bo była najlepsza obsługa i podejście do klienta. Otwory okienne były mierzone przez przedstawiciela firmy 2 krotnie. Pierwszy raz przy ofercie wstępnej i drugi przy składaniu zamówienia. Robiła to ta sama osoba i nie dlatego że robiła źle ale dla pewności. Okna przyszły i zostały wstawione. Żadnych komplikacji. Wszystko jak chciałem i typowe i nietypowe, i standardowe i fix-y w wykuszu. Ja postawiłem na profesjonalizm, a nie na cenę. I jak czytam wasze problemy to jestem pewien, że zrobiłem dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 31.07.2003 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Masz racje - Polak madry po szkodzie - choć wiem że najdroższe firmy tez nie gwarantuja jakości. Ale jak mam to teraz rozegrac aby miec okna i ukarac firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 31.07.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Zgłoś się pismem do Instytutu Techniki Budowlanej - Zakład Badań Lekkich Przegród i Przeszkleń, Warszawa, ul. Ksawerów 21 fax 8482370 - że Ci zamontowali [sprzedali] niewłaściwe okna i co robić - na pewno poza wymiarami mają inne wady. Zażądaj od firmy certyfikatu zgodności lub deklaracji zgodności z aprobatą techniczną ITB. Postrasz ich Urzędem Skarbowym, że ich podasz, że sprzedają wyrób bez dopuszczenia.Termin montażu jest nieistotny w tej sytuacji.Jerzy Płoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 31.07.2003 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Okien nie mam bo nie przyjołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 31.07.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 To zażądaj po prostu certyfikatu. Jak nie mają to problem z głowy. Nie przyjmujesz wyrobu bez dopuszczenia bo nie możesz łamać Prawa Budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 31.07.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Tu musi się wypowiedzieć prawnik. Jest to bowiem niedotrzymanie warunków umowy przez sprzedającego. O ile wiem to umowa nie musi być wcale sporządzana na piśmie, aby była umową w myśl prawa. Zwykły zakup chleba w sklepie jest też formą umowy kupna/sprzedaży. Jeżeli nie były określone pisemnie szczególne zasady w takim przypadku jak twój to obowiązują zasady ogólne Kodeksu Cywilnego. Może masz znajomego radcę prawnego albo znajomi mają np. w firmie, który mógłby ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts