Lili Lili 11.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jakie macie doświadczenia? jakie plusy i minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 11.10.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 tylko przesuwna dla mnie same plusy, nie zajmuje tyle miejsca podczas otwierania co podwójna (w zimie trzeba odśnieżać dość dokładnie przy bramie podwójnej), łatwo i szybko się otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albar 11.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 tylko przesuwna dla mnie same plusy, nie zajmuje tyle miejsca podczas otwierania co podwójna (w zimie trzeba odśnieżać dość dokładnie przy bramie podwójnej), łatwo i szybko się otwiera No z tym miejscem to różnie bywa. Ja właśnie ze względu na brak miejsca zmuszony jestem robić bramę tradycyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 11.10.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 tylko przesuwna dla mnie same plusy, nie zajmuje tyle miejsca podczas otwierania co podwójna (w zimie trzeba odśnieżać dość dokładnie przy bramie podwójnej), łatwo i szybko się otwiera No z tym miejscem to różnie bywa. Ja właśnie ze względu na brak miejsca zmuszony jestem robić bramę tradycyjną. I ja też. Napędy do tradycyjnej drozsze i zawiasy muszą być prawie idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 11.10.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 musicie mieć chyba strasznie wąskie działki że nie mieszczą wam się bramy przesuwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 11.10.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Do przesuwanej musi być miejsce na otwartą bramę czyli ca. 4m.Zazwyczaj obok bramy jest furtka - jeśli wjazd jest z samego brzegu działki, to trzeba zrobić bramę uchylną bo na przesuwaną nie ma miejsca.Ja mam przesuwaną i uważam, że jest bardzo fajnie, zresztą to już jest standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 11.10.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 należy równiez uwzględnić miejsce na podjeździe coby auto się zmieściło i skrzydło bramy zamknęlo-zdecydowanie samonośna ja mam taką sytuację że światło bramy 4,8 a płotu zostało 6m i jeden mi wyrzeźbił przeciwage 1,2m. Fakt- nie jest to optymalne rozwiązanie ale dał 2x 8-io rolkowe wózki i jakoś jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 11.10.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ja też mam rozwieraną, a to z tego powodu, że nie było miejsca na przesuwaną. Bardzo chciałam przesuwaną ale jest jak jest i tak też jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.10.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 musicie mieć chyba strasznie wąskie działki że nie mieszczą wam się bramy przesuwne Nie koniecznie - ja mam zagospodarowaną i ze spadkiem, więc w jednym miejcu praktycznie możliwe było wykonanie bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 11.10.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 ja sie wlasnie nad tym zastanawiam, bo dzialka waska, z jednej strony furtka a z drugiej dzrzewka juz duze i szkoda wycinac. Albo brame przesuwna zrobie o metr glebiej niz jest z powodu drzewek , albo tradycyjnie otwierana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 11.10.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jakie macie doświadczenia? jakie plusy i minusy?Szukanie minusów i plusów to trochę, jak "dzielenie włosa na czworo" Mam otwieraną, bo taka pasowała mi w ukladzie ogrodzenia. Działa bez zarzutu. Gdyby była przesuwana pewnie też by dziłała. Pisał Ktoś o innym odsniezaniu. Przesada. Odsnieza się i tak wjazd a nie tylko miejsce na otwieranie bramy. A szybkośc otwierana - czy te ewentualne kilka sekund różnicy to aż taki wazny argument? Lepiej wybierz dobrą jakościowo. Patrz na cenę, gwarancję i odleglość od serwisu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 11.10.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 musicie mieć chyba strasznie wąskie działki że nie mieszczą wam się bramy przesuwne Niestety nie koloego mam działkę o wymiarach 32mx194m to chyba niezbyt wąska jak sądzisz?? Czasami istnieję też tzw. czynniki trzecie - a to wspomniana lokalizacja wjazdu. http://images12.fotosik.pl/115/ef6fde42fee1ffa1m.jpg Na zdjęciu widać konstrukcję pod bramę. Z lewej strony jest furtka. I może mi doradzisz kochany w jaki sposób można zrobić bramę przesuwną? A może w Twoim przekonaniu łatwiej będzie wyciąć kilka drzewek z lasku na początku działki? Są bardzo różne aspektyi dokładnie zgdzam się z przedmówcą, że bardziej trzeba zwracać uwagę na jakość wykoania a nie na to czy komuś pasuje przesuwna, czy tradycyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 12.10.2007 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A na przykład taki aspekt: że przesuwana raczej tylko przy "płaskim" ogrodzeniu metalowym, z metalowymi słupkami, a przy murowanych słupkach raczej otwierana, bo przesuwna musiałaby być cofnięta do wewnątrz za słupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.10.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 O choćby i następny z powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 12.10.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A na przykład taki aspekt: że przesuwana raczej tylko przy "płaskim" ogrodzeniu metalowym, z metalowymi słupkami, a przy murowanych słupkach raczej otwierana, bo przesuwna musiałaby być cofnięta do wewnątrz za słupek?Tak!. Mamy podobne poczucie estetyzmu w tej kwestii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.10.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 planuje brame rozwierana, dwuskrzydlowa. wg mnie to klasyka. poza tym nie mam miejsca na przesuwna. chcac nie chcac bede zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 12.10.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Lili Lili Wysłany: Pią, 12 Październik 2007 10:53 Temat postu: A na przykład taki aspekt: że przesuwana raczej tylko przy "płaskim" ogrodzeniu metalowym, z metalowymi słupkami, a przy murowanych słupkach raczej otwierana, bo przesuwna musiałaby być cofnięta do wewnątrz za słupek? wiele takich rozwiązań widziałem (że przesuwna na wewnątrz od słupków) i ładnie to wygląda, ja też tak będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts