W-waBiker 31.07.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Witam!Mam pytanie: ile przeciętnie trzeba zapłacić cieślom za wykonanie prostego dwuspadowego dachu (z dwiema lukarnami) ???tzn. chodzi mi o wykonanie całej więźby dachowej z założeniem foli paroprzepuszczalnej, łaty i kontrłaty i na to albo dachówka cementowa albo blachodachówka (jeszcze niezdecydowałem na 100%) z założeniem czterech okien dachowych oraz wyłazu dachowego i oczywiście założenie rynien, powierzchnie dachu: 216 m kw. dodam że jest to projekt glx 31 ze Studia Atrium z poszerzonym garażem o 1,50m.Ile przeciętnie trwa wykonanie takiego dachu?Może ktoś z was ewentualnie może polecić jakąś tanią i solidną ekipe od dachów?Budowa jest w Warszawie.Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 u mnie właśnie Cieśla robi w tej chwili podłogi drewniane na legarach, w tamtym roku zrobił super dach - pod dachówkę ceramiczną) a dach był spory kopertowy 350m2, dość trudny, nie wiem czy będzie miał czas, wiem że jest zawalony, a to dlatego że jest tani i dobry (od dziecka z ojcem siedział na dachach, teraz sam ze szwagrem) a czas - jakieś max 2 tygodnie, co do ceny to nie powiem - jak chcesz to daj namiar na siebie i odzwonię jak będę u siebie na budowie sprawdzał podłogi.pozdrawiamTomek S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Leszek T. 31.07.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 W szczecinie 50 zł/mkw ze wszystkim, wiezba+dachówka i wykonczenie, kominy,ofoliowanie-komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Panie Tomku S. prosiłbym o jakieś namiary na tego cieśle albo namiary do pana lub ewentualnie jeśli to nie problem to niech mi pan napisze swojego meila a ja wyśle panu swój numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 31.07.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Tomku S. a czy możesz zdradzić, ile zapłaciłeś za m2 podłogi na legarach? Właśnie sam taką wykonuję i jestem ciekaw ile zaoszczędzę. Podejrzewam, że robisz takie podłogi na wylewkach, więc legary są raczej niskie. Ja muszę robić masywne konstrukcje na zalegającej na sklepieniach piwnic podsypce - poziomowanie to prawdziwa przygoda!!! A czy dobrze wyszło okaże się z kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 07.08.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Potwierdzam cenę w Szczecinie - dałem tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 08.08.2003 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Panie Tomku S. prosiłbym o namiary do tego cieśli, jeśli pan może to niech mi pan wyśle meilem telefon do niego albo do siebie (ten gość wcześniej to ja)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Drewno bez rachunku na identyczny dach 3300 robocizna 2600 południowa wielkopolska - to cena do etapu przed folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 17.04.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 225 zł za 1kw. dachu (dachówka cementowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommy_k 18.04.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 W Częstochowie ok 60,-PLN/m2 netto za kpl robocizne dachu, tzn. więźba, folia, łaty, kontrłaty, wszelkie obróbki blacharskie, okna dachowe ( do 8 szt. w cenie)położenie dachówki ceramicznej wraz z zamontowaniem orynnowania. Dach ogólnie średnio trudny(kopertowy z lukarnami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 18.04.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 W Częstochowie ok 60,-PLN/m2 netto za kpl robocizne dachu, tzn. więźba, folia, łaty, kontrłaty, wszelkie obróbki blacharskie, okna dachowe ( do 8 szt. w cenie)położenie dachówki ceramicznej wraz z zamontowaniem orynnowania. Dach ogólnie średnio trudny(kopertowy z lukarnami) i takie macie tam ceny , czy moze ta jest wyjatkowo niska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 18.04.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 No nie, gdzie znaleźć tak tanich fachowców? A może ja nie umiem negocjować. Dach 2Xdwuspad - 240 m2 -więżba+papa+deskowanie 33 zł m2,zrobienie dachu na gotowo-dachówka ceramiczna,obróbki,okna,wyłaż,rynny -11700zł- i była to najtańsza oferta jaką udało mi się znakeźć. Inni chcieli więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agal-b 18.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 No nie, gdzie znaleźć tak tanich fachowców? A może ja nie umiem negocjować. Dach 2Xdwuspad - 240 m2 -więżba+papa+deskowanie 33 zł m2,zrobienie dachu na gotowo-dachówka ceramiczna,obróbki,okna,wyłaż,rynny -11700zł- i była to najtańsza oferta jaką udało mi się znakeźć. Inni chcieli więcej. My w 2006 r. za ułożenie dachówki ceramicznej, dach 250m2, czterospadowy, 3 lukarny, 5 okien dachowych zapłaciliśmy prawie 10tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 18.04.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 No nie, gdzie znaleźć tak tanich fachowców? A może ja nie umiem negocjować. Dach 2Xdwuspad - 240 m2 -więżba+papa+deskowanie 33 zł m2,zrobienie dachu na gotowo-dachówka ceramiczna,obróbki,okna,wyłaż,rynny -11700zł- i była to najtańsza oferta jaką udało mi się znakeźć. Inni chcieli więcej. W Bydgoszczy cieśla bierze 30-40zł za samą więźbę, a dekarz 40-55zł plus za każde okno dachowe 100-200zł. Ceny netto. Oczywiście można znaleźć taniej, ale trzeba mieć szczęście, a jak już znajdziesz to terminy oczekiwania są kilkumiesięczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts