Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile trzeba zap?aci? za zrobienie dachu???

W-waBiker

Recommended Posts

Witam!Mam pytanie: ile przeciętnie trzeba zapłacić cieślom za wykonanie prostego dwuspadowego dachu (z dwiema lukarnami) ???tzn. chodzi mi o wykonanie całej więźby dachowej z założeniem foli paroprzepuszczalnej, łaty i kontrłaty i na to albo dachówka cementowa albo blachodachówka (jeszcze niezdecydowałem na 100%) z założeniem czterech okien dachowych oraz wyłazu dachowego i oczywiście założenie rynien, powierzchnie dachu: 216 m kw. dodam że jest to projekt glx 31 ze Studia Atrium z poszerzonym garażem o 1,50m.Ile przeciętnie trwa wykonanie takiego dachu?Może ktoś z was ewentualnie może polecić jakąś tanią i solidną ekipe od dachów?Budowa jest w Warszawie.Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.

u mnie właśnie Cieśla robi w tej chwili podłogi drewniane na legarach, w tamtym roku zrobił super dach - pod dachówkę ceramiczną) a dach był spory kopertowy 350m2, dość trudny, nie wiem czy będzie miał czas, wiem że jest zawalony, a to dlatego że jest tani i dobry (od dziecka z ojcem siedział na dachach, teraz sam ze szwagrem) a czas - jakieś max 2 tygodnie, co do ceny to nie powiem - jak chcesz to daj namiar na siebie

i odzwonię jak będę u siebie na budowie sprawdzał podłogi.

pozdrawiam

Tomek S

Tomku S.

a czy możesz zdradzić, ile zapłaciłeś za m2 podłogi na legarach?

Właśnie sam taką wykonuję i jestem ciekaw ile zaoszczędzę. Podejrzewam, że robisz takie podłogi na wylewkach, więc legary są raczej niskie. Ja muszę robić masywne konstrukcje na zalegającej na sklepieniach piwnic podsypce - poziomowanie to prawdziwa przygoda!!! A czy dobrze wyszło okaże się z kilka lat. :lol:

• 4 years później...
W Częstochowie ok 60,-PLN/m2 netto za kpl robocizne dachu, tzn. więźba, folia, łaty, kontrłaty, wszelkie obróbki blacharskie, okna dachowe ( do 8 szt. w cenie)położenie dachówki ceramicznej wraz z zamontowaniem orynnowania. Dach ogólnie średnio trudny(kopertowy z lukarnami)

i takie macie tam ceny , czy moze ta jest wyjatkowo niska ?

No nie, gdzie znaleźć tak tanich fachowców? A może ja nie umiem negocjować. Dach 2Xdwuspad - 240 m2 -więżba+papa+deskowanie 33 zł m2,zrobienie dachu na gotowo-dachówka ceramiczna,obróbki,okna,wyłaż,rynny -11700zł- i była to najtańsza oferta jaką udało mi się znakeźć. Inni chcieli więcej. :cry:

No nie, gdzie znaleźć tak tanich fachowców? A może ja nie umiem negocjować. Dach 2Xdwuspad - 240 m2 -więżba+papa+deskowanie 33 zł m2,zrobienie dachu na gotowo-dachówka ceramiczna,obróbki,okna,wyłaż,rynny -11700zł- i była to najtańsza oferta jaką udało mi się znakeźć. Inni chcieli więcej. :cry:

My w 2006 r. za ułożenie dachówki ceramicznej, dach 250m2, czterospadowy, 3 lukarny, 5 okien dachowych zapłaciliśmy prawie 10tys.

W Bydgoszczy cieśla bierze 30-40zł za samą więźbę, a dekarz 40-55zł plus za każde okno dachowe 100-200zł. Ceny netto. Oczywiście można znaleźć taniej, ale trzeba mieć szczęście, a jak już znajdziesz to terminy oczekiwania są kilkumiesięczne.