Gość FigoFago 31.07.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Mam proźbę do wszystkich którzy mieszkają w kanadyjczykach, żeby podzielili się swoimi doświadczeniami. Czy nie żałują wyboru, jak się mieszka, czy latem nie jest za gorąco (poddasze)? A jak z wyciszeniem? Czy takie domki są ciche? A czy skrzypiące podłogi to prawda? A jeśli tak czy jakoś temu zaradziliście. I co tam jeszcze wam się nasunie. nie ukrywam, że byłbym również wdzięczny za przybliżone koszty budowy tych rzeczywistych domków. Czy koszty budowy nie jest przypadkiem porównywalny z domkiem murowanym? Wiem że ten temat był już poruszany, ale nie znalazłem konkretnych informacji, a raczej nabijanie się z tej technologii.Z góry dziękuję.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 31.07.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Kiedyś rozważałem budowę kanadyjczyka ale się wystraszyłem. Koszty budowy nie różnią się jakościowo od murowanego, więc wolałem mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 A ja ponownie zachęcam do odwiedzenia strony http://www.damir.com.pl . Naprawdę zdecydowalismy sie na tą firmę - koszt zakupu domu 8 m x 12,5 m /nad tym poddasze/ wynosi na dzień dzisiejszy 91.000 zł. My kupowalismy taniej - przed podwyżką. Oddają Ci dom wykończony - bez glazury, terakoty i sanitariatów - reszta jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEDROS 31.07.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Ja właśnie kończę budowę takiego domku. Koszty ok. 180 PLN za 105 m pow. użytkowej. Czy to dużo? Oczywiście można taniej. W tej cenie jest wszytstko pod klucz- glazura- panele quick step- komin schiedel-kominek z turbiną i rozprowadzeniem na 5 okt. (JOTUL HAROMNY 80)- podgrzewacze do wody stiebel\- kable grzewcze w calym domku ze steroenikami na każdy pokój DEVI- płyty gips-włóknowe FERMACELL-DACH BRAAS- RYNNY LINDAB- ELEWACJA - tynk sylikatowy Kreisel na styopianie ryfl. 6 cm- wełna ISOVER- okna drewniane z nawiewnikamiO wrażeniach ciężko mówić bo jeszcze nie mieszkam ale mogę powiedzieć że w lato w dobrze zaizolowanym domku szkieletowym jest przyjemnie i chłodno - (chyba że się otworzy okna i drzwi)Za 2 miesiące przeprowadzka to może później opowiem więcej.POZDRAWIAMPEDROS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEDROS 31.07.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Przepraszam - miało być oczywiście 180 tys. PLNPEDROS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość FigoFago 31.07.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Czy budowę realizowała ci jedna firma czy kilka? A mógłbyś podać namiary na domek i firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEDROS 31.07.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Było kilka firm. Jedna na wszystko to były zbyt duże koszty.Pozdrawiam PEDROS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 co, nie buduje się takich domów?proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 31.07.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Ja właśnie dopiero buduję, więc będę mógł wypowiedzieć się za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts