Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do tych którzy mieszkają w kanadyjczykach

Gość FigoFago

Recommended Posts

Gość FigoFago

Mam proźbę do wszystkich którzy mieszkają w kanadyjczykach, żeby podzielili się swoimi doświadczeniami. Czy nie żałują wyboru, jak się mieszka, czy latem nie jest za gorąco (poddasze)? A jak z wyciszeniem? Czy takie domki są ciche? A czy skrzypiące podłogi to prawda? A jeśli tak czy jakoś temu zaradziliście. I co tam jeszcze wam się nasunie.

nie ukrywam, że byłbym również wdzięczny za przybliżone koszty budowy tych rzeczywistych domków. Czy koszty budowy nie jest przypadkiem porównywalny z domkiem murowanym?

Wiem że ten temat był już poruszany, ale nie znalazłem konkretnych informacji, a raczej nabijanie się z tej technologii.

Z góry dziękuję.

Piotrek

A ja ponownie zachęcam do odwiedzenia strony http://www.damir.com.pl . Naprawdę zdecydowalismy sie na tą firmę - koszt zakupu domu 8 m x 12,5 m /nad tym poddasze/ wynosi na dzień dzisiejszy 91.000 zł. My kupowalismy taniej - przed podwyżką. Oddają Ci dom wykończony - bez glazury, terakoty i sanitariatów - reszta jest.

Ja właśnie kończę budowę takiego domku. Koszty ok. 180 PLN za 105 m pow. użytkowej. Czy to dużo? Oczywiście można taniej. W tej cenie jest wszytstko pod klucz

- glazura

- panele quick step

- komin schiedel

-kominek z turbiną i rozprowadzeniem na 5 okt. (JOTUL HAROMNY 80)

- podgrzewacze do wody stiebel\

- kable grzewcze w calym domku ze steroenikami na każdy pokój DEVI

- płyty gips-włóknowe FERMACELL

-DACH BRAAS

- RYNNY LINDAB

- ELEWACJA - tynk sylikatowy Kreisel na styopianie ryfl. 6 cm

- wełna ISOVER

- okna drewniane z nawiewnikami

O wrażeniach ciężko mówić bo jeszcze nie mieszkam ale mogę powiedzieć że w lato w dobrze zaizolowanym domku szkieletowym jest przyjemnie i chłodno - (chyba że się otworzy okna i drzwi)

Za 2 miesiące przeprowadzka to może później opowiem więcej.

POZDRAWIAM

PEDROS