Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Nastrojowy pod Toruniem

nastka79

Recommended Posts

no to z moim tłusciochem a nawet tłusciochami to wyglada niewinnie. Nie wiem czy to kwestia wychodzenia na zewnatrz ale nasze nabieraja strasznie grubego futra. Mamy taka rudo-bura kotke, ktora przygarnelismy bo byla koszmarnie wychudzona - miala nawet problemy z chodzeniem a obecnie powiekszyl sie jej nawet ogon, ktory kiedys byl ogonkiem szczurka. Niestety został jej oslabiony organizm i jest ciagle przeziebiona. pozdrawiam,

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Aj... Wyobraź sobie Nastka, że my dopiero teraz zaczniemy :-? Ze wzgledów formalnych sprawa się przeciągnęła i nie mieliśmy na to wpływu. Ale cóż, cieszę się, ze pogoda sprzyja i będzie mozna wczesniej ruszyc z budową. Tez mam ambitny plan prowadzenia dziennika i napewno się dowiesz jako jedna z pierwszych o naszych postepach :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Wlasnie znalazlam Twoj dziennik i bardzo mi sie podoba:) My tez budujemy domki zblizniaczone o podobnej wielkosci.Nasze projekt to Szmaragd a brata odbicie lustrzane.Nawet dzialke mamy podobna:) Bede Wam kibicowac w budowie i milo bedzie wymienic sie uwagami.

Pozdawiam serdecznie

Witam

Wlasnie znalazlam Twoj dziennik i bardzo mi sie podoba:) My tez budujemy domki zblizniaczone o podobnej wielkosci.Nasze projekt to Szmaragd a brata odbicie lustrzane.Nawet dzialke mamy podobna:) Bede Wam kibicowac w budowie i milo bedzie wymienic sie uwagami.

Pozdawiam serdecznie

Fajnie, że zajrzałaś, ale szkoda, że nie masz swojego dziennika, ja też chętnie bym podejrzała jak idzie innym budowa bliźniaka :wink: , a bardzo mało jest dzienników domków bliźniaczych. Czy wy też macie 1 działkę, czy 2? Myśleliście o podziale i czy orientujesz się trochę w tym temacie?

Witam

My juz sprawy prawne mamy za soba.Dzialke dostalismy od rodzicow miala okolo 0.5 h.Pomyslem taty bylo budowanie domu bliznaczego bo bedzie wszystko w jednym miejscu ze lepiej,latwiej itp.Najpierw uzyskal tata pozwolenie na budowanie blizniaczo.Dzialka zostala podzielona od glownej drogi na pierwsza mniejsza i za nia wieksza (mojego brata):) Na mniejszej (mojej) przebiega droga dojazdowa do wiekszej.Potem rozpaczeta zostala budowa w trakcie rodzice przekazali nam kolejno dzialki gdzie w akcie zostala zawarta umowa ze droga dojazdowa jest uzytkowana wspolnie.Na dzien dzisiejszy budowy prowadzone sa juz oddzielnie.

My będziemy mieć chyba bardzo podobną dachówkę do Waszej, tylko nie mogę rozpoznać, czy Wasza jest bardziej czerwona czy bardziej ceglasta - zależy na które zdjęcie spojrzę. Nasza będzie czerwona. A myśleliście już o kolorze elewacji? Bo ja cały czas się zastanawiam. Ciekawa też jestem czy nie mieliście problemów z doborem dachówki i koloru elewacji dla obu domków - my w końcu doszliśmy do porozumienia z siostrą męża w sprawie dachówki i wcale nie było tak strasznie chociaż na początku podobały nam się całkiem inne rzeczy.

Jresli chodzi o decyzje to brat jest malo wymagajacy:) jedynie prosil zeby dach nie byl grafitowy lub czarny itp.Zazwyczaj on dostosowuje sie do tego co ja juz wybralam.Przy zakupie projektu zdecydowalismy sie na zielona blachodachowke szwedzka ale ostatecznie wybralismy czerwona dachowke Euronitu z powloka perla.W przyszlym tygodniu zamawiamy okna zloty dab (a wew.biale) wiec mysle ze elewacja bedzie bananowa i wykanczana kamieniem lub klinkierem a balkoniki czarne no jakos tak to widze:).Ale narazie nadal czekamy kiedy pogoda pozwoli nam skonczyn dach na brata budynku.

Zdecydowaliscie sie juz na ogrzewanie? I tynki?

My chyba jednak cementowo-wapienne.A jakie pomysly na wnetrza?

Pozdrawiam

P.S Pomylilam sie wczesniej i ten text wstawilam w dzienniku ale juz zmienilam i wstawiam w komentarze

:lol: A ja myślałam, że to taki delikatny sposób przypominania, że znowu trzeba coś napisać.

Ja też myślę o takiej żółtawo-beżowej elewacji i barierki przy balkonach też kute czarne, więc myślę, że wizja podobna. Jeżeli chodzi o wnętrza to mam parę pomysłów, ale wszystko zależy od tego, ile kasy nam zostanie. Ogrzewanie to kominek z DGP (wkład już kupiony - jest ogromny - firmy Dovre) i do tego elektryczne akumulacyjne - cały dół podłogowe, a góra grzejniki.

To widze ze kolorystyke domkow robimy podobna.Ja tez mam tyle pomyslow do wykonczeniowki ze glowa mala ale i tak wszystko podyktuja nam finanse.Kiedys podobaly mi sie wnetrza tradycyjne a teraz w strone nowoczesnych i dlatego biore okna biale od wew. zeby potem mnie nie ograniczaly.

A wycenialiscie juz ogrzewanie w calosci?Bo to jeszcze przed nami.A mamy podobny metraz.Zastanawiam sie jaka roznica w cenie miedzy tradycyjnym a podlogowym.Jak masz juz cynk to daj znac:)

Z tego co wyczytalam to na wakacje chcecie sie wprowadzac to tepo straszne.Ja sie bede cieszyc jak w tym sezonie bedemy miec stan deweloperski z elewacja na obu budynkach.Wprowadzka moze 2009r.

Pozdrawiam