Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Nastrojowy pod Toruniem

nastka79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki za podanie ceny obawialam sie ze bedzie wieksza.Bede zakladac ze u nas wyjdzie podobnie bo metraz mamy zblizony.Za elektryke tata obliczyl okolo 3 tys na budynek ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Termin wprowadzki na Swieta to tez calkiem szybko.Wstaw zdjecia jak juz dach bedziecie miec gotowy jestem strasznie ciekawa jak Wam wyjdzie.Elewacje tez bedziecie miec wczesniej pewnie to chetnie zobacze jak wyjdzie w tym zestawieniu kolorow.Ja jeszcze biore pod uwage zlamana biel.

Pozdawiam i Wesolego Alleluja:)

http://www.polskiesadownictwo.pl/userimages/JAJKO.jpg

Z okazji świąt Wielkiej Nocy życzę Ci:

uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku.

Przyjaciół wielu, dużo w portfelu,

dyngusa mokrego i czasu radosnego,

a przede wszystkim prawdziwych i uczciwych przyjaciół, szczęścia w miłości i spełnienia marzeń!

OLA

• 2 weeks później...

No siemka

Nareszcie pogoda budowlana i widze ze weszli u Was z dachem.U naz tez dzis zaczeli prace na dachu na 2 budynku.Dopiero po wykonaniu dachu widac bryle domu.A pamietam jak robili fundamenty to zalamalam ze to ma byc dom 140 m? ten dom bedzie taki maly? ale jak potem poszly sciany i dach na pierwszym budynku to odetchnelam z ulga ze wielkosc gra:) lecz gdybym dzis decydowala to to chyba 160 m pow. uzytkowej.Chodzi mi o salon i kuchnie(ciut za male) .Ale mowi sie trudno.Musze poznac wszystkie tajniki przy wykonczeniach domku zeby optycznie powiekszyc.Pierwszym bylo wybranie bialych okien od wew. i podloga raczej bedzie jasna.Podobala mi sie odcinana podloga tzn. drewniana odcieta plytkami ale dzis wiem ze to zdaje egzamin w duzych salonach wiec u mnie odpada.A Ty jakie masz pomysly? w jakim stylu bedziek wykanczac?

Ale sie dzis rozpisalam:)

Pozdawiam

P.S. A mialam zapytac jeszcze.Wycenialiscie elewacje?

• 1 month później...

Działówki będą wszystkie z suporexu 12cm. Dziś dostaniemy wycenę na dokończenie tych ścianek. Wczoraj był sądny dzień - są już okna, brama garażowa i alarm 8) . Poszło dosyć sprawnie. Jeżeli chodzi o wykończeniówkę to wiemy, że będzie to raczej dosyć nowoczesny styl, ale na razie bez konkretów. Na pewno łatwe do sprzątania bez zbędnych bajerów. No i finansowo raczej nie poszalejemy :wink: .

U nas okna ciemne, bo jakoś do dwukolorowych nie byłam przekonana. Kuchnia też raczej będzie ciemna, bo bierzemy meble z mieszkania tylko coś tam podorabiamy. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie jakoś pasować i dobrze się prezentować.

• 2 weeks później...
Prosze, prosze, widzę, że prace posuwają się w szybkim tempie. Dom już coraz lepiej wygląda. My co prawda myslimy o brązowej dachówce, ale ta też bardzo ładna. Okna są z dwóch stron brązowe, dobrze widzę? Też tak robimy, mimo, ze niektórzy mówią że za ciemno będzie. Etam, za ciemno, w koncu to nie szpital, prawda? ;)

• 2 weeks później...

Elektryk prawie skończył naszą część, teraz wchodzą elektrycy od ogrzewania.

Sama elektryka (bez ogrzewania) to koszt ok. 10 tys. Dostaliśmy wcześniej kosztorys na podstawie naszego projektu, a teraz zliczymy wszystko po wykonaniu i przeliczymy wg cen z kosztorysu, więc kwota może się wahać o jakieś 500 zł. Od dziś zaczyna się robić ogrzewanie, więc wszystko wskazuje na to, że jednak pod koniec czerwca będzie można zrobić tynki (o ile kaska będzie :wink: ).

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Cześć Natalia,

Super - macie tynki :) Ile czasu im dajecie na schnięcie??

Wiesz, a ja się teraz zastanawiam jeszcze nad tym prysznicem tzn, brodzik/płytki. Płytki mi się bardzo podobają i właśnie szczególnie jak sa te odpływy liniowe. Dużo osób mi to jednak odradza, szczególnie z powodu zanieczyszczeń powstających w fugach, które podobno bardzo ciężko utrzymac w pierwotnym stanie. Aj... już sama nie wiem jak bedzie lepiej... :roll:

Pozdrawiam