nastka79 21.03.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Hihi, ja też już przestałam liczyć na to, że wprowadzę się na lato. W tym tempie to może na Boże Narodzenie. Zobaczymy. Ogrzewanie mamy wyliczone razem z całą elektryką i alarmem - wychodzi ok. 30 tys. robocizna + materiały. Nie jest tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 21.03.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dzięki za życzenia Magda, i wszystkim czytającym też życzę wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 21.03.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dzieki za podanie ceny obawialam sie ze bedzie wieksza.Bede zakladac ze u nas wyjdzie podobnie bo metraz mamy zblizony.Za elektryke tata obliczyl okolo 3 tys na budynek ale zobaczymy jak to wyjdzie.Termin wprowadzki na Swieta to tez calkiem szybko.Wstaw zdjecia jak juz dach bedziecie miec gotowy jestem strasznie ciekawa jak Wam wyjdzie.Elewacje tez bedziecie miec wczesniej pewnie to chetnie zobacze jak wyjdzie w tym zestawieniu kolorow.Ja jeszcze biore pod uwage zlamana biel.Pozdawiam i Wesolego Alleluja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.03.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://www.polskiesadownictwo.pl/userimages/JAJKO.jpg Z okazji świąt Wielkiej Nocy życzę Ci: uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku. Przyjaciół wielu, dużo w portfelu, dyngusa mokrego i czasu radosnego, a przede wszystkim prawdziwych i uczciwych przyjaciół, szczęścia w miłości i spełnienia marzeń! OLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 31.03.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No siemkaNareszcie pogoda budowlana i widze ze weszli u Was z dachem.U naz tez dzis zaczeli prace na dachu na 2 budynku.Dopiero po wykonaniu dachu widac bryle domu.A pamietam jak robili fundamenty to zalamalam ze to ma byc dom 140 m? ten dom bedzie taki maly? ale jak potem poszly sciany i dach na pierwszym budynku to odetchnelam z ulga ze wielkosc gra:) lecz gdybym dzis decydowala to to chyba 160 m pow. uzytkowej.Chodzi mi o salon i kuchnie(ciut za male) .Ale mowi sie trudno.Musze poznac wszystkie tajniki przy wykonczeniach domku zeby optycznie powiekszyc.Pierwszym bylo wybranie bialych okien od wew. i podloga raczej bedzie jasna.Podobala mi sie odcinana podloga tzn. drewniana odcieta plytkami ale dzis wiem ze to zdaje egzamin w duzych salonach wiec u mnie odpada.A Ty jakie masz pomysly? w jakim stylu bedziek wykanczac?Ale sie dzis rozpisalam:)PozdawiamP.S. A mialam zapytac jeszcze.Wycenialiscie elewacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 07.05.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Cześć Natalia, mam pytanko co do ścianek działowych. Wszystkie u Was będą z płyt kartonowo-gipsowych, czy jakieś z połówek pustaka? My raczej skłaniamy się do tej drugiej opcji, bo jakoś te płyty do nas nie przemawiają...Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.05.2008 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Działówki będą wszystkie z suporexu 12cm. Dziś dostaniemy wycenę na dokończenie tych ścianek. Wczoraj był sądny dzień - są już okna, brama garażowa i alarm . Poszło dosyć sprawnie. Jeżeli chodzi o wykończeniówkę to wiemy, że będzie to raczej dosyć nowoczesny styl, ale na razie bez konkretów. Na pewno łatwe do sprzątania bez zbędnych bajerów. No i finansowo raczej nie poszalejemy . U nas okna ciemne, bo jakoś do dwukolorowych nie byłam przekonana. Kuchnia też raczej będzie ciemna, bo bierzemy meble z mieszkania tylko coś tam podorabiamy. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie jakoś pasować i dobrze się prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 08.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Natalia, a fotki to co nie łaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.05.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Będą, pewnie że będą, ale w weekend, bo teraz jestem osłabiona po wczorajszych 13 godzinach na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 19.05.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Prosze, prosze, widzę, że prace posuwają się w szybkim tempie. Dom już coraz lepiej wygląda. My co prawda myslimy o brązowej dachówce, ale ta też bardzo ładna. Okna są z dwóch stron brązowe, dobrze widzę? Też tak robimy, mimo, ze niektórzy mówią że za ciemno będzie. Etam, za ciemno, w koncu to nie szpital, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.05.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 No bardziej podobają mi się okna dwustronnie okleinowane. Wyglądają bardziej naturalnie. Dachówka najbardziej pospolita i jedna z najtańszych - czerwona (nie ceglasta). Łatwo było do niej dobrać blachę i klinkier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 24.05.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Natalia jak Wam ładnie ruszyło to co teraz następne w kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.05.2008 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 No jakoś idzie. Teraz od środy wchodzą elektrycy. Później rozprowadzenie kominka i częściowo ogrzewanie. Planujemy, że ten etap zakończymy z końcem czerwca, może w połowie lipca i wtedy wejdzie tynkarz. Oby to wszystko wyszło i zgrało się w czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 09.06.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Hej!Jak tam prace elektryków? Wszystko zgodnie z planem?Bradzo się ceni u Was ten elektryk, ile Was wyjdzie za całość z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.06.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Elektryk prawie skończył naszą część, teraz wchodzą elektrycy od ogrzewania. Sama elektryka (bez ogrzewania) to koszt ok. 10 tys. Dostaliśmy wcześniej kosztorys na podstawie naszego projektu, a teraz zliczymy wszystko po wykonaniu i przeliczymy wg cen z kosztorysu, więc kwota może się wahać o jakieś 500 zł. Od dziś zaczyna się robić ogrzewanie, więc wszystko wskazuje na to, że jednak pod koniec czerwca będzie można zrobić tynki (o ile kaska będzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 09.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Co to znaczy "zdjęć nie ma"?? To ja tu czekam, zeby brac przykład, a okazuje sie ze zdjęć nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.07.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No będą, ale jakoś tak nie zrobiliśmy jeszcze, bo nie widać takich spektakularnych postępów jak u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 24.07.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Cześć Natalia, Super - macie tynki Ile czasu im dajecie na schnięcie?? Wiesz, a ja się teraz zastanawiam jeszcze nad tym prysznicem tzn, brodzik/płytki. Płytki mi się bardzo podobają i właśnie szczególnie jak sa te odpływy liniowe. Dużo osób mi to jednak odradza, szczególnie z powodu zanieczyszczeń powstających w fugach, które podobno bardzo ciężko utrzymac w pierwotnym stanie. Aj... już sama nie wiem jak bedzie lepiej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.07.2008 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Tynki będą schnąć do ok. 10 sierpnia - wtedy ruszamy dalej. Jeżeli chodzi o prysznic, to ja już się zdecydowałam - fugi zamsze można wymienić, a poza tym to niektórzy nie potrafią po prostu porządnie sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 24.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Hehe, to im pojechałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts