Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Nastrojowy pod Toruniem

nastka79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lodówka na przeciwległej ścianie. Nie zabudowana ( :oops: z braku funduszy nasza stara z mieszkania, ale wcale nie taka stara :wink: ). Otwór nad piekarnikiem to otwarta półka - może na mikrofalę, a może na jakieś inne agd typu ekspres do kawy itp. Fronty to chyba wiśnia złota. Układ może i fajny, ale na pewno to jedyny możliwy - ewentualnie moglibyśmy jeszcze puścić szafki na 3 ścianie, ale byłoby już ciasno.

• 2 weeks później...
Płytki są Roca nazwa jakoś Stone & Rock. Oczywiście nie są w rzeczywistości takie mazane - na razie są upaćkane, ale na końcu będą wyglądać jak kamień szary bez przebarwień, ale z chropowatą, nierówną strukturą (mam nadzieję, że tak będzie - o ile kiedyś pozbędę się tego kurzu :o ).

nastka79 - piękna chata.

A wykończenie to poprostu rewelka.

Chorowałem na taki kominek - niestety kasa się kończy - budowę kominka musze odłożyć na jakieś 2 lata.

:oops: Dzięki, ale my też już ciągniemy resztką sił (znaczy kasy).

Twój na zdjęciu wygląda bardzo przytulnie, można gdzieś podejrzeć Wasze postępy?

Mogę Ci powiedzieć, że stan surowy otwarty kosztował nas jakieś 100 tys. w tym najdroższy był dach - coś około 35 tys. Pozostałe 65 tys. to koszty fundamentu, ścian, stropu, ścian szczytowych, tarasów i działówek. Jakoś tak to chyba wyglądało :lol:

a ile było w tym "robocizny" - pamiętasz? :)

Witaj.

Swego czasu wymieniałyśmy się opinią na temat dachówki Bogena.

I widzę,że dach już zrobiony :) I jak- jesteście zadowoleni?

Postępy na budowie widoczne,ze hej.Baaardzo podoba mi się wasz kominek :D .Moj to porażka :evil: i za kilka lat (przy pierwszym remoncie) napewno go zmienię.

Widzę,że masz kotka(ę) :) . U nas też pojawił się taki zwierzaczek :lol: -kocurek Bruno.Za jakiś czas chcemy go wykastrować i pewnie też zrobi się z niego "grubasek".Póki co to broi, poczuł już smak wychodzenia na dwór :roll: -zaczyna uciekać.

Kiedy planujecie pzreprowadzkę? My mieszkamy od 15 lipca,ale niestety cały czas "wykańczamy się"

Pozdrawiam Bogusia

Z dachówki jesteśmy zadowoleni, chociaż troszkę widać w słońcu różne odcienie. Podobno na przyszłe lato już się to wyrówna, bo dachówka ceramiczna jest wypalana w piecu i stąd może mieć troszkę odbiegające odcienie. Cieszę się, że kominek Wam wszystkim się podoba - chcieliśmy, żeby był jak najprostszy i chyba nam się to udało. Jeżeli chodzi o przeprowadzkę, to mamy nadzieję, że do końca listopada się uda. W tej chwili mam dosyć budowlańców - marzę żeby skończyli już to ocieplenie, podbitkę, zrobili tynk i się wynieśli. Ale jakiś tydzień jeszcze muszę wytrzymać.

Pozdrawiam

Natalia

dziękli za pamięć :lol:

widzę, że w międzyczasie wyrósł piękny domek :)

Tez planowaliśmy przeprowadzke w listopadzie ale zatrzymały nas szczegóły wykończeniówki i na razie nie mamy siły ani już urlopu żeby zamknąć się w tym roku. Każdy z naszych fachowców zostawił nam kwiatek do poprawienia. Ostatni gośc od płytek (nie polecam nikomu) zostawił mase fuszerek (a siedział ponad dwa m-c) i na razie mamy dość Obcych :-? A dom właściwie na upartego do zamieszkania. Jak pomyślę jeszcze tylko o całej masie sprzątania to już mnie boli głowa.

Tesciowie jeszcze nie wiedzą ale chyba miejsce w nowym domu znajdzie nasza najstarsza kotka a pozostała parka zostanie po sąsiedzku u teściów. Oczywiście jak będzie chciała sie przeprowadzić :)