Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A fachowiec powiedzia? .............

siewonka

Recommended Posts

A mnie majster powiedział dzisiaj spi...laj.

Żyje jeszcze, czy odesłałeś go do Krainy Wiecznych Łowów ?

Powtórzyłem jeszcze raz jak ma być zrobione i nie kontynuowałem rozmowy. W stosunku do tego co zrobili dostali na razie niewiele kasy. W związku z tym wiem że musi stanąc na moim.

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Fachowiec" instalator na moją prośbę o zrobienie próby szczelności instal.wod.,zwlekał tydzień a kiedy juz załatwiłam sprężarkę i miał zrobic tę próbę powiedział: "Mam juz dość! Spier...stąd,ciągle jakieś "cuda" i wymagania" i ...zabrał graty i pojechał.Był umówiony na wykonanie instal. wod. kan i co,zrobił wod.-kan.,zażądał rozliczenia i chce "spadać".Zostałam z niedokończoną wodą (brak izolacji na niektórych rurach,brak tulei ochronnych przy przejściach przez ściany) i nie ma mi kto zrobic co.

Poradżcie mi co mam zrobić...

Gość M@riusz_Radom
Mój fachowiec –przy murowaniu kominów powiedział mi prosto w twarz , że jestem „ głupia” :lol:

A co na to szanowny małżonek ??

Jakby w mojej obecności tak do Ciebie powiedział, to nie ma to tamto, miałby gnaty policzone. Tak zniewazyć białogłowę, co za cham ;)

:wink: właśnie knuję plan "morderstwo doskonałe " ....na razie rozpatruję szczegół po szczególe analizając jakich użyć do tego celu narzędzi .....

Zrzucić z komina ?- to byłoby zbyt oczywiste 8) ....planuję dalej

Zrzucić z komina, to takie trywialne.

Wpadnij do mnie na budowę i wybierz sobie kij, który najbardziej by ci leżał w ręce.

osowa weź się za szmatki.

Zaczełaś to kontynuuj, co ty kurka se życie przez cofki i zaniechania ułatwiasz.

Najpierw gęba, potem w kącie poe cofka, tera dzienniki zaniechane. Jak tak dalej pódzie to nam budować przestaniesz, a najciekawsze jak mniemam przed nami. Wnętrza (oczywiście :roll: ). Oczywiście :wink: .

PS. Chyba nie masz zamiaru wybielić kredą, bo to byłby rustical a' la 70 ubiegłego stulecia. :-?

Gość M@riusz_Radom
Szanowny małżonek .... :roll: ......nic nie powiem , bo co mam mówić ? Przestałam bajkę pisać o rycerzu co jedzie na odsiecz :-? , czy tego nie widać :wink: ?

No widać widać :(

A ja tak czekam na dalszy ciąg.

Proszę mi chociaż w skrócie na prv napisać jak się ma domek i jego urocza właścicielka ;)

Umowy nie mam... :-? ,za to mam najświeższe wiadomości z budowy,instalacja nie przeszła próby szczelności...kanał totalny :(

No to protokół z nieudanej próby z opisem wad sygnowany przez kierownika skieruj poleconym na adres "fachowca" z 14-dniowym terminem usunięcia. Będzie ślad po sprawie. "Fachowiec" albo zareaguje (naprawi swoje błędy) albo zniknie i nie odpowie (tym lepiej). Gdyby się zjawił i chciał częściowej zapłaty - nie płać nic. Zamówiłaś instalację wodną, a nie fontannę (no, chyba, że Twój projekt budowlany przewidywał wodotrysk w salonie, oczko wodne w kuchni, czy wodospad na schodach ;) ).

Dzięki Tomku,

tak też zrobię i oczywiście poszukuję nowej ekipy do dokończenie dzieła.

P.S. I nie daj się zastraszyć ! Podczas ewentualnego spotkania z fachowcem miej pod ręką ze dwóch "pokazowych" panów słusznej postury. A jeśli dojdzie do ugody miedzy wami, niech gość najpierw podpisze protokół, że "wykonywał, spieprzył i naprawi w określonym terminie, co jest warunkiem zapłaty wynagrodzenia w wysokości ... zł". Taki dokument jest dowodem, że robił te prace, w razie czego może byc podstawą Twoich ewentualnych roszczeń gwarancyjnych lub - w razie kolejnego konfliktu - podstawą do uniżonej prośby do Skarbowego o kontrolę Fachowca pod kątem rzetelnego rozliczania się z podatków. A wynagrodzenie w razie ugody wypłać mu za pokwitowaniem !