Żelka 18.10.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Oto nasz jesion, klasa II. Jak widac jest kolorowy. wiekszosc prac zrobil boorg Wybor podkladu i lakieru byl nasz, ale propozycje Jego. aha i byl to wlasnie Pall .., jak mu tam... http://s219.photobucket.com/albums/cc199/brigamene/?action=view¤t=DSC04269.jpg http://s219.photobucket.com/albums/cc199/brigamene/?action=view¤t=DSC04271.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 18.10.2007 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam znów, właśnie jestem po rozmowie z producentem parkietu, u którego zamówiłam ten mój wymarzony jesion i... powiem Wam, że co parkieciarz to różne opinie. U producenta powiedziano mi, że to właśnie po tej Bonie parkiet zrobi się różowy. Upierają się, że na ten jesion najlepszy będzie SUPRAMAL / LAKIER PODKŁADOWY ROZPUSZCZALNIKOWY a potem SUPRAMAL / LAKIER NAWIERZCHNIOWY WODNY 2K. (te lakiery mają u siebie w sprzedaży - każdy chce zachęcić do swojego) Że nie powinno być odbarwień typu różowy czy czerwień i pomarańcz. I bądź tu mądry i pisz wiersze.... Nie upieram się przy żadnej z tych firm, bo się nie znam, ale chciałabym mieć piękny parkiet jesionowy w mieszkaniu, bez żadnych czerwonych, czy pomarańczowych plam. Czy w ogóle jest to możliwe w przypadku jesionu, przy użyciu normalnych środków. Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 18.10.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ...Upierają się, że na ten jesion najlepszy będzie SUPRAMAL / LAKIER PODKŁADOWY ROZPUSZCZALNIKOWY a potem SUPRAMAL / LAKIER NAWIERZCHNIOWY WODNY 2K... Lakier podkładowy jest chemiczny, więc Twój jesion ani czerwony ani różowy a tym bardziej pomarańczowy nie będzie. Masz szanę na zestaw kolorów słomkowy/żołć/beż/brąz: kolorystyka zależy od Twojego jesionu. P.S. A Zeljka ma na swoim jesionie: Pallmann (grupa UZIN) lakier podkładowy wodny X-325, lakier poliuretanowy wodny NANO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 18.10.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam, uffff, odetchnelam teraz z ulga Juz wszystko wiem. A u Ziljki parkiecik wyszedl wzorcowo Pogratulowac! Dzieki jeszcze raz, pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 18.10.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 sorki, Zeljki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 18.10.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ...A u Zeljki parkiecik wyszedl wzorcowo Pogratulowac! ... Ale raczej nie mnie. Tylko ich parkieciarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 18.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Apropos jesionu - układał go ktoś we wzór równoległy, tzn. wszystkie klepki dłuższymi bokami do siebie na mijankę? Jest to dopuszczalne? Moi parkieciarze "za Chiny" nie chcą tak układać i proponują kostkę albo jodełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 18.10.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Apropos jesionu - układał go ktoś we wzór równoległy, tzn. wszystkie klepki dłuższymi bokami do siebie na mijankę? Jest to dopuszczalne? Moi parkieciarze "za Chiny" nie chcą tak układać i proponują kostkę albo jodełkę Witam, pewnie, że widziałam, mój brat tak ma położony i ja też tak będę kładła....Piękny wzór Poszukaj na stronach firm, które sprzedają parkiet i układają jednoczesnie, wstawiają swoje prace Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 19.10.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Wzor na tzw. mijanke czyli wzor angielski jest moim zdanie ladny ponadto powieksza pomieszczenie optycznie i jest duzo mniej odpadow tak wiec trzeba kupic mniej parkietu ktory nie jest tani parkieciarze wola klasc na jodelke z tego wzgledu iz obawiaja sie pracy parkietu ktory w jodelce jest o wiele mniejszy. przy dobrych wylewkach dobrej chemi i drewnie zachowujacym rezim parametrow wilgotnosci mozna klasc kazdy wzor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 19.10.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witam, pewnie, że widziałam, mój brat tak ma położony i ja też tak będę kładła....Piękny wzór Poszukaj na stronach firm, które sprzedają parkiet i układają jednoczesnie, wstawiają swoje prace Pozdrawiam, GGGosik GGGosik, jestem z twoich okolic i zastanawiam się kim jest ten najlepszy parkieciarz z radomia bo też mierzę w tego najlepszego, ale nie wiem czy o tym samym piszę. A czy brat też ma jego parkiet? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 19.10.2007 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 GGGosik, jestem z twoich okolic i zastanawiam się kim jest ten najlepszy parkieciarz z radomia bo też mierzę w tego najlepszego, ale nie wiem czy o tym samym piszę. A czy brat też ma jego parkiet? pzdr Hajho Pan Pastuszka, rezerwowałam sobie u niego termin już w lipcu Mój brat zaś mieszka w W-wie i wziął sobie ekipę ze sklepu, w którym kupował parkiet (gdzieś na Bartyckiej), bo tak podbno bezpieczniej Nikt nikogo nie będzie chciał wrobić (że to wina parkietu lub że wina wykonawcy). Ale i tak miał przebarwienia.... które zniknęły po kilku tygodniach... podobno to normalne, że po położeniu się to utlenia... Ciut podobno widać kilka plamek pomarańczowych, ale zniknęły pod kanapami. Dlatego ja chciałabym uniknąć tych przebarwień, a płaczę tu na forum, bo mój parkieciarz właśnie mnie uprzedza, że z jesionem tak jest. Jak widać po poradach tutejszych fachowców, NIE! Mam nadzieję, że bedzie wszytsko ok. Czego i Tobie życzę Pozdrowionka, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.10.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ...A u Zeljki parkiecik wyszedl wzorcowo Pogratulowac! ... Ale raczej nie mnie. Tylko ich parkieciarzowi. No jaja sobie robi! Prawda jest taka, ze zrobiles 98% roboty. Co jak co, ale jesli parkiet jest ladny, to Twoja zasluga. Ten drugi facet tylko troche szlifowal i lakierowal. No bo tak wyszlo. Ja dalej twierdze, ze wolalabym abys Ty wszystko dokonczyl. Jest jak jest. Innym razem jak u nas bedziesz robil parkiet to Cie bedzie wiecej poganiac i juz bedzie dobrze. boorg ja nie mam juz zalu, ze nie zdazyles na czas. Ktos juz mowil, ze tak to jest z artystami. I mysle, ze maja racje, bo jesli chodzi o parkiet to jestes artysta, znasz sie na tym i nawet jesli nie zdazasz na czas to fuch nie odwalasz. Chyba dusza czujesz to drewno. Ciesze, sie, ze znowu tu z nami gadasz, bo duzo dobrego robisz na forum. Pozdrawiam Cie serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 19.10.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Zeljka parkiet jest super. Ja też tak chcę GGGosik i na jaką chemię się zdecydowałaś?? Czy na tą co ma Zeljka? Jej parkiet jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 20.10.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 (...) Ktos juz mowil, ze tak to jest z artystami (...) Nie zgodzę się - Forest Natura robił mi kominek i wszystko było terminowo (szybko i sprawnie) wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 20.10.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 ...Nie zgodzę się... Masz coś do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 21.10.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 jestem na rozdrozu - jesion czy klon (kanadyjski lub brazylijski)podoba nam sie idea jasnej podlogi (bardzo duze,nowoczene, otwarte pomieszczenia, z duzymi sosnowymi oknami) Z waszago doswiadczenia - ktore z tych dwoch lepiej "pracuje"bede tez wdzieczny za zdjecia podlog z tymi gatunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 23.10.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 powracam z pytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 25.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ...Nie zgodzę się... Masz coś do mnie? Boorg, Nie-ee Nie mam nic do Ciebie. Te słowa były akurat odpowiedzią na wyrazony przez uzytkownika pogląd, że pojęcia "artysta" oraz "terminowość" sa sprzeczne A tak nie jest. Fakt, że gdzies tam dałes ciała jest niezaprzeczalny. Niezaprzeczalny jest tez fakt, ze masz ogromną wiedzę nt. drewna i chemii. W dodatku chetnie i zyczliwie sie tą wiedzą dzielisz. Sam rowniez czytam uwaznie twoje wypowiedzi i do tej wiedzy teoretycznej siegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 25.10.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ...Nie-ee Nie mam nic do Ciebie. Te słowa były akurat odpowiedzią na wyrazony przez uzytkownika pogląd, że pojęcia "artysta" oraz "terminowość" sa sprzeczne A tak nie jest... Jednak uważam, że sprzeczność jest zasadnicza. Artysta kieruje się nachnieniem a nie zegarem. W/g mnie Twoja zależność (czyli połączenie artyzmu i terminowości) nazywa się rzemiosłem. Artysta nigdy nie będzie rzetelnym rzemieślnikiem ale rzetelny rzemieślnik ma szansę stać się artystą. Ale wtedy raczej z terminowością będzie na bakier. ...Fakt, że gdzies tam dałes ciała jest niezaprzeczalny... Dałem ciała u Zeljki. Skoro mnie chwali, to chyba znowu mnie lubi. ...Niezaprzeczalny jest tez fakt, ze masz ogromną wiedzę nt. drewna i chemii. W dodatku chetnie i zyczliwie sie tą wiedzą dzielisz. Sam rowniez czytam uwaznie twoje wypowiedzi i do tej wiedzy teoretycznej siegam ... A ja uważam, że wiedzę mam niewielką ale potrafię ją podać w łatwy do zrozumienia sposób. A wykształcenia w kierunku drewnologii nie mam więc moja wiedza teoretyczna jest chyba cieniutka. Oj cieniutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Skoro mnie chwali, to chyba znowu mnie lubi. No, przeciez nie przestalam Cie lubic. Zal mi tylko bylo, ze tak wyszlo. A prawda jest taka, ze parkiet zrobiles ladnie, wiec czemu nie mam Cie chwalic. Pewnie nasza wina byla w tym, ze nie umielismy kategorycznie zagrozic tylko czekalismy, az sie poprawisz. Takich to sie ciagle na bok odstawia, bo pierwszy zawsze sa upierdliwcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts