Peterek 11.10.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witajcie, mam pytanko: co z trawą? To znaczy rośnie i jest coraz ładniejsza . Teraz jest dość długa, a temperatury coraz niższe. Jak lepiej dla trawy będzie: zostawić wyrośniętą nie koszoną na zimę, czy kosić tak długo jak się da? Z góry dzięki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 12.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witajcie, mam pytanko: co z trawą? To znaczy rośnie i jest coraz ładniejsza . Teraz jest dość długa, a temperatury coraz niższe. Jak lepiej dla trawy będzie: zostawić wyrośniętą nie koszoną na zimę, czy kosić tak długo jak się da? Z góry dzięki pozdro „Ale to już było......" - wiele razy na tym forum Poszukaj sobie i nie kieruj się koniecznie swoją sentencją w stopce: „Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce" , .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Peterek ... ostatnie koszenie jest na dniach ( czyli wew łykent ganiasz zez kosiarką ) nie za nisko, bo przemarźnie, no i dobrze wygrabić resztki. Pzdr J .. a może zerkniesz pod "kreskę" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 12.10.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Peterek ... ostatnie koszenie jest na dniach ( czyli wew łykent ganiasz zez kosiarką ) nie za nisko, bo przemarźnie, no i dobrze wygrabić resztki. Pzdr J .. a może zerkniesz pod "kreskę" ? O właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Pod kreskę często zaglądam Dzięki za odpowiedź i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 13.10.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witajcie, mam pytanko: co z trawą? To znaczy rośnie i jest coraz ładniejsza . Teraz jest dość długa, a temperatury coraz niższe. Jak lepiej dla trawy będzie: zostawić wyrośniętą nie koszoną na zimę, czy kosić tak długo jak się da? Z góry dzięki pozdro „Ale to już było......" - wiele razy na tym forum Poszukaj sobie i nie kieruj się koniecznie swoją sentencją w stopce: „Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce" , .. Pinus, ale tu juz chyba wszystko bylo. Ja nie lubię szukac w archiwum - dlatego zadaję pytanie - nawet jesli wcześniej było już 1000 postów na ten temat. Podejrzewam, ze kazdy forumowicz zna opcję "szukaj".. Nie lubię gdy ktoś mnie odsyła do wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 13.10.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Wiesz co ja swoja skosilem i posypalem(oczsywiscie siewnikiem) nawozem jesiennym(tak jak iglaki) ale patrzac przez okno widze ze niedlugo po raz kolejny bedzie musiala byc scieta. Jak zostawisz ja na zime dluga to moim skromnym zdaniem bedzie wiecej roboty na wiosne z tego powodu ze wiecej trzeba bedzie grabic(lub wertykulowac) bo wiecej czesci nadziemnych trawy padnie. Nic nie powinno sie jej stac jak bedzie koszona. W zeszlym roku kosilem swoja na poczatku grudnia i poki co i odpukac wyglada superancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 13.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witajcie, mam pytanko: co z trawą? To znaczy rośnie i jest coraz ładniejsza . Teraz jest dość długa, a temperatury coraz niższe. Jak lepiej dla trawy będzie: zostawić wyrośniętą nie koszoną na zimę, czy kosić tak długo jak się da? Z góry dzięki pozdro „Ale to już było......" - wiele razy na tym forum Poszukaj sobie i nie kieruj się koniecznie swoją sentencją w stopce: „Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce" , .. Pinus, ale tu juz chyba wszystko bylo. Ja nie lubię szukac w archiwum - dlatego zadaję pytanie - nawet jesli wcześniej było już 1000 postów na ten temat. Podejrzewam, ze kazdy forumowicz zna opcję "szukaj".. Nie lubię gdy ktoś mnie odsyła do wyszukiwarki Doprawdy trudno skomentować to co napisałaś . Ja szanuję innych i doceniam wcześniej włożoną przez nich pracę w tworzeniu bogatego zbioru informacji na tym forum. Na wielu forach jest nawet apel w rodzaju: Poszukaj zanim zapytasz. Dotyczy on jednak głównie nowicjuszy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 13.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Mnie też ..zatkało.http://forumogrodnicze.info/images/smiles/smile011.gifLekceważenie, to bardzo delikatne określenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 13.10.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Wiesz co ja swoja skosilem i posypalem(oczsywiscie siewnikiem) nawozem jesiennym(tak jak iglaki) ale patrzac przez okno widze ze niedlugo po raz kolejny bedzie musiala byc scieta. Jak zostawisz ja na zime dluga to moim skromnym zdaniem bedzie wiecej roboty na wiosne z tego powodu ze wiecej trzeba bedzie grabic(lub wertykulowac) bo wiecej czesci nadziemnych trawy padnie. Nic nie powinno sie jej stac jak bedzie koszona. W zeszlym roku kosilem swoja na poczatku grudnia i poki co i odpukac wyglada superancko O proszę człowiek całe życie się uczy Gogo5660 możesz mi podać nazwę tego nawozu jesiennego. Z chęcią Cię "zmałpuję". Siewnika co prawda nie mam, ale z chęcią zaryzykuję. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 13.10.2007 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witajcie, mam pytanko: co z trawą? To znaczy rośnie i jest coraz ładniejsza . Teraz jest dość długa, a temperatury coraz niższe. Jak lepiej dla trawy będzie: zostawić wyrośniętą nie koszoną na zimę, czy kosić tak długo jak się da? Z góry dzięki pozdro „Ale to już było......" - wiele razy na tym forum Poszukaj sobie i nie kieruj się koniecznie swoją sentencją w stopce: „Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce" , .. Pinus, ale tu juz chyba wszystko bylo. Ja nie lubię szukac w archiwum - dlatego zadaję pytanie - nawet jesli wcześniej było już 1000 postów na ten temat. Podejrzewam, ze kazdy forumowicz zna opcję "szukaj".. Nie lubię gdy ktoś mnie odsyła do wyszukiwarki Natka, wiesz, że bardzo Cię lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 14.10.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witajcie, mam pytanko: co z trawą? To znaczy rośnie i jest coraz ładniejsza . Teraz jest dość długa, a temperatury coraz niższe. Jak lepiej dla trawy będzie: zostawić wyrośniętą nie koszoną na zimę, czy kosić tak długo jak się da? Z góry dzięki pozdro „Ale to już było......" - wiele razy na tym forum Poszukaj sobie i nie kieruj się koniecznie swoją sentencją w stopce: „Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce" , .. Pinus, ale tu juz chyba wszystko bylo. Ja nie lubię szukac w archiwum - dlatego zadaję pytanie - nawet jesli wcześniej było już 1000 postów na ten temat. Podejrzewam, ze kazdy forumowicz zna opcję "szukaj".. Nie lubię gdy ktoś mnie odsyła do wyszukiwarki Natka, wiesz, że bardzo Cię lubię. bardzo miło taka wiadomosc przeczytac z samego rana A tak wracając do tematu glownego Mój trawnik wczoraj przygotowalam do zimy - skosilam i sypnelam nawozem (nieduzo). Rok temu kosilam jeszcze na poczatku grudnia - dosc cieplo bylo. Teraz uslyszalam od znajomego ogrodnika, ze lepiej nie kosic jak sa przymrozki, bo to moze trawe uszkodzic - i badz tu madry jesli trawa nadal bedzie tak rosla - i tak trzeba bedzie ja skosic przed nadejsciem zimy - bo przecoez zbyt wysoka moze zgnic pod sniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 14.10.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Wiesz co ja swoja skosilem i posypalem(oczsywiscie siewnikiem) nawozem jesiennym(tak jak iglaki) ale patrzac przez okno widze ze niedlugo po raz kolejny bedzie musiala byc scieta. Jak zostawisz ja na zime dluga to moim skromnym zdaniem bedzie wiecej roboty na wiosne z tego powodu ze wiecej trzeba bedzie grabic(lub wertykulowac) bo wiecej czesci nadziemnych trawy padnie. Nic nie powinno sie jej stac jak bedzie koszona. W zeszlym roku kosilem swoja na poczatku grudnia i poki co i odpukac wyglada superancko O proszę człowiek całe życie się uczy Gogo5660 możesz mi podać nazwę tego nawozu jesiennego. Z chęcią Cię "zmałpuję". Siewnika co prawda nie mam, ale z chęcią zaryzykuję. pozdro Substral ale w sklaepach jest full nawozow jesiennych do trawy i do iglakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 14.10.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Wiesz co ja swoja skosilem i posypalem(oczsywiscie siewnikiem) nawozem jesiennym(tak jak iglaki) ale patrzac przez okno widze ze niedlugo po raz kolejny bedzie musiala byc scieta. Jak zostawisz ja na zime dluga to moim skromnym zdaniem bedzie wiecej roboty na wiosne z tego powodu ze wiecej trzeba bedzie grabic(lub wertykulowac) bo wiecej czesci nadziemnych trawy padnie. Nic nie powinno sie jej stac jak bedzie koszona. W zeszlym roku kosilem swoja na poczatku grudnia i poki co i odpukac wyglada superancko O proszę człowiek całe życie się uczy Gogo5660 możesz mi podać nazwę tego nawozu jesiennego. Z chęcią Cię "zmałpuję". Siewnika co prawda nie mam, ale z chęcią zaryzykuję. pozdro Substral ale w sklaepach jest full nawozow jesiennych do trawy i do iglakow ja uzywam florovitu - jest w sumie niedrogi (38 zl/8 kg) , a niezly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.10.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 ja skosilam wczoraj i sypnelam florovitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 14.10.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Mnie też ..zatkało.http://forumogrodnicze.info/images/smiles/smile011.gif Lekceważenie, to bardzo delikatne określenie... Haniu, nie chodzi mi o lekcewazenie - bo to jednak zbyt mozne slowo Chodzi mi tylko o to, ze w wyszukiwarce pojawiaja sie tysiace odpowedzi - nie zawsze mamy cierpliwosc, albo wystarczajaco szybkie lacze internetowe, zeby szukac. Jesli ktos, kto zna odpwoedz na zadane pyanie - nie chce po raz dziesiaty/setny/tysieczny odpowaidac - niech tego nie robi Ja zawsze chetnie odpowiem - nawet setny raz, jesli tylko bede cos w temacie do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 14.10.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 ja skosilam wczoraj i sypnelam florovitem podejrzewam, ze jesli bedzie tak cieply najblizszy tydzien jak podaja prognozy - bedziemy kosic jeszcze nieraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.10.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 ja skosilam wczoraj i sypnelam florovitem podejrzewam, ze jesli bedzie tak cieply najblizszy tydzien jak podaja prognozy - bedziemy kosic jeszcze nieraz kosze zawsze jak widze ze znowu urosla...co roku przed zima scinam krotko, nawoz....co roku trawka jest ok.... na wiosne grabie, nawoz hydrokompleks..i swiety spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts