MCB 12.10.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 W projekcie strop monolityczny leży bezpośrednio na nadprożach i podciągach. Zbrojenie nadproży i podciągów jest tak wyprowadzone, że wchodzi w strop. Czy wg Was: 1. nadproża i podciągi można wylewać kilka dni przed wylaniem stropu; 2. wszystko trzeba wylewać za jednym razem. Pytanie dodatkowe a) czy za opcją 1 jest KB, budowlańcy za opcją 2 ? b) czy za opcją 1 są budowlańcy, KB za opcją 1 ? MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 2. - razempytanie dodatkowea)co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 12.10.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Jeszcze za wcześnie na ogłoszenie wyników MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.10.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Aby było osobno trzeba odpowiednio dobrac przerwy robocze a jak oni się pytają to znaczy tych przerw nie dobiorą - więc razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 12.10.2007 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Aby było osobno trzeba odpowiednio dobrac przerwy robocze a jak oni się pytają to znaczy tych przerw nie dobiorą - więc razem. Co to są te ... "przerwy robocze"? Tylko proszę nie odpowiadać, że to są "spółdzielcze punktowce" Uzupełniam opis: Wysokość parteru 2,8m. Wysokość nadproży i podciągów 25cm lub 35cm. Grubość stropu 15cm. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.10.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 nic więcej nie uzyskaszo ile nadproże to możesz i oddzielnie, tak podciągu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 12.10.2007 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 nic więcej nie uzyskasz o ile nadproże to możesz i oddzielnie, tak podciągu nie Chcę żeby było dobrze. Co do nadproży to jest i takie: dwuprzęsłowe długości 7,2m. Inne to od 2,1m do 2,7m. Mniejsze pomijam. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.10.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 jaki Ty masz problem?chcesz, żeby było dobrze - lej razem, o przerwach technologicznych zapomnij, nie ta skala problemu (bez obrazy, Drogi Guru nie jest to moją intencją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 MCB - ja właśnie w przyszłym tygodniu mam mieć wylewane razem : wieńce, 2 podciągi, nadproże i strop. Będzie "całościowy monolit" pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 13.10.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Obstawiam opcję 2. Lej razem wg. mnie przy grubości stropu 15cm tak trzeba. Trochę majstrzy się wkurzą . Trzeba więcej szalunków stępli i trudniej wkładać pręty .Ale będziesz miał m o n o l i t . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław badeński 18.10.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Kochani, pragnę zaznaczyć, że wyraz "lać" nie jest wyrazem technicznym,lepiej używać słowa "betonować". Jak najbardziej należy wszystkie "żelbety"wykonać w trakcie jednego betonowania, zagęszczając wibratorem wgłębnymw celu wyeliminowania tzw. pustek powietrza, następnie pielęgnować przez 7 dni polewając wodą (przykryć geowłókniną, polać wodą, przykryć folią-wtedywoda z betonu wolniej odparowuje).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 18.10.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Dziękuję za odpowiedzi.Będzie betonowane razem. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts