Rafal1974 12.10.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam Planuje wiekszy remont domu chciałbym sie dowiedieć ile będzie mnie orientacyjnie kosztował najlepiej jak by mi ktos podał koszty robocizny z materiałem.Oto co zamierzam zrobić 1.remont dachu ( dach płaski powierzchnia 120m2)czyli: - zerwanie starej papy - wyciagniecia dachu ze wszystkich stron + podbitka - pokrycie dachu papą termozgrzewalną - naprawa kominów + obróbka 2.ociplenie stropu(powierzchna 120m2) czyli: - wełana gr 15cm - na to płyta osb gr 18cm 3.Remont korytarza czyli: - Sufit:sufit podwieszany,gładź,oświetlenie,malowanie powierzchnia 7m2 - podłoga:kafelki,powierzchnia 6m2 w tym 4 schody - ściany: gładź,malowanie, powierzchnia 43m2 - wprawienie 2 drzwi wtym 1 wewnetrzne i 1 zewnętzrne 4. Remont przedpokoju: - gładź na scianach i suficie +malowanie , powierzchnia 45m2 - podłoga: pnele powierzchnia 18m2 - oprawienie 4 progów (próg dębowy) - oprawienie 4 futryn (oklejenie ich sklejka sosnową gr 4mm) 5. Taras;budowa tarasu o następującej konstrukcji: - powierzcnia 12m2 - wsparty na czterech kolumnach wysokość 3m - konstrukcja metalowa - wypełnienei drewno - wykucie dziuru w ścianie pod dzrwi tarasowe i wprawienie. 6.Remont pokuju powierzchnia 36m2 - przedzielenie pokuju na 2 pokoje Czyli kazdy miał by po 18m2) ścianka z płyty kartonowo gipsowej- - wycięcie istniejacego okna i wprawienie nowych do każdego pokoiku - wyciecie kaloryfera i zamontownie nowych do każdego pokoiku - położenie paneli powierzchnia 36m2 - malowanie każdego pokiku - przeróbki elektryczne - wprawienie drzwi I to chyba narazie wszytko byłbym wdzieczny jesli ktoś mógłby mi powiedzieć ile orientacyjnie kosztował by mnie taki remont. Będe wdzieczny za szybka odpowiedź. Pozdrawiam Rafał_________________Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 28.10.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Cena remontu ( materiał + robocizna ) to koszt w granicach od 1200zł do 1800 zł za jeden m2 remontowanej powierzchni .Ceny będą niższe jeśli własnymi siłami lub z pomocą rodziny będziesz remontował i będziesz stosował materiały nie z " najwyższej półki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts